یادداشت

سپاه مردمی!

آرش حسینی

 

دوم اردیبهشت‌ماه ، سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرصتی برای تأمل در اهمیت و نقش این نهاد انقلابی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال 1358 در دل یک نظام سیاسی نوپا و درگیر با انبوهی از مسائل و بحران‌ها پا به عرصه وجود نهاد. نیروی نظامی که این روزها نام آن به بلندای تحولات جهان از غرب آسیا تا دورترین نقاط جهان پیچیده است و هر جا که گفتمان مقاومت در برابر زورگویی و دفاع از مظلومان و ستمدیدگان مطرح است، نام سپاه نیز می‌درخشد.

تعبیر معروف امام خمینی (ره) که فرمودند: اگر سپاه نبود، کشور هم نبود، به‌تنهایی فلسفه وجودی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را روشن می‌کند. از دیدگاه ایشان سپاه پاسداران به عنوان نهادی مردمی و انقلابی، مسئولیت خطیری در حفظ و تداوم انقلاب اسلامی بر عهده دارد. ایشان، سپاه را نیرویی می‌دانستند که می‌تواند در برابر توطئه‌ها و زیاده‌خواهی‌های قدرت‌های بزرگ بایستد و از ارزش‌های انقلاب پاسداری کند و چنین نیز شد.

در روزهای نخست انقلاب، سپاه به عنوان نیرویی نوپا، وظیفه سنگینی در تثبیت نظام و مقابله با شرارت‌ها و تحرکات ضدانقلابی داشت. حضور فعال سپاه در کنار سایر نیروهای انقلابی سبب شد پایه‌های جمهوری اسلامی ایران مستحکم شود و کشور از تفرقه و تجزیه و ناآرامی‌ها مصون بماند. با آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه کشورمان، نقش سپاه در دفاع از مرزهای کشور و ملت ایران به اوج خود رسید. ایثار و مقاومت نیروهای سپاه در کنار نیروهای بسیجی و ارتشی در جبهه‌ها، برگ زرینی از تاریخ دفاع مقدس و اساساً تاریخ ایران را رقم زد و امنیت ایران اسلامی حفظ شد. در این جنگ بود که ایثار، از خودگذشتگی، جانبازی و جوانمردی جوانان ایرانی اعم از سپاهی و بسیجی و ارتشی، چهره تلخ جنگ را به صفحه روشنی از معنویت و دلدادگی و تجلی‌گاه اسطوره‌های دینی و ملی بدل کرد.

علاوه بر نقش نظامی، سپاه در بحران‌های داخلی و حوادث طبیعی نیز همیشه پیشگام بوده است. از امدادرسانی در سیل و زلزله گرفته تا مدیریت بحران‌های اجتماعی، سپاه همواره در کنار مردم و برای مردم عمل کرده است. این نیروی مردمی با تکیه‌ بر اعتماد عمومی، توانسته است در لحظات غم و شادی و جشن و عزای ملت ایران، به عنوان نیرویی پایدار و قابل‌ اتکا حضور یابد.یکی از عرصه‌های نقش‌آفرینی سپاه، فعالیت برون‌مرزی آن است، حضور مؤثر در برابر تهدیدات تروریستی و کمک به کشورهای منطقه از جمله عراق، سوریه، لبنان و…برای حفظ ثبات و امنیت، بخشی از تلاش‌های این نهاد برای تحقق صلح و آرامش منطقه‌ای بوده است. این اقدامات نشان‌دهنده تعهد سپاه به ارزش‌های انسانی و اسلامی فراتر از مرزهای ایران است.

در سطح جهانی نیز سپاه پاسداران همواره به عنوان سدی محکم در برابر زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی قدرت‌های بزرگ شناخته‌شده است. استقلال، عزت و قدرت ایران اسلامی، به پایمردی‌ها و مقاومت سپاه گره خورده است.مردمی بودن سپاه پاسداران از ویژگی‌هایی است که آن را از سایر نهادهای نظامی جهان متمایز می‌کند. این نهاد، برخاسته از دل مردم و برای مردم است و حمایت مردمی باعث شده است سپاه همواره در خط مقدم دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی ایران باقی بماند. شاید راز بدخواهی‌ها و تبلیغات منفی و سیاه‌نمایی رسانه‌ای علیه این نهاد مردمی نیز در همین ظرفیت نقش‌آفرینی آن نهفته است وگرنه هیچ منطقی قبول نمی‌کند که امپراتوری رسانه‌ای جهان برای تخریب سپاه این چنین بسیج شده باشد. سالروز تأسیس سپاه، نه‌تنها یادآور گذشتگان بلکه تجدیدعهدی برای آینده است.

منبع: روزنامه تفاهم

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا