عدم آگاهی جامعه به فواید شیر
به گزارش تفاهم آنلاین،شیر حاوی ۹ ماده مقوی لازم برای سلامت و قوی نگه داشتن بدن انسان است که به تنهایی یک غذای کامل معرفی می شود. شیر به دلیل داشتن کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین و مواد معدنی مصرف ان برای قدرت و بدنی سالم برای تمام سنین توصیه می شود. برای مثل مادران باردار در روز سه لیوان، کودکان یک تا ۴ سال ۲/۵ لیوان و بزرگسالان ۲۰ تا ۱۰۰ ساله دو لیوان کم چرب باید استفاده کنند.
علی رغم فواید شیر، اما استفاده شیر سالم اهمیت بالایی دارد. شیر بسته بندی به دلیل رعایت نکات بهداشتی از سوی وزارت بهداشت تاکید می شود زیرا شیر استرلیز و پاستوریزه که در دسترس عموم مردم قرار می گیرد از بیماری تب مالت جلوگیری می کند.
شیرخام ممتاز و درجه یک برای تولید شیر مدت دار استفاده می شود. این نوع شیر به دلیل کیفیت بالا در فرایند حرارتی قرار می گیرد و با بسته بندی در پاکت های چند لایه در شرایط کاملا بهداشتی و بدون نیاز به مواد افزودنی در زمان طولانی ماندگار مورد استفاده قرار میگیرد.
همانطور که به فواید شیر اشاره شد، این ماده غذایی سبب تعادل نیازهای بدن انسان می شود. مصرف روزانه ۳ لیوان شیر یا ترکیبی از یک لیوان تا دو لیوان، یک کاسه ماست و۴۰ یا ۵۰ گرم پنیر می تواند عمده احتیاجات بدن انسان را تأمین کند. باتوجه به اهمیت غذایی شیر، سازمان جهانی خواربار و کشاورزی برای اگاه سازی افکار عمومی بر فواید شیر و اثرات مثبت آن بر سلامتی، روزی را به عنوان روز جهانی معرفی کرد تا مدیران و مسئولان با برنامه ریزی و اجرایی در حوزه توسعه و افزایش سرانه مصرف شیر گام های موثری بردارند. هنوز مردم کشورمان نسبت به مصرف شیر به آگاهی لازم نرسیدند و سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به کشورهای دیگر ضعیف است.
به گزارش تفاهم آنلاین، شرکت پگاه که فرایندهایی شیر را تولید می کند، در چند سال اخیر همه تلاش خود را به کار برد تا میزان مصرف سرانه شیر کشورمان را افزایش دهد. یکی از اقدامات ارزشمند این شرکت؛ توزیع رایگان شیر در ۳۱ استان کشور میان اقشار کمتر مورد توجه جامعه بود که شامل پارکبانان، تاکسیرانی و اتوبوسرانی که در زمان شیوع کرونا با فداکاری از خدمت به مردم ایران دست برنداشتند.همچنین این شرکت به بهانه روز جهانی شیر، بنرهایی با شعار سازمان جهانی شیر تهیه و بر روی خودروهای حمل شیر و فروشگاههای بزرگ نصب کرد. شعار روز جهانی هم بر روی تمامی محصولات شرکت پگاه درج شد. این شرکت با اطلاع رسانی فواید شیر به بهانه روز جهانی شیر در رسانه ها تلاش کرد تا اگاهی مردم را نسبت به مصرف روزانه شیر در جهت سلامت بدن ارتقا دهد.
بر اساس این گزارش، مصرف شیر در ایران ۳۰ درصد مصرف جهانی است و در مقایسه با کشورهای توسعه یافته ۶۵ درصد کمتر است. برای افزایش سرانه مصرف شیر در میان جامعه نیاز به آگاه سازی و اطلاع رسانی درباره فواید شیر است.