عدم اجرای دقیق آییننامه نظارت بهداشتی از مشکلات دامپزشکی
پایین بودن تعرفههای دامپزشکی، دخالت زیاد افراد غیرمجاز در حرفه دامپزشکی و عدم اجرای دقیق آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی از مهمترین مشکلات حال حاضر حرفه دامپزشکی است که رئیس شورای نظام دامپزشکی استان کرمانشاه به آنها اشاره کرد.
به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایسنا، کامیار محمدزاده با انتقاد از پایین بودن تعرفههای دامپزشکی، اظهار کرد: هم اکنون بعد از گذشت هشت ماه از سال هنوز تعرفههای سال 1399 ابلاغ نشده و دامپزشکان بخش خصوصی با تعرفههای سال گذشته کار میکنند و این موضوع باعث شده درآمد این قشر با هزینههای آنها نخواند.
وی اضافه کرد: جمعیت زیادی از فعالان حوزه دامپزشکی در بخش خصوصی پیراپزشکان شامل کاردانها، کارشناسها و تکنسینهای دامپزشکی هستند که تنها منبع درآمدی آنها واکسیناتوری است که پایین بودن تعرفهها خیلی از آنها را از ادامه کار در این حوزه منصرف کرده است.
رئیس شورای نظام دامپزشکی استان کرمانشاه از دخالت زیاد افراد غیرمجاز در حرفه دامپزشکی به عنوان یکی دیگر از مشکلات حوزه دامپزشکی یاد کرد و گفت: در درمانگاهها و دیگر بخشهای دامپزشکی استان درگیر معضل دخالت افراد غیرمجاز در حیطه کار دامپزشکی هستیم.
وی افزود: دخالتهای درمانگرهای غیرمجاز ضمن اینکه فرصت اشتغال را از دامپزشکان میگیرد، میتواند باعث بروز مشکلاتی در حوزه بهداشت و سلامت جامعه هم بشود. محمدزاده، اشارهای هم به آییننامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی داشت و گفت: بر اساس ماده 19 این آییننامه، دامپزشکان نباید با کارفرما ارتباط مالی مستقیم داشته باشند تا بتوانند بر اجرای دقیق ضوابط بهداشتی نظارت کنند، اما عدم اجرای این ماده سبب خواهد شد تا مسئولین فنی بهداشتی دغدغه امنیت شغلی داشته باشند که کم و بیش روی بعد نظارت آنها اثر سوء خواهد گذاشت.
محمدزاده گفت: اگر دامپزشکان بخش خصوصی دغدغه امنیت شغلی داشته باشند، نمیتوانند به وظایف نظارتی خود عمل کرده و این موضوع وضعیت بهداشت عمومی را به مخاطره خواهد انداخت.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت استخدام کارشناس دامپزشکی در هتلها و مراکز عرضه فرآوردههای پروتئینی، گفت: حضور کارشناسان دامپزشکی در چنین واحدهایی میتواند علاوه بر اشتغالزایی برای کارشناسان دامپزشکی، تضمینی برای سلامت جامعه باشد.