بانک-بیمه-بورس

شاخص بورس بر سر دو راهی اصلاح یا صعود؟

به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایرنا، شاخص بورس در نخستین روز هفته گذشته، معاملات خود را با افزایش عرضه و بیش از ٣٧ هزار واحد افت آغاز و اکثر سهام حاضر در بازار را قرمزپوش کرد اما به مروز با جمع شدن صف‌های فروش و کاهش میزان عرضه تا حدودی از شتاب افت شاخص بورس کاسته و در نهایت معاملات در دقایق پایانی بازار با بیش از ١٢ هزار واحد افت خاتمه یافت.

 در چند وقت اخیر با رشدهای غافلگیرکننده سهام شاخص‌ساز، شاهد رکوردشکنی‌های متوالی در این بازار بودیم و به دنبال چنین رشدهایی بازار در روز یکشنبه ( ٢٢ تیر ماه) معاملات خود را بر خلاف روز سه‌شنبه با روند صعودی آغاز و به کانال یک میلیون و ٨٠٠ هزار واحد ورود کرد.

با توجه به دست‌یابی بازار به رکوردی جدید و اظهار نظر اکثر کارشناسان مبنی بر مقاومت شاخص بورس در کانال یک میلیون و ٨٠٠ هزار واحد، معاملات از روز  دوشنبه وارد فاز اصلاحی شد و بازار در این روز معاملات خود را با ١٢ هزار واحد افت آغاز کرد اما با گذشت نیمی از معاملات و حمایت حقوقی‌ها از بازار مسیر معاملات تغییر کرد و با بیش از ٩ هزار واحد افزایش در مرز کانال یک میلیون و ۸۲۲ هزار واحد قرار گرفت.

در روز سه‌شنبه همچنان بازار روند صعودی را در پیش گرفت و با غلبه تقاضا بر عرضه  همراه بودیم که این موضوع در پایان معاملات زمینه رشد بیش از ٢٢ هزار واحدی شاخص بورس را فراهم و در این روز باز هم بازار به رکورد جدید یک میلیون و ٨٤٤ هزار واحدی دست یافت.

در بازار آخرین روز معاملاتی هفته گذشته تا حدودی میزان عرضه در بازار افزایش و به دلیل فشار فروش ایجاد شده، شاخص بورس با بیش سه هزار واحد افت به معاملات پایان داد که این موضوع زمینه‌ساز شک و شبهه در روند معاملاتی هفته جاری و احتمال قرار گرفتن بازار در مسیر اصلاح شده است.

تاکنون در این زمینه، کارشناسان نظر واحدی را نسبت به پیش‌بینی روند معاملات بورس در بازار هفته جاری ارائه نکرده‌اند که ممکن است این موضوع خود زمینه ساز ایجاد نگرانی و امکان انجام رفتارهای هیجانی از سوی سرمایه‌گذاران در بازار شود.

سهام شاخص‌ساز در یک قدمی اصلاح

در این زمینه، امروز (شنبه) امیرعلی امیرباقری اظهار داشت: در هفته‌ای که گذشت بر شدت عرضه‌ها در بازار افزوده شد و انتظار داریم این روند در روزهای آینده ادامه‌دار باشد.

وی ادامه داد: میزان عرضه در نمادهای تاثیرگذار بر شاخص هم‌وزن شدت گرفت و از طرف دیگر شاهد یک واگرایی میان «شاخص کل» و «شاخص هم‌وزن» بودیم.

امیرباقری خاطرنشان کرد: در بازار هفته‌ای که گذشت شاخص کل بر مدار یک سری از سهم‌های خاص کماکان به رشد خود ادامه داد که این موضوع منجر به اعتراض برخی از فعالان بازار شد و تا پایان هفته در انتظار از بین رفتن واگرایی ایجاد شده بین دو «شاخص کل» و «شاخص هم‌وزن» بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: رسیدن شاخص بورس به کانال یک میلیون و ٨٠٠ هزار واحد زمینه انتظار برای اصلاح درون کانالی شاخص بورس را ایجاد کرد که به دنبال این اتفاق احتمال افزایش عرضه در کلیت بازار هفته جاری و هفته آینده وجود دارد.

وی افزود: سهام شرکت‌هایی که قرار است در صندوق‌های ETF عرضه شوند به دلیل تجربه رشدهای چند برابری اخیر، اکنون نیاز به اصلاح دارند که به احتمال زیاد در بازار هفته جاری شاهد اصلاح در این نوع سهام و شاخص کل خواهیم بود.

افزایش عرضه در بازار هفته جاری

امیرباقری با تاکید بر اینکه در هفته منتهی به یکم مرداد بر شدت عرضه‌ها در بازار افزوده خواهد شد، گفت: به احتمال زیاد کلیت بازار وارد یک فرآیند اصلاحی خواهد شد اما سهامداران نباید نگرانی چندانی را از این اصلاح داشته باشند و می‌توانند از این فرصت برای اصلاح پرتفوی خود استفاده کنند تا در رالی بعدی صعود بازار از رشد شاخص بورس منتفع شوند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: اکنون روند معاملات در بازار بیشتر از آنکه متاثر از نرخ‌های کامودیتی جهانی باشد متاثر از عدم وجود بازارهای جایگزین برای سرمایه‌گذاری و نرخ ارز در بازار داخلی است.

وی اظهار داشت: پیش‌بینی‌های انجام شده از بازار ارز حاکی از آن است که نرخ دلار در روزهای آینده با ثبات قیمتی همراه خواهد شد و به احتمال زیاد وارد یک روند اصلاحی می‌شود که این موضوع هم می‌تواند بازار سرمایه را تحت تاثیر خود قرار دهد.

امیرباقری با تاکید بر آنکه در وضعیت کنونی، نرخ ارز از جمله مسایل تاثیر گذار بر بازار سرمایه تلقی می‌شود، گفت:  این موضوع می‌تواند به دلیل ایجاد تورم انتظاری، بالا بردن نرخ بازده مورد انتظار و افزایش اهرم سودآوری شرکت‌هایی که فروش دلاری دارند بر کلیت بازار بورس تاثیرگذار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد:  اکنون قیمت کنونی سهام می‌تواند منعکس کننده نرخ دلار بیش از قیمت‌های فعلی باشد که در صورت اصلاح قیمت دلار بر کلیت قیمت سهام موجود در بازار و روند اصلاحی آنها تاثیرگذار خواهد بود.

توصیه به سهامداران

وی سهامداران حاضر در بورس را مورد خطاب قرار داد و گفت: سهامداران باید به طور حتم در زمان ورود بازار به فاز اصلاحی از رفتارهای هیجانی جلوگیری و بر مبنای کلیات اقتصاد اعم از نرخ بازده مورد انتظار، پیش‌بینی از قیمت ارز و کلیت فضای سیاسی اقدام به سرمایه گذاری در بورس کنند.

به گفته امیرباقری، سهامداران نباید صرفا جهت جریان نقدینگی را ملاک برای ورود سرمایه‌های خود به بازار و سرمایه‌گذاری در این بازار قرار دهند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: توصیه ما به سرمایه‌گذاران تازه‌وارد این است به جای ورود سرمایه‌های خود به صورت مستقیم در بازار، به طور حتم از خدمات صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک استفاده کنند و سرمایه خود را در اختیار یک تیم حرفه‌ای قرار دهند تا از این طریق مانع از ضرر و زیان‌های احتمالی در بازار شوند.

وی گفت: سرمایه‌گذاران در  صورت عدم آشنایی با فضای سرمایه‌گذاری در بازار بورس ممکن است به شدت از این بازار متضرر شوند زیرا اکنون بازار به ارقامی رسیده که مطمئنا سبدگردانی سهام نیازمند افرادی حرفه‌ای است.

اصلاح، لازمه بازگشت رشد پرشتاب شاخص بورس

امیرباقری اصلاح برای روند کنونی بازار را لازمه رشد پرشتاب بازار دانست و افزود: یک روند متعادل افزایشی بلندمدت بسیار بهتر از رشد پرشتاب کوتاه‌مدت و در نهایت خروج سرمایه از بدنه بازار سرمایه و متورم‌سازی سایر بازارها است که در این زمینه مسئولان سیاست‌گذار باید تمرکز بیشتری را به این امر داشته باشند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: شائبه‌ای در فضای جامعه به وجود آمده مبنی بر اینکه رشد پیاپی بازار سرمایه با افزایش نرخ بازده مورد انتظار سرمایه گذاران باعث ایجاد تورم در سایر بخش‌های اقتصاد می‌شود، این شبهه اساسا مبنای علمی ندارد و صرفا برداشت افراد مبتنی بر شنیده‌ها و شایعات است.

وی گفت: روند صعودی بازار سرمایه ناشی از دو عامل عدم وجود بازارهای جایگزین برای سرمایه‌گذاری و افزایش نرخ ارز  است که هر دو عامل، عامل افزایش کلیت بازار سرمایه و زمینه‌ساز رشد شتابان قیمت‌ها در فضای بازار سرمایه است.

فشار فروش‌ در بازار هفته جاری طبیعی است

امیرباقری افزود: بعد از رشدهای چندین برابری، شناسایی سود برای سرمایه‌گذاران و سهامداران حقیقی و حقوقی امری بدیهی است، بنابراین فشار فروش‌هایی که هفته آینده و هفته نخست مرداد ماه در کلیت بازار سرمایه ایجاد می‌شود، طبیعی است و نباید سرمایه‌گذاران چندان نگران وضع معاملات بازار در چند روز آینده شوند.

این کارشناس بازار سرمایه با تامید بر اینکه بعد از رشدهای پیاپی چند وقت اخیر باید فرصت استراحت به بازار داده شود، گفت: در صورت ایجاد اصلاح در بازار می توان شاهد روند افزایشی بلندمدت بازار، ورود سرمایه‌های خرد به بدنه بازار سرمایه و یافتن جایگاه بازار سرمایه بعد از سال‌ها نزد عموم مردم باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا