قیمت لوازم خانگی در چندماه گذشته، با افزایش قیمتی در حدود 20 الی 30 درصد همراه بوده است.
-
معضلی بنام پدیده گرد و غباراردیبهشت 20, 1404
-
زبالههای عفونی؛ خطر خاموشاردیبهشت 14, 1404
به گزارش پایگاه خبری تفاهم آنلاین ، قیمت لوازم خانگی در چند ماه گذشته با افزایش 20 تا 30 درصدی همراه بوده است.
نوسانات نرخ ارز، تغییر الگوی خرید و کاهش تقاضا، همگی عواملی هستند که باعث رشد قیمت لوازم خانگی شدهاند. برخی منابع از احتمال افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت لوازم خانگی در دو تا سه ماه آینده خبر دادهاند که این موضوع نگرانیهای بیشتری را در میان مصرفکنندگان ایجاد کرده است.
«علیرضا محمدی دانیالی»، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که پس از حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز بازار، قیمت تامین مواد اولیه را افزایش داده و تولیدکنندگان در چنین شرایطی چارهای جز افزایش قیمت ندارند.
ضمن اینکه تولیدکنندگان علاوه بر افزایش قیمت ارز تخصیصیافته به واردات مواد اولیه با دیرکرد در تامین ارز هم روبهرو هستند.
وی افزود:«با وجود افزایش تولید لوازم خانگی در کشور، قدرت خرید مردم کاهش یافته و این بر بازار به طور منفی تاثیرگذار است. رتبه ایران در رقابتپذیری صنعتی در جهان 99 و شاخص سهولت کسب و کار ایران 127 است. با این رتبه امکان رقابت با کشوری که رتبه آن مثلا 10 است وجود ندارد.»
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران اعلام کرد: رشد اقتصادی و اشتغال، دو شاخصی است که همه دولتها در همه کشورها باید به آن توجه داشته باشند و امروز همین دو شاخص است که به جنگ تعرفهای میان اقتصادهای بزرگ جهان انجامیده است؛ اقتصاد ایران هم هرچند مانند اقتصادهای بزرگ آزاد نیست و دولتی است، اما این دو شاخص اهمیت دارد؛ در سال ۱۳۹۸ تولید صنعت لوازم خانگی ایران ۸ میلیون دستگاه در سال بود، این رقم اکنون به ۲۰ میلیون افزایش یافته و ۳۰۰ هزار نفر به طور مستقیم و یک میلیون نفر به طور غیرمستقیم در این صنعت اشتغال دارند.
بنابراین انتظار میرود صنعت مورد حمایت باشد و در شرایطی تولید داخل توان رقابت با کالای وارداتی را ندارد، واردات به از دست رفتن این شمار از فرصتهای شغلی میانجامد.