روند حمایت از مشاغل آسیب دیده از کرونا در استان تهران
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران شیوه و میزان پیشرفت دستگاه های مختلف در حمایت از مشاغل آسیب دیده از کرونا را در استان تهران تشریح کرد.
حشمتالله عسگری در گفت و گو با ایسنا، درباره عملکرد دستگاه های مختلف کشور در حوزه تعیین و جبران خسارت های ناشی از شیوع کرونا ویروس در مقایسه با سایر کشورهای همسایه گفت: از آنجا که سیستم های اقتصادی و مالی کشور ها در بخش حمایتی با هم متفاوت است باید گفت که ما یک کشور در حال توسعه هستیم که قسمت عمده ای از منابع مالی در حوزه زیرساخت ها بوده و شکل تامین منابع مالی متفاوت داریم که بخش زیادی از منابع مالی ناشی از درآمد نفت است که به خاطر تحریمها تقلیل پیدا کرده است، بخش دیگر درآمد از محل مالیات است که از کارکنان دولت و فعالان اقتصادی گرفته میشود، زمانی که حجم کسب و کارها کاهش می یابد وبا بخشودگی مالیاتی، این منبع هم به طور طبیعی تقلیل می یابد.
وی افزود: گروههایی که از این موضوع آسیب دیدند متنوع بوده و درجه آسیب پذیری این ها نیز متفاوت است و در همین راستا هر چه که پیش میرویم سازگاری بسته های پیش بینی شده با گروههای مخاطب بیشتر میشود، این در حالی است که در روزهای اول یک دستور کلی و حمایت کلی صادر میشد و یک گروه خاص بهرهمند میشدند و کلی از گروه های دیگر غفلت شده بود؛ اما در حال حاضر با اصلاحات صورت یکی از متنوع ترین بسته های حمایتی، گروههای متفاوت با درجات آسیب پذیری مختلف را در کشور در بر می گیرد.
وی ادامه داد: حدود ۱۶۰ هزار نفر در جریان کرونا بیکار شدند چه آنهایی که بیمه شده رسمی بودند و چه آنهایی که در کارگاه های مشخص تامین اجتماعی ثبت نشده بودند. بخش عمدهای از این ها مشاغل غیر رسمی بودند و در نظام آماری جایی نداشتند که با ثبت نام در سامانه، دولت به حدود ۱۴۵ هزار نفر آنها کمک کرد.
معاون استاندار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود و در ارزیابی حمایت دولت ایران از تولید کنندگان در مقایسه با سایر کشور های درگیر شیوع کرونا ویروس گفت: در کشور به تولید بیشتر از مصرف توجه شد چون اگر تولید کننده ها را تقویت نکنیم کمکی به مصرف کننده ها در درازمدت نخواهد شد لذا وجه مشخصه دولت ایران در این موضوع نسبت به سایر کشورها توجه تولید نسبت به مصرف بود که اصلاً قابل مقایسه هم نبود.
وی افزود: با توجه به اینکه در اکثر حوزه ها ستاد و کارگروه تخصصی وجود دارد اما متاسفانه برای حوزه IT تقریباً هیچ ستاد، کارگروه و جلسهای نداریم. اخیرا ستاد توسعه کسب و کار اینترنتی و آی تی را با محوریت هفت پارک علم و فناوری استان تهران در موضوع صادرات شرکت های دانش بنیان و ایجاد فرصت های شغلی راهاندازی کردیم، از آنجایی که در شهرک های صنعتی به دلیل محدودیت های شعاع 120 کیلومتر امکان توسعه صنایع مختلف وجود ندارد، این ظرفیت را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دادیم.
عسگری ادامه داد: مشکلی که در فعالیتهای حوزه آی تی مشخصا وجود دارد این است که این حوزه همواره در حال تغییر و ابداعات به روز است و با توجه به ابلاغیه ها و بخشنامه ها که از قبل صادر می شوند، می بایست خود را با آن تطبیق دهیم.
وی درباره تامین مالی واحدهای صنفی در استان تهران نیز گفت: بالغ بر ۴۰۰ هزار واحد صنفی در استان تهران وجود دارد که حدود ۳۰۰ هزار واحد رسمی و مابقی غیر رسمی هستند و به میزان 10هزار و 600 میلیار تومان منابع مالی برای آنها دیده شده که اکثرا تامین مالی شدند. از آنجا که سیاست ما حفظ وضع موجود است، علی رغم وجود بحران کرونا در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته 1.4 درصد نرخ بیکاری کاهش پیدا کرده است، به این معنا که شعار جهش تولید در حال تحقق است.
وی تاکید کرد: تقاضای سرمایه گذاران برای اخذ مجوز در شهرک های صنعتی در حال افزایش است بطوری که در اکثر شهرک های صنعتی زمینی برای واگذاری وجود ندارد. در سال جاری 3200هکتار برنامه الحاق به شهرک ها در حال انجام است و1000 واحد به بهره برداری می رسد و حدود 96 هزار فرصت شغلی در حوزه صنعت و کشاورزی ایجاد خواهد شد. حتی واحدهای راکت شده در سال های گذشته متقاضی برای احیا مجدد دارد؛ در مجموع جذابیت سرمایه گذاری در استان تهران در حال افزایش است.
وی افزود: در سال جاری ۱۲ هزار میلیارد تومان طرح قابل افتتاح در استان تهران فقط در حوزه اشتغال و معیشت پیش بینی شده است که بخش عمده این طرحها در شهرستانهای آسیبپذیراست. استان تهران هدایتگر اقتصاد کشور است و هر میزان که در حوزه اقتصادی استان تهران کار شود به طور طبیعی اقتصاد کشور هم تقویت خواهد شد، نشانه های رونق را در سطح استان تهران مشاهده می کنیم و کارگروه ستاد تسهیل و موانع نیز رابطه خوبی با اتاقهای بازرگانی و اتاق اصناف ایجاد کرده است که امیدواریم بتوانیم برنامه های تدوین شده را در سال ۹۹ محقق کنیم.