قیمت دلار

نوسان ۱۰ درصدی دلار در طول جنگ قابل قبول بود

یک کارشناس بازارهای مالی گفت: نرخ ارز در طول جنگ حدود ۱۰ درصد رشد کرد، که این مقدار رشد قابل قبول است.

به گزارش پایگاه خبری تفاهم آنلاین، نیما نائینیان؛ کارشناس بازار‌های مالی اظهار کرد: وقوع جنگ مستقیم بین ایران و اسرائیل موجب شد نرخ ارز تا حدودی روند صعودی را طی کند، با این حال بانک مرکزی موفق شد جلو افزایش بیشتر نرخ ارز را بگیرد.

وی تأکید کرد: نرخ ارز در طول جنگ حدود ۱۰ درصد رشد کرد، که این مقدار رشد قابل قبول است. افزایش قیمت روز‌های اخیر به دلیل وجود برخی نگرانی‌ها از پایان آتش بس هم طبیعی است و نرخ دلار در همان دامنه قبلی در حال نوسان است.

نائینیان بیان کرد: بانک مرکزی ابزار‌هایی دارد که با استفاده از این ابزار‌ها توانست جلو رشد نرخ ارز را بگیرد؛ یکی از این ابزار‌ها ذخایر طلا است.

این کارشناس بازار ارز تصریح کرد: سال‌های ۲۰۲۳، ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ سال سرمایه گذاری در دارایی‌های امن بوده است. در این سال‌ها کشور‌های مطرح و به خصوص چین اوراق ۱۰ ساله آمریکا را به فروش رساندند و به جای آن اقدام به خرید طلا کردند، به طوری که خزانه بانک‌های مرکزی پر از طلا شد. بعد از گذشت حدود دو سال، وقتی به گذشته نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم بانک‌های مرکزی که اقدام به افزایش ذخایر طلا کرده‌اند، بازدهی بیشتری به دست آورده‌اند.وی افزود: بانک مرکزی کشورمان نیز در دو سه سال گذشته اقدام به تقویت ذخایر طلا کرده و با این اقدم، پشتوانه ریال کشور تقویت شده است، همچنین با این اقدام به سمت دلارزدایی حرکت کرده‌ایم.

نائینیان گفت: در شرایط جنگ اخیر با اسرائیل، افزایش ذخایر طلای کشور موجب شد تا جلوی افزایش نرخ در بازار ارز گرفته شود.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر، تأمین ارز واردات به خوبی پیش می‌رود، که این موضوع نیز نگرانی در مورد ادامه دار بودن افزایش نرخ ارز را از بین برده است. طبق آمار‌ها کل تأمین ارز از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۰ خرداد حدود ۱۱ میلیارد دلار و تأمین ارز کالای اساسی و دارو به بیش از ۲ میلیارد دلار رسیده است.این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: از دیگر ابزار‌های بانک مرکزی، مداخله هوشمند در بازار ارز، تتر و حواله است و البته این مداخله با توجه به شرایط صورت می‌گیرد.

نائینیان گفت: ابزار کارآمد دیگری که بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز به کار برده، سیاست تثبیت است. سیاست تثبیت جزو سیاست‌های کلان بانک مرکزی است که سایر سیاست‌ها را تحت تأثیر قرار داده و موجب شده نرخ ارز کنترل شود.

وی افزود: علاوه بر این موارد، بانک مرکزی جهت تحقق شعار سال اقدام به راه‌اندازی بازار «پیش فروش ارز» برای تأمین مالی ۳ میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۴ کرده است. این ابزار بانک مرکزی کمک شایانی به کنترل نرخ ارز خواهد کرد و عرضه ارز را افزایش خواهد داد. در نتیجه می‌توان گفت که تنوع ابزار‌های بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز بیشتر شده است.

نائینیان تاکید کرد: در پایان لازم به ذکر است که وقوع تجاوز صهیونیست‌ها و جنگ مستقیم بین ایران و اسرائیل موجب شد تا مردم به نوعی اتحاد دست پیدا کنند و بنابراین به جای ورود هیجانی به بازار ارز، مدیریت ملزومات زندگی را در دوران جنگ پیش بردند. در نتیجه این اتحاد مردم در کنار سیاست‌گذاری مناسب مانع از رشد نرخ ارز شد.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا