سرمایهگذاری ۳ هزار میلیارد تومانی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات
با امضای تفاهمنامهای میان شرکت مخابرات ایران و سندیکای صنعت مخابرات، ۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه و ایجاد زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات سرمایهگذاری میشود.
به گزارش تفاهم آنلاین، امضای تفاهم نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و سندیکای صنعت مخابرات در راستای توسعه زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات، روز گذشته در حاشیه برپایی نمایشگاه دستاوردهای پیشرفته بومی شبکه ملی اطلاعات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد.
در این مراسم که با حضور ابوالحسن فیروزآبادی-دبیر شورای عالی فضای مجازی برگزار شد، سید مجید صدری-مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به تکالیفی که در شبکه ملی اطلاعات برای این شرکت تکلیف شده است، گفت: ایجاد زیرساختهای مناسب در لایه شبکه دسترسی و شبکه مترواترنت از تکالیف شرکت مخابرات ایران است تا همه اپراتورها و سایر بخشهای مرتبط بتوانند از شبکه ملی اطلاعات بهرهمند شوند.
وی گفت: مطابق با این تفاهمنامه، شرکت مخابرات برای توسعه شبکه ملی اطلاعات از تولیدات داخلی سندیکای صنعت مخابرات استفاده میکند. مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه هماکنون ۷۵ درصد از تجهیزات شبکه مخابراتی کشور ساخت داخل است، ادامه داد: در دو سال گذشته، ۱۰۰ میلیون یورو از تجهیزاتی که تا پیش از این از خارج کشور تهیه میشد، بومیسازی و تولید داخل جایگزین آن شد.
وی تاکید کرد: با امضای این تفاهمنامه بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه و ایجاد زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات سرمایهگذاری میشود. صدری گفت: شرکت مخابرات ایران در شبکه دسترسی نیز تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده است.
تشکیل دبیرخانه بومیسازی شبکه ملی اطلاعات
در این مراسم، فرامرز رستگار-رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران نیز با اشاره به احصای نیازهای شبکه ملی اطلاعات در تجهیزات که با همکاری با معاونت فناوری وزارت ارتباطات انجام شد، گفت: بومیسازی تجهیزات لازم برای زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
وی از تشکیل دبیرخانه بومیسازی شبکه ملی اطلاعات با هدف ایجاد زبان مشترک در این حوزه خبر داد و گفت: با برگزاری جلسات متعدد و جمعآوری اطلاعات از ۲۰ اپراتور، توانستیم نیازهای شبکه ملی اطلاعات را شناسایی کنیم و در این راستا برنامه ۲ ساله تولید داخل تا سال ۱۴۰۰ تنظیم شد.
رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران با بیان اینکه هم اکنون بخشی از تجهیزات شبکه مخابراتی از محصولات خارجی تامین میشود، افزود: مطابق با برنامهریزی انجام شده تا انتهای سال ۱۴۰۰ با تکمیل فرآیندهای تحقیق و توسعه، بومیسازی این بخش به صورت کامل انجام میشود.
تحقق اقتصاد مقاومتی با استفاده از تولیدات بومی
ابوالحسن فیروزآبادی-دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز در این مراسم گفت: با استفاده از تولیدات بومی میتوانیم به روزهای خوش اقتصاد مقاومتی در حوزه فناوری امیدوار باشیم. وی افزود: ما در مرکز ملی معتقد هستیم که سیستم ثابت مخابرات دچار تاخیر است و این تاخیر باید به شکل ویژهای جبران شود تا بتواند شبکه موبایل کشور را کامل کند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: بخش عمده نیازهای ارتباطی کشور از نظر پهنای باند و خدمات باید روی شبکه ثابت باشد. آمار سرمایهگذاری که در این بخش صورت گرفته است، عدم توازن را نشان میدهد.
فیروزآبادی اضافه کرد: سرمایهگذاری در توسعه شبکه ثابت کشور باید در اولویت قرار بگیرد.
وزارت ارتباطات تلاش کرد تا بودجهای برای شبکه متروی کشور تامین کند تا به این واسطه و توافق سهامدارها بتوان با قدرت کافی وارد صحنه شوند.
فیروزآبادی با بیان اینکه ما مجبور به تهیه تجهیزات از داخل هستیم که باعث خوشحالی است، ادامه داد: امروز در سطح خوبی از تولید تکنولوژی هستیم و می توانیم در تمام این حوزه ها تلاش کنیم.