بانک-بیمه-بورس

ضرورت پرهیز از رفتار هیجانی در بورس

یک فعال بازار سرمایه گفت: بروز هرگونه رفتار هیجانی در بازار سرمایه به هیچوجه به نفع معامله‌گر نبوده و این افراد در صورت انجام چنین رفتارهایی صرفا هزینه‌ای را به عنوان کارمزد از مبالغ اصلی خود کم می‌کنند که سبب وارد شدن زیانی ناخواسته به آنها می‌شود.

میلاد ویسمه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تا پیش از پایان سال، شاخص کل به نقطه قبلی خود بازخواهد گشت چرا که حداقل تا پایان سال هیچگونه افزایش قیمتی برای بازارهای موازی پیش بینی نمی‌شود. در این میان سرمایه گذاران باید در خرید و فروش ها از هرگونه رفتار هیجانی پرهیز کنند.

وی درخصوص شرایط حال حاضر بازار بورس گفت: در سه هفته اخیر شاهد رشد نسبی قیمت سهم‌ها در بازار سرمایه اعم از سهام های کوچک و بزرگ بوده‌ایم، اما همچنان بازار در شرایطی قرار دارد که نیازمند حمایت های قانونی از طرف مجموعه حاکمیتی دولت است.

این فعال بازار سرمایه در خصوص رکود بازارهای موازی تصریح کرد: در برهه‌ای از زمان که بازارهای موازی در رکود هستند پول به سمت بازار پویا هدایت می‌شود که این معادله گاهی به نفع بورس است و گاه به ضرر بورس تمام می‌شود.

ویسمه اضافه کرد: یکی از علل رشد سه هفته‌ای بازار سرمایه، افت قیمت ها در بازارهای خودرو، ارز و طلا بوده به این شکل که در دوره ای، شرایط برای سرمایه گذاران شیرین و جذاب شد تا سرمایه خود را به سمت بازار بورس هدایت کنند و در این سه هفته شاهد ورود پول توسط افراد حقیقی به بازار بودیم و همین مهم سبب شد بازار مجدد رنگ سبز به خود بگیرد.

وی ادامه داد: اگر شاخص کل عدد یک میلیون و ۷۵۰ هزار واحد را به سمت بالا بشکند، به زودی شاهد بازگشت قیمت سهم ها به نقطه پیک قبلی خود خواهیم بود. در کل قیمت سهم ها در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و جای امیدواری برای بازار بسیار بالاست فقط امیدواریم مجددا شاهد رفتارهای هیجانی نباشیم.

این فعال بازار سرمایه گفت: در سال جاری رشد و افت ها اصلا طبیعی نبود. در واقع بازار زمانی می‌تواند به سلامت دست پیدا کند که تعامل در بازار حفظ شود. بخش عمده ای از این ایجاد تعادل توسط سیاست های کلان دولتی بویژه سازمان بورس مدیریت می‌شود. در شرایط فعلی مشکل و تهدید خاصی برای بازار وجود ندارد و با تعادل و ثبات قیمت ارز همچنان وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد.

ویسمه خاطرنشان کرد: در این چند روز شاهد استقبال افراد بورسی از گروه‌های خودرویی، بانکی، فلزات اساسی، فرآورده‌های نفتی و شیمیایی بودیم که به نظر می‌رسد این افزایش تقاضا به زودی به سمت گروه‌های انبوه سازی و سیمانی هدایت خواهد شد، فعلا محوریت سهم ها به سمت گروه‌های غیر دلاری و ریالی هدایت می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا