اقتصادی

رشد اقتصادی ۸.۸ درصدی بخش کشاورزی در سال ۹۸

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی از اقتصاد بدون نفت از ۳ درصد در سال ۹۲ به ۸.۸ درصد در سال ۹۸ رسیده است.

به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، شاهرخ شجری در آئین معارفه سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه امروزه با رویکرد سنتی مسائل ما قابل حل نیست، اظهار داشت: باید با استفاده از علم روز و روش های نوین چه در بخش تکنیکی کشاورزی و چه در بخش بازرگانی کشاورزی بتوانیم بر رونق اقتصادی این بخش بیفزاییم.

وی سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی از اقتصاد بدون نفت را ۸.۸ درصد اعلام کرد و گفت: در طول این سال ها بخش کشاورزی تنها بخش اقتصادی است که همواره رشد مثبت داشته به طوری که رشد ارزش افزوده این بخش از ۳ درصد در سال ۹۲ به ۸.۸ دهم درصد در سال ۹۸ را شاهد هستیم.

شجری با اشاره به اینکه ۱۵ درصد منابع بانک ها باید به بخش کشاورزی اختصاص یابد، گفت: متاسفانه مجموعه شبکه بانکی با لحاظ بانک کشاورزی حدود ۸ درصد از منابع خود را صرف کشاورزی می‌کنند و از این مقدار اگر سهم بانک کشاورزی را خارج کنیم سهم بانک‌های غیر تخصصی به ۲ درصد تنزل پیدا می کند.

وی علت پایین بودن قیمت صادرات را نسبت به کشورهای همسایه عرضه محور بودن دانست و اظهار داشت: باید تقاضا محوری را تقویت نماییم. وقتی محصول مورد نیاز بازار را تولید کنیم قطعاً با قیمت مناسب معامله خواهیم کرد پس باید به زنجیره تولید و عرضه که بسیار مهم است توجه شود.

در ادامه این مراسم، محمدرضا قدسی مشاور وزیر و مدیرکل هماهنگی امور استان ها مسعود الماسی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان را از ظرفیت های ارزشمند استان و از پیشگامان کشاورزی دانش محور دانستند و ضمن تاکید بر تثبیت قریب الوقوع جایگاه وی به عنوان ریاست سازمان خواستار اقدامات اثربخش بیش از پیش در حوزه کشاورزی با رویکرد نوین شد.

در این مراسم، رئیس پیشین سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی نقش به سزایی دارد و استان گیلان به عنوان استانی پیشرو در تولید محصولات استراتژیک در کشور مطرح است افزود: با آب و هوای مساعد و خاک مناسب همراه با تلاش محققین، کارشناسان اجرایی و بهره برداران، استانی که کمتر از ۹ دهم درصد خاک کشور را دارد حدود ۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

علی درجانی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ نوع محصول در استان تولید میشود که در ۲۰ محصول رتبه برتر را دارا هستیم.

وی خاطر نشان کرد: ۹۰ درصد چای کشور، ۴۰ درصد برنج کشور ، بیش از ۴۰ درصد نوغان و مقدار زیادی از زیتون کشور در گیلان تولید می شود.

در ادامه یک نفر به عنوان نماینده تشکل های کشاورزی استان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تالش به ایراد سخن پرداختند.

در این مراسم، مسعود الماسی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان در سخنان خود اظهار امیدواری کرد با همکاری و هماهنگی کلیه بخش ها نسبت به تحقق اهداف کلان توسعه ای اقدام و گام های موثری در راستای توسعه پایدار کشاورزی برداشته شود.

در پایان مراسم با قرائت لوح سپاس وزیر جهاد کشاورزی، استاندار گیلان، کارکنان جهاد کشاورزی استان و نماینده تشکل های بخش کشاورزی استان از زحمات مهندس علی درجانی تقدیر به عمل آمد و حکم انتصاب مسعود الماسی پس از قرائت سوگندنامه توسط او، اهدا شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا