علمی و تکنولوژی

وردپرس چیست و چگونه کار می‌کند؟ + کاربردها و ویژگی‌های آن

 

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) محبوب است که بیش از ۴۰ درصد از کل وب‌سایت‌های اینترنتی را پشتیبانی می‌کند. این یک پلتفرم متن‌باز است که به کاربران امکان می‌دهد وب‌سایت‌های خود را بدون نیاز به دانش گسترده کدنویسی ایجاد، مدیریت و اصلاح کنند. چه یک وبلاگ‌نویس، صاحب کسب و کار یا توسعه‌دهنده باشید، وردپرس ابزارها و ویژگی‌هایی را متناسب با نیازهای شما ارائه می‌دهد. می‌توانید آن را با افزونه‌های مختلف مدیریت کنید و سایتی زیبا و متناسب با سلیقه خودتان داشته باشید.

وردپرس چیست؟

وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) رایگان و متن‌باز است که به هر کسی امکان می‌دهد به راحتی وب‌سایت شخصی، شرکتی و فروشگاهی بسازد و آن را مدیریت کند. نرم‌افزار وردپرس که به عنوان یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی شروع به کار کرد، اکنون به کاربران کمک می‌کند تا انواع مختلف وب‌سایت را راه اندازی کند. این ابزار به کاربران این امکان را می‌دهد تا بدون داشتن دانش کدنویسی یک وب‌سایت کاملا رایگان و متناسب با سلیقه خود را راه اندازی کنند.

وردپرس چگونه کار می‌کند؟

وردپرس دارای یک پیشخوان کاربرپسند است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا همه چیز را در یک وب‌سایت مدیریت و کنترل کنند. این سیستم حکم راننده را دارد که صاحبان سایت می‌توانند محتوا، افزونه‌ها، عناصر طراحی، اعتبارنامه‌های کاربر و موارد دیگر را در آن آپلود و نگهداری کنند. می‌توانید روی وردپرس افزونه‌های مختلف نصب کنید یا با اعمال یک قالب جذاب، سبک انتخابی مورد نظرتان را بهبود ببخشید.

کاربردهای وردپرس

هیچ محدودیتی برای طراحی سایت با وردپرس در شرکت یاس وب ندارید. هر نوع سایتی که متناسب با کسب و کارتان نیاز است را می‌توانید با آن طراحی کنید و از زیبایی، طراحی و کاربرد آن نهایت رضایت را داشته باشید. اگر می‌خواهید بدانید که مردم چگونه از وردپرس استفاده می‌کنند، در ادامه به چند نمونه از کاربردهای مهم آن اشاره می‌کنیم.

  • وبلاگ‌های شخصی: وردپرس که در ابتدا به عنوان یک پلتفرم وبلاگ نویسی شروع به کار کرد، دارای ویژگی‌های داخلی قدرتمندی برای نوشتن پست‌های وبلاگ، دسته‌بندی محتوا و بررسی نظرات است. به لطف رابط کاربرپسند آن، حتی مبتدیان نیز می‌توانند به راحتی یک وبلاگ وردپرس را مدیریت کنند.
  • سایت مخصوص نمونه کارها: هر حرفه‌ای می‌تواند با یک تم نمونه کارها و یک افزونه گالری وردپرس، کار خود را به زیبایی به نمایش بگذارد.
  • وب‌سایت‌های تجاری: وردپرس تمام ویژگی‌های اصلی تجاری مانند فرم‌های تماس، رزرو و نظرات مشتریان را دارد که برای وب‌سایت‌های سازمانی و تجاری کوچک مفید هستند.
  • فروشگاه‌های آنلاین: با افزونه‌های مخصوص فروشگاه آنلاین می‌توانید وردپرس را به یک سایت تجارت الکترونیک تمام عیار تبدیل کنید که شامل کاتالوگ محصولات، سبد خرید و درگاه‌های پرداخت امن است.
  • سایت‌های عضویت: ابزارهای مدیریت کاربر وردپرس، همراه با افزونه‌های تخصصی، امکان مدل‌های اشتراک، دیوارهای پرداخت و فهرست اعضا را فراهم می‌کنند.
  • پلتفرم‌های خبری: این پلتفرم ابزارهای انتشار و ویرایش آسان را در کنار نقش‌های کاربری انعطاف‌پذیر فراهم می‌کند و آن را برای ارائه اخبار ایده‌آل می‌کند.
  • آموزش آنلاین: افزونه‌های سیستم مدیریت یادگیری (LMS) امکان ایجاد دوره، ردیابی پیشرفت دانش‌آموزان و ادغام پرداخت برای سایت‌های آموزشی را فراهم می‌کنند.

ویژگی‌های کلیدی و مهم وردپرس

ویژگی‌های کلیدی وردپرس

انتخاب وردپرس به عنوان ابزاری برای طراحی سایت می‌تواند قابلیت‌های مختلفی را در اختیار شما قرار دهد. در حالی که روش‌های دیگر نیز برای طراحی سایت وجود دارند، اما این ابزار ویژگی‌های کلیدی و مهمی را در اختیار قرار می‌دهد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

رابط کاربرپسند

وردپرس طوری طراحی شده است که استفاده از آن حتی برای مبتدیان نیز آسان باشد. داشبورد آن بصری است و کارهایی مانند ایجاد پست، آپلود رسانه و مدیریت محتوا را ساده می‌کند.

گزینه‌های سفارشی‌سازی

با هزاران قالب و افزونه موجود، می‌توانید ظاهر و عملکرد سایت خودتان را به هر شکلی که دوست دارید سفارشی سازی کنید. قالب‌ها طراحی را کنترل می‌کنند، در حالی که افزونه‌ها ویژگی‌هایی مانند فرم‌های تماس، ابزارهای سئو و ادغام رسانه‌های اجتماعی را اضافه می‌کنند.

سئوپسند

وردپرس با در نظر گرفتن بهینه‌سازی موتور جستجو (سئو) ساخته شده است. این سیستم آدرس‌های خوانا ایجاد می‌کند، مدیریت آسان متا تگ‌ها را امکان‌پذیر می‌کند و از افزونه‌های مختلف سئو برای افزایش دیده شدن سایت شما در موتورهای جستجو پشتیبانی می‌کند.

انعطاف‌پذیری

وردپرس به هیچ نوع خاصی از وب‌سایت محدود نمی‌شود. می‌توانید وبلاگ، فروشگاه‌های تجارت الکترونیک، نمونه کارها، وب‌سایت‌های تجاری، انجمن‌ها و موارد دیگر ایجاد کنید. انعطاف‌پذیری وردپرس آن را به انتخابی همه‌کاره برای پروژه‌های مختلف وب تبدیل می‌کند.

دارای آموزش‌های متعدد

وردپرس به عنوان یک پلتفرم متن‌باز که جامعه بزرگی از آن استفاده می‌کنند. می‌توانید آموزش‌ها، انجمن‌ها و کانال‌های پشتیبانی متعددی را برای کمک به شما در مورد هرگونه مشکل یا سوالی پیدا کنید.

نحوه کار با وردپرس و طراحی سایت با آن

امنیت بسیار بالا

وردپرس امنیت را جدی می‌گیرد. به‌روزرسانی‌های منظم و طیف گسترده‌ای از افزونه‌های امنیتی به محافظت از سایت شما در برابر تهدیدات کمک می‌کنند. به‌روزرسانی مداوم نسخه وردپرس و افزونه‌های آن برای تضمین بالاترین سطح امنیت بسیار مهم است.

تفاوت‌های بین WordPress.org و WordPress.com

وردپرس در WordPress.org و WordPress.com ارائه می‌شود، ولی آدرس وب‌سایت تنها تفاوت میان آن‌ها نیست. WordPress.org میزبان وردپرس است، به این معنی که برای شروع ساخت وب‌سایت با آن باید میزبانی وب و نام دامنه خریداری کنید. در مقابل، WordPress.com یک سازنده وب‌سایت میزبانی شده است که توسط نرم‌افزار وردپرس پشتیبانی می‌شود. کاربران معمولا آن را به عنوان یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی محبوب می‌شناسند. شما می‌توانید از این پلتفرم میزبانی شده به صورت رایگان استفاده کنید، اما محدودیت‌های مختلفی در ویژگی‌ها دارد. به عنوان مثال، تبلیغات WordPress.com را نمایش می‌دهد، فقط چند تم دارد و افزونه‌ها را مجاز نمی‌کند.

اگر می‌خواهید کنترل و انعطاف‌پذیری کامل داشته باشید، وردپرس WordPress.org را انتخاب کنید. شما قادر خواهید بود همه چیز را سفارشی کنید و از سایت خود به هر شکلی که می‌خواهید درآمد کسب کنید. اما برای راه‌اندازی و ادامه کار آن به دانش فنی نیاز دارید. اگر چیزی می‌خواهید که استفاده از آن آسان و راه‌اندازی آن سریع باشد، WordPress.com ممکن است بهتر باشد. به هیچ مهارت فنی نیاز نخواهید داشت، اما کنترل کمتری بر سفارشی‌سازی و کسب درآمد خواهید داشت.

کلام آخر

وردپرس ابزاری برای راه اندازی یک وب‌سایت به صورت رایگان است که بیش از 40 درصد از سایت‌های موجود در گوگل از این ابزار استفاده می‌کنند. وردپرس را می‌توانید برای دستیابی به امنیت بالای سایت استفاده کنید و از قابلیت‌های آن به بهینه‌ترین شکل ممکن بهره مند شوید. با این وجود فراموش نکنید که سایت‌های وردپرسی نیاز به سئو دارند و باید حتما از شرکت‌های تخصصی در این زمینه کمک بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا