مناطق آزاد-گردشگری

رئیس جامعه تورگردانان: گردشگری ایران دوباره زنده می شود

رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران گفت: ایران قصد دارد در قالب دو سناریوی «سفرنامه‌های جذاب با نرخ مناسب» و برگزاری «گردهمایی بین‌المللی توراپراتورها»، گردشگری ایران را دوباره زنده کند.

 

به گزارش تفاهم آنلاین، طبق آخرین اعلام سازمان جهانی گردشگری (WTO) بحران بی‌سابقه شیوع کرونا در سال ۲۰۲۰ سفر گردشگران را در سطح جهان با بیش از ۷۰ درصدبا کاهش رو به رو کرد و عقب‌گردی ۳۰ ساله را بوجود آورد و بدترین سال در تاریخ گردشگری بین‌الملل را ثبت کرد. آمارهای این سازمان جهانی نشان دهنده این است که متوسط رشد گردشگری ایران در هشت ماه نخست سال ۲۰۲۰ به منفی ۷۲ درصد رسیده است.

معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز آمار داده که در ۹ ماه نخست سال ۱۳۹۹ میزان سفرهای بین‌المللی به ایران تا ۹۴ درصد کاهش داشته و در این مدت فقط ۴۵۰ هزار نفر با ویزای سلامت و تجاری به ایران سفر کرده‌اند.

اینک ابراهیم پورفرج ـ رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران ـ در پنل گردشگری که در جریان نشست تجاری اروپا و ایران برگزار شد، می‌گوید: ایران قصد دارد در قالب دو سناریوی «سفرنامه‌های جذاب با نرخ مناسب» و برگزاری «گردهمایی بین‌المللی توراپراتورها»، گردشگری ایران را دوباره زنده کند.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تازگی اعلام کرده که صنعت گردشگری از شیوع ویروس کرونا متحمل ۲۲ هزار میلیارد تومان خسارت شده است.

پورفرج که پیش‌بینی می‌کند رفت و آمد گردشگران خارجی به ایران از سال ۲۰۲۲ عادی شود، در پنل گردشگری نشست تجاری اروپا و ایران، با اشاره به زیانی که ویروس همه‌گیر کرونا به گردشگری جهان و ایران وارد کرده است، می‌گوید: تلاشمان بر است گردشگرانی را که قصد سفر به ایران داشتند و شرکت‌هایی که سال‌هاست با ایران کار کرده‌اند را با سفرنامه‌های بسیار جذاب و قیمت‌های خیلی مناسب دوباره به ایران جذب کنیم. مطمئنم سفرنامه‌ها و نرخ‌هایی که درنظر گرفته شده شرکت‌های خارجی و مسافران آن‌ها را خوشحال خواهد کرد.

رییس هیات مدیره جامعه توگردانان درباره گردهمایی توراپراتورهای بین‌المللی در ایران نیز اظهار می‌کند: درحال برنامه‌ریزی برای این رویداد هستیم که چند سال پیش با حضور ۱۳۵ توراپراتور از ۴۲ ملیت در ایران تجربه شده است، برای اجرای آن از دولت هم کمک می‌گیریم. ما از تواپراتورهای خارجی دعوت می‌کنیم تا ایران را در پساکرونا ببیند و دوباره کشور ما را در مسیر سفر قرار دهند.

او در ادامه اشاره‌ای به امکانات درمانی ایران می‌کند و می‌گوید: در ایران خدمات درمانی با نرخی ارائه می‌شود که شاید با دو برابر این قیمت در کشورهای دیگر چنین خدماتی عرضه نشود.

محمود بنکدارنیا، عضو جامعه توگردانان ایران ـ سخنران دیگر این پنل بود که به معرفی ظرفیت‌های گردشگری و تنوع امکانات در ایران اشاره می‌کند و نوسانات ارز که سفر را برای اتباع خارجی بسیار ارزان کرده، از جمله مزیت‌های حال حاضرِ گردشگری ایران بر می‌شمرد.

با وجود سیاست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که بیشتر مبتنی بر جذب گردشگر از همسایگان و کشورهای آسیایی از جمله چین و روسیه بوده است، اما شرکت های خصوصی گردشگری در ایران همچنان به ادامه و گسترش همکاری در بازارهای سنتی به ویژه اروپا تمایل بیشتری نشان می‌دهند.

براساس آمارهایی که در نشست تجاری اروپا و ایران ارائه شد، در سال ۲۰۱۸ از بین هفت میلیون گردشگر خارجی که به ایران سفر کردند حدود ۴۰ درصد با ملیت و یا از کشورهای اروپا بوده‌اند. ۳۷ درصد گردشگرانی که آن سال به ایران آمدند ملیت خاورمیانه ای داشتند و ۱۹ درصد دیگر از آسیا پاسفیک (APAC) و ۴ درصد هم از ملیت‌ها و سایر نقاط بوده‌اند.

ایران همزمان با همه‌گیری ویروس کرونا صدور ویزای توریستی را متوقف کرد. اگرچه ویزای درمان و تجاری بدون توقف درحال صدور است و تردد از برخی مرزهای زمینی انجام می‌شود اما ستاد ملی مقالبه با کرونا هنوز با صدور ویزای توریستی و ورود گردشگر به ایران موافقت نکرده است.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا