نقش و جایگاه بیمه در رفع فقر و محرومیت
عضو هیئت مدیره بیمه دانا با تاکید بر نقش و جایگاه بیمه در فقرزدایی، افزایش نظم و انسجام اجتماعی را از تاثیرات این نهاد در دستیابی به توسعه اقتصادی عنوان کرد.
به گزارش تفاهم آنلاین، آقای دکتر سید محمد جواد میرطاهر در اولین «هم اندیشی ملی راهکارهای برونرفت از فقر اقتصادی» اظهار داشت: گسترش بیمه علاوه بر آثار مستقیمی که بر رشد و توسعه اقتصادی جوامع دارد، با کاهش فقر و نابرابری و افزایش امنیت اجتماعی و در نتیجه افزایش نظم و انسجام اجتماعی به طور غیر مستقیم نیز نقش مهمی در مسیر دستیابی به توسعه اقتصادی ایفا میکند.
وی که با موضوع «نقش نهاد بیمه در کاهش فقر و محرومیت» در این هم اندیشی ملی سخنرانی میکرد، افزود: نظم و انسجام اجتماعی در هر جامعهای موجب کاهش ریسک،کاهش نااطمینانی، افزایش اعتماد، گسترش ارتباطات و تعاملات بین بنگاهها و گروههای مختلف اجتماعی و همچنین افزایش امنیت داراییهای فیزیکی و ذهنی افراد میشود و در نتیجه اولین شالوده و پایگاه برای فعالیتهای مولد و نوآوریهایی میشود که به جای حرکت در مسیر جریان عادی، موجب جهشهای اقتصادی میگردد.
عضو هیئت مدیره بیمه دانا در توضیح مطلب یادآور شد: اگر در جامعه معضلاتی در کسب درآمد ناشی از عواملی مانند بیکاری، بیماری، سالمندی و….. به وجود آید، در آن صورت حمایت افراد از نظر تامین یا جبران نقصان درآمد به عهده نهادهای بیمهای گذاشته میشود.
دکتر میرطاهر، طرح مهردانا را نمونهای از تأثیر نهاد بیمه در رفع فقر و محرومیت ذکر و تاکید کرد: بیمه دانا با ۴۵ میلیون نفر سهامدار سهام عدالت، گسترش چتر بیمه در بین آحاد جامعه را از طریق ارائه طرح ها و محصولات جدید، با اولویت اقشار متوسط و کم درآمد جامعه هدف قرار داده است.
وی همچنین در سخنرانی خود که شامل چهار فصل بود، به سرفصل های«نگرش ایمانی و توسعهای به سرمایه انسانی»، «نقش نهاد حاکمیت در توسعه ظرفیتهای اجتماعی و اقتصادی اقشار کم درآمد و محروم»، «نقش نهاد بیمه در توسعه و رفع فقر و محرومیت» و «نمونههایی از تأثیر نهاد بیمه در رفع فقر و محرومیت» اشاره کرد و به تشریح ابعاد مختلف آن پرداخت.