مناطق آزاد، پشتوانه تاب آوری ملی در حوزه سلامت و غذا و دارو در بحران جنگ کشور

به گزارش پایگاه خبری تفاهم آنلاین ، مهدی مزینانی با اشاره به اهم این اقدامات افزود: تشکیل مستمر جلسات ستاد بحران در سطح مناطق با حضور مدیران حوزه سلامت، تجهیز مراکز درمانی و اعلام آمادگی برای پذیرش بیماران در شرایط اضطراری و همچنین آمادهسازی فضاهای عمومی مانند مدارس، سالنهای ورزشی و خوابگاهها برای اسکان تیمهای امدادی، بخشی از این اقدامات بوده است.
مزینانی با اشاره به استفاده از ظرفیتهای محلی و ملی در مناطق آزاد گفت: در مرز شلمچه، بیمارستانهای صحرایی با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی راهاندازی شدهاند. همچنین با توجه به حضور گردشگران و خانوادههای آسیبدیده از جنگ در منطقه آزاد انزلی و سایر مناطق، تأمین اقلامی چون دارو، شیرخشک و واکسن در اولویت قرار گرفته است. همچنین به منظور تسهیل بازگشت ایمن گردشگران به شهرهای محل سکونت خود، تمهیدات لازم در حوزه حمل و نقل، اطلاع رسانی و پشتیبانی فراهم شد.
وی خاطرنشان کرد: در چابهار، علاوه بر تعمیر اورژانسها و تجهیز بیمارستان کنارک، برای واردات مواد غذایی از مرز خاکی ریمدان نیز برنامهریزی جدی صورت گرفته است. در کیش، اقدامات جدی در زمینه افزایش سرعت آزمایشهای کنترل کیفیت مواد غذایی وارداتی، دپوی داروهای خاص و انسولین و تأمین آرد مورد نیاز جزیره برای ماههای آینده انجام شده است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: همزمان، با همکاری سازمان غذا و دارو و گمرک، ترخیص کالاهای سلامتمحور در مناطق با سرعت بیشتری انجام گرفته است. بهعنوان نمونه، ترخیص سهروزه ماکارونی و روغن در انزلی و واردات گندم و برنج در چابهار از جمله نتایج این هماهنگیها بوده است.
مزینانی همچنین از بازرسی و نظارت بر مراکز توزیع اقلام اساسی، نانواییها و داروخانهها با همکاری بازرسان اداره صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی ماکو در شرایط بحرانی کشور خبر داد و افزود: در بسیاری از مناطق، ساعت کاری پرسنل غذا و دارو به شکل 24 ساعته تنظیم و کشیکهای شبانهروزی برقرار شدهاند. در جزیره کیش نیز علاوه بر تأمین شیر خشک، اقدامات حمایتی برای داروخانههای خصوصی و مراکز درمانی خصوصی از طریق تسهیلات مالی انجام گرفته است.
وی در پایان اظهار داشت: مناطق آزاد کشور با بهرهگیری از ظرفیتهای لجستیکی، گمرکی و زیرساختی خود، نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی، بهداشت عمومی و کاهش آسیبپذیری در شرایط بحرانی ایفا کردهاند و این مسیر با جدیت ادامه خواهد یافت.