صنعت-معدن-تجارت

خرید سیم جوش میگ/مگ با بهترین قیمت؛ انتخابی مطمئن برای حرفه‌ای‌ها

سیم جوش نوعی سیم فلزی است که برای جوشکاری دو یا چند قطعه فلزی به همدیگر کاربرد دارد. این قطعه کاربردی از جنس فلزاتی مانند فولاد، آلومینیوم، مس یا ترکیبات خاصی از این فلزات ساخته می‌شود. از آنجا که این قطعه به عنوان یک ماده مصرفی در فرآیند جوشکاری میگ/ مگ کاربرد زیادی دارد و از سوی دیگر تعیین‌کننده کیفیت جوش است، انتخاب یک محصول مناسب اهمیت زیادی پیدا می‌کند. پس اگر قصد خرید سیم جوش میگ/مگ  را دارید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

نکات مهم برای خرید سیم جوش میگ و مگ

قبل از اینکه به اهنمای خرید این قطعه بپردازیم، لازم است با تفاوت سیم جوش مورد استفاده در جوشکاری MIG و MAG آشنا شوید.

سیم‌جوش مناسب برای جوشکاری MIG

در این روش جوشکاری از گازهای بی‌اثر (مانند آرگون یا هلیوم) استفاده می‌شود. به همین دلیل از سیم‌جوشش‌هایی استفاده می‌شود که برای جوشکاری فلزات غیرآهنی مثل آلومینیوم، مس و استیل ضد زنگ مناسب باشند.

سیم‌جوش مناسب جوشکاری MAG

در این روش جوشکاری از گازهای فعال مانند دی‌اکسید کربن (CO₂) یا ترکیبی از CO₂ و آرگون استفاده می‌شود. به همین دلیل باید از سیم‌جوشی استفاده شود که به بهبود نفوذ جوش در فولادهای معمولی و کم‌آلیاژ کمک کند.

انواع سیم جوش مورد استفاده در MIG/MAG

حالا بیایید در مورد انواع این قطعه بیشتر صحبت کنیم تا در زمان خرید بتوانید بهترین و متناسب‌ترین محصول را تهیه کنید. به طور کلی انواع سیم‌جوش مناسب جوشکاری میگ و مگ عبارت است از:

سیم جوش بدون روکش

این محصول برای جوشکاری تمیز و یکنواخت برای فلز پایه از جنس فولادهای کربنی، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم و مس مناسب است. این را هم اضافه کنیم که سیم‌جوش‌های بدون روکش به گاز محافظ (آرگون یا ‏CO₂‎‏) هم نیاز دارند.

سیم جوش توپودری

نوع دیگری از محصولات موجود در بازار دارای هسته‌ای پر از پودر فلاکس هستند که به ایجاد گاز محافظ و بهبود پایداری قوس کمک می‌کند. این محصولات می‌توانند با گاز محافظ و یا بدون گاز استفاده شوند.

 

انتخاب سیم‌جوش با آلیاژ کم یا بدون آلیاژ

به طور کلی دو نوع سیم‌جوش از نظر ترکیبات به شکل بدون آلیاژ و یا با آلیاژ کم تولید می‌شود که از نظر ترکیبات شیمیایی و خواص مکانیکی با همدیگر تفاوت دارند.

سیم‌جوش بدون آلیاژ

این محصول با ترکیبی از آهن و کمی کربن تهیه می‌شود. بنابراین در آن عناصر آلیاژی خاصی مانند کروم، نیکل یا مولیبدن به کار نرفته است. از جمله ویژگی‌های این سیم‌جوش باید به استحکام متوسط، چقرمگی معمولی و قابلیت جوشکاری آسان اشاره کنیم. از این سیم‌جوش اغلب برای جوشکاری فولادهای ساده کربنی، صنایع ساختمانی، سازه‌های فلزی و مخازن استفاده می‌شود.

سیم‌جوش با آلیاژ کم

محصول دیگری که با مقدار کمی از آلیاژهایی مانند کروم، نیکل، مولیبدن، وانادیم و … تهیه می‌شود. از جمله ویژگی‌های این نوع سیم‌جوش باید به داشتن استحکام بالا، مقاوم در برابر خوردگی و دمای بالا و داشتن چقرمگی بهتر در دماهای پایین اشاره کنیم.

از سیم‌جوش‌ با آلیاژ کم برای جوشکاری میگ/مگ در صنایع نفت و گاز، پل‌سازی، تجهیزات فشار قوی، دیگ‌های بخار و قطعات تحت تنش بالا استفاده می‌شود.

انتخاب نوع سیم جوش براساس فلز پایه

نوع فلزی که قرار است بر روی آن پروسه جوشکاری را انجام دهید، تا حد زیادی تعیین‌کننده سیم‌جوش مگ است. به طوری که باید برای هر یک از انواع فلز پایه از سیم‌جوش متفاوتی استفاده کنید که عبارتند از:

  • فلز پایه از جنس فولاد کربنی و کم‌آلیاژ: سیم جوش فولادی (ER70S-6 برای MIG و E7018 برای SMAW)
  • سیم‌جوش مناسب فلز فولاد ضد زنگ: سیم جوش استیل (ER308L، ER316L)
  • فلز پایه  از جنس آلومینیوم: سیم جوش آلومینیومی (ER4045، ER5356)
  • سیم جوش مناسب فلز پایه از جنس مس و برنج: سیم جوش برنجی یا مسی (ERCuSi-A)

توجه به قطر و ضخامت سیم جوش

یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که برای خرید این قطعه نیاز دارید بدانید، توجه به میزان ضخامت و قطر محصول است. هر یک از محصولات موجود در بازار با قطرهای متفاوتی تولید می‌شوند و کاربرد آن‌ها نیز با همدیگر فرق می‌کند. در جدول زیر اطلاعات مربوط به کاربرد انواع سیم‌جوش برحسب قطر و ضخامت را به طور کامل ارائه داده‌ایم:

میزان ضخامت سیم‌جوش کاربرد
0.8 تا 1.2 میلی‌متر برای جوشکاری ورق‌های نازک (خودروسازی و صنایع سبک)
1.2 تا 1.6 میلی‌متر برای جوشکاری قطعات ضخیم‌تر و صنایع سنگین
بالای 1.6 میلی‌متر برای جوشکاری سنگین مانند کشتی‌سازی و سازه‌های فلزی بزرگ

 

توجه به استانداردها و برند محصول

جوشکارهای حرفه‌ای به خوبی با برندهای معتبری مثل ایساب، هیوندای، ادن، میکا و آما آشنایی دارند و می‌دانند که این شرکت‌‌ها برای تولید سیم‌جوش از استانداردهای ملی و بین‌المللی پیروی می‌کنند.

برای تهیه این محصول در خاطرتان بماند که  استانداردهای رایج برای تولید سیم‌جوش شامل AWS (انجمن جوشکاری آمریکا) و DIN (استاندارد آلمان) است. بنابراین هر زمانی که قصد خرید این محصول را داشتید، حتما به استانداردهای آن دقت داشته باشید.

انتخاب سیم جوش براساس شرایط محیطی

یکی دیگر از معیارهای بسیار مهم برای خرید این قطعه توجه به شرایط محیطی است که شاید کمتر کسی به آن دقت داشته باشد. اگر می‌خواهید جوشکاری باکیفیت بالا و بی‌نقص انجام شود و بعدها مجبور به دوباره‌کاری نشوید، باید با توجه به شرایط محیطی و نوع پوشش سیم جوش این محصول را تهیه کنید.

به عبارت دیگر برای محیط‌های دارای رطوبت و زنگ‌زدگی بالا باید سیم جوش ضد زنگ یا پوشش‌دار را انتخاب کنید. اما زمانی که قرار است جوشکاری را در فضای باز انجام دهید، سیم جوش توپودری گزینه بهتری است؛ زیرا به گاز محافظ نیاز ندارد.

توجه به قیمت مناسب سیم‌جوش

از دیگر نکاتی که حتما در خرید سیم جوش میگ/مگ باید به آن دقت کنید، قیمت محصول است. دقت داشته باشید که ارزان بودن یک محصول نمی‌تواند کیفیت آن را تضمین کند. به هر حال سیم‌جوش‌های ارزان قیمت و بی‌کیفیت با پاشش بیشتری در زمان جوشکاری همراه هستند و از طرفی ممکن است جوش دچار ترک شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا