وارد شدن از دنیای کارمندی به دنیای کارآفرینی تغییری بزرگ و هیجان انگیز است. مطمئنا این تغییر با ریسکها و چالش هایی همراه خواهد بود، اما در عوض، میتواند به شما امکان خلاقیت، استقلال مالی و رشد شخصی بیشتری را بدهد. کافی است برای یک بار بار این تغییر را به جان بخرید تا یک عمر از مزایای بی نظیرش بهره مند شوید. البته هرچه با زوایای مختلف این تغییر بیشتر آشنا باشید و نقشه ی راهتان روشن تر و شفاف تر باشد مطمئنا حواشی این تغییر کمتر خواهد بود.
در گام اول قبل از شروع هر تغییری، مهم است که اهداف خود را مشخص کنید و برنامه ریزی نمایید. ابن اهداف شامل تعیین اهداف مالی، زمانی و شخصیتی است. برنامه ریزی دقیق و واضح به شما کمک می کند تا مسیر تغییر را با اطمینان و قدم به قدم طی کنید.
نکته ی مهم تر آنکه ، قبل از ورود به دنیای کارآفرینی ، مهم است مهارت ها، توانمندی ها و دانش خود را ارزیابی کنید. شناخت نقاط قوت و ضعف خود به شما کمک میکند تا بتوانید برنامه های آموزشی و توسعه فردی مناسب را برای خود تعیین کرده و مواردی که نیاز به بهبود دارند را شناسایی کنید. در این راستا مطالعه و مشاوره با افرادی که قبلاً به دنیای کارآفرینی وارد شده اند، میتواند بسیار مفید باشد. آن ها می توانند به شما درک بهتری از چالش ها، استراتژی ها و راهکارهای موفق در دنیای کارآفرینی بدهند. همچنین، شرکت در کلاس ها، کارگاه ها و همایشهای مرتبط با فعالیت های کارآفرینانه نیز میتواند به شما کمک کند تا از تجربیات دیگران بهره برداری کنید.
و اما مهم ترین نکنته در پروسه ی این تغییر رصد نمودن موقعیت مالی شماست. میزان سرمایه ی اولیه ی شما و آن مقدار از سرمایه که در دایره ی ریسک پذیری فعالیت های کارآفرینانه ی شما قرار دارد ، بسیار مهم و فاکتور تعیین کننده ای در موفقیت شماست. قبل از ورود به دنیای کارآفرینی، باید موقعیت مالی خود را به دقت مورد بررسی قرار دهید و برنامه ریزی مالی دقیقی داشته باشید. باید از منابع مالی کافی برای تامین هزینه های زندگی و تجارت خود برخوردار باشید. همچنین، یک بودجه راهبردی برای هزینه های اولیه، تبلیغات، تحقیق و توسعه و سایر هزینه های مرتبط با کسب و کار خود تعیین کنید.
حوزه ی عملکرد مورد علاقه خود را شناسایی نمائید. این موضوع می تواند یک صنعت خاص، موضوع خاص یا نیاز بازاری خاص باشد که علاقه و استعداد شما را جلب میکند. با تمرکز بر روی میدان عملکرد خاص، میتوانید به عنوان یک کارآفرین متخصص در آن حوزه شناخته شوید و از دنیای رقابت آن حوزه دست پر برگردید.
شبکه ارتباطی قوی و مؤثر یکی از اصلی ترین عوامل موفقیت در دنیای کارآفرینی است. برقراری ارتباط با افراد مشابه، کارآفرینان موفق و مشتریان می تواند به شما در به دست آوردن فرصت های تجاری و ارتقای کسب و کار کمک کند. شرکت در رویدادها، شبکه سازی در رسانههای اجتماعی و ایجاد روابط صمیمی با افراد مرتبط با صنعت عامل تشویق کننده ی مهمی برای شما خواهد بود.داشتن یک طرح کسب و کار جامع و دقیق، ابزاری بسیار مهم برای کارآفرینان است. در طرح کسب و کار خود، باید اهداف، استراتژیهای بازاریابی، ساختار سازمانی، مدل درآمد، تحقیق رقابتی و سایر جزئیات مربوط به کسب و کار خود را شرح دهید.
یادتان باشد قبل از ترک دنیای کارمندی و ورود به دنیای کارآفرینی، میتوانید کسب و کار خود را در کنار دوره ی کارمندی کنونی تست کنید. این موضوع به شما این امکان را می دهد تا ایده خود را آزمایش کنید، بازخورد بگیرید و بهبودهای لازم را اعمال کنید. همچنین، میتوانید بخشی از درآمد خود را از کسب و کارتان تامین کنید و از این طریق ریسک مالی را کاهش دهید.
در هر صورت باید پذیرفت که ورود به دنیای کارآفرینی با چالشهایی همراه می باشد. باید آماده شوید که با مواجهه با شکست ها ، مشکلات مالی، فشار رقابت رقبا و ده ها موارد دیگری از این دست درست تصمیم بگیرید تا با اشرافیت بر اوضاع همچون هزاران کارآفرین موفق و برتر، شما برنده ی نهایی این میدان شوید.