مهلت چهار ماهه به صادرکنندگان برای بازگشت ارز
به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام این سازمان، پس از صدور پروانه صادراتی، صادرکنندگان چهار ماه زمان دارند تا ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانند و در غیر این صورت بر اساس سیاستهای اعلامی وزارت صمت و بانک مرکزی، باید پاسخگویی چرایی دیرکرد خود باشند.
این سازمان همچنین اعلام کرده در صورتی که صادرکنندگان بتوانند ظرف مدت سه ماه ارز خود را به کشور بازگردانند، از ۱۰ درصد معافیت در بازگشت ارز برخوردار خواهند شد.
این سیاست در حالی اعلام شده که بانک مرکزی در روزهای گذشته اعلام کرده، زمان ایفای تعهدات ارزی سال ۱۳۹۸ که پایان تیر ماه اعلام شده بود، تمدید نمیشود و کلیه صادرکنندگان موظفند در روزهای آینده تعهدات ارزی خود را اجرایی کنند یا در غیر این صورت، گزینههایی مانند تعلیق کارتهای بازرگانی آنها روی میز خواهد بود.
به گزارش ایسنا، پس از بازگشت تحریمهای اقتصادی آمریکا، دولت به منظور تامین منابع ارزی لازم کشور، اعلام کرد صادرکنندگان غیرنفتی موظفند بخشی از ارز حاصل از صادرات خود را به عنوان تعهد ارزی به کشور بازگردانند.
با راه اندازی سامانه نیما، از سال گذشته، صادرکنندگان ۵۰ درصد از ارز خود را باید در این سامانه به فروش برسانند و ۳۰ درصد نیز میتواند به عنوان واردات در ازای صادرات انجام شود.
بر اساس اعلام گمرک، ایران در سال گذشته بیش از ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته اما این آمار در ماههای گذشته تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا، کاهشی جدی را نشان میدهد.
کاهش منابع درآمد ارزی تحت تاثیر شیوع کرونا، باعث شده در هفتههای گذشته نرخ دلار در بازار آزاد ایران، افزایش یابد.