اقتصادیصنعت-معدن-تجارت

خدمات فنی مهندسی ظرفیت ارزآوری ۳۰ میلیارد دلاری دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از برنامه پایش، ناصر ترکش دوز، مدیرعامل شرکت مهاب قدس، در برنامه پایش با بیان اینکه این شرکت در ۴۰ سال اخیر و با توجه به شرایط تحریم، ۲ هزار پروژه در سراسر دنیا انجام داده است، اظهار داشت: در اوایل دهه ۶۰ به علت اینکه شرکت‌های مشاور خارجی در امور مهندسی، کشور را ترک کردند، شکافی در صنعت کشور به خصوص در حوزه آب و برق ایجاد شد.

وی ادامه داد: صنعت آب و برق، ۵۱ تخصص برای راه اندازی نیاز داشت و نیاز به شرکت مهندسی و بزرگ برای این امر نیاز بود، بنابراین شرکت مهاب قدس با تجمیع چند شرکت کوچک و با سهامداری دولت، آستان قدس رضوی و آستان حضرت معصومه (س)، تأسیس شد.

ترکش دوز افزود: شرکت مهاب قدس طی سی سال اخیر توانسته است با سایر شرکت‌های دنیا رقابت نزدیکی در صادرات خدمات مهندسی داشته باشد و توانسته است با شرکت‌های آلمانی، سوئیسی، روسیه و غیره، پروژه‌های مشترک زیادی را انجام دهد.

این فعال صنعتی با بیان اینکه ما در این شرکت توانسته ایم با بیش از ۲ هزار مهندس نخبه کشور همکاری کنیم، افزود: بسیاری از کشورهای جهان، با دعوت از نیروهای مهندسی نخبه کشور، از دانش آنها برای پیشرفت خودشان استفاده می‌کنند، اما ما توانسته ایم با همکاری با مهندسان نخبه کشور، ضمن استفاده از دانش آنها، از مهاجرت آنها نیز جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: مهندسان ایرانی این افتخار را داشته اند در مناقصه ۱۷۵ پروژه بین المللی در لیست کوتاه آن قرار گیرند که حاصل آن انجام ۴۰ پروژه بین المللی بوده است. نکته جالب آنجاست که رقبای ایران در این پروژه‌ها شرکت‌های قوی از کشورهای آمریکا، آلمان، انگلستان و غیره بوده است که سابقه بیش از ۱۰۰ سال داشته اند.

در شرایط تحریم هم می‌توان سرآمد بود

ترکش دوز با بیان اینکه در شرایط تحریم هم می‌توان سرآمد بود و پیشرفت کرد، اظهار کرد: در کشورهای حاشیه خلیج فارس، به خصوص عمان ما طراحی ۵ سد آبی را داشته ایم، که یکی از نمونه‌های شاخص توان مهندسان ایرانی است. با وجود سهم ۵ درصدی شرکت‌های ایرانی از پروژه‌های بین المللی، اما اثر صادرات خدمات مهندسی انجام شده، فوق العاده است.

مدیرعامل شرکت مهاب قدس گفت: پیمانکاران ایرانی نیز می‌توانند به صورت فعالانه در پروژه‌های بین المللی شرکت کنند، اما به دلیل مشکلات تحریمی نظیر ضمانت نامه دادن برای انجام کار، کمی با سختی مواجه هستند که نیاز به حمایت دارند.

طراحی برخی از تونل‌ها و بزرگراه‌های آلمان، توسط ایرانی‌ها انجام شد

وی افزود: لازم است اینجا مردم بدانند، که طراحی برخی از تونل‌ها و بزرگراه‌های آلمان، توسط ایرانی‌ها انجام شده است که توان مهندسان کشورمان را نشان می‌دهد. همچنین ما در کشور توانسته ایم بلندترین تونل جهان طراحی کنیم که مربوط به انتقال آب از سد دز تا فلات مرکزی ایران است که تقریباً به طول ۴۰ کیلومتر می‌باشد.

ترکش دوز ادامه داد: تحریم نتوانسته است شرکت‌های ایرانی را از فعالیت بازدارد. شرکت‌های ایرانی توانسته اند یکی از بزرگترین سدها و نیروگاه‌های جهان در تاجیکستان به نام سنگ توده ۲ را بسازیم که نمونه‌ای از دریای توان مهندسان کشورمان است.

در هندوستان فعال هستیم

مدیرعامل شرکت مهاب قدس گفت: ما حتی توانسته ایم در هندوستان که خود را ابر قدرت صنعت آب می‌داند، فعالیت کنیم. بنابراین در دنیا کسی نمی‌تواند توان متخصصان ایرانی را نادیده بگیرد و ما افتخار می‌کنیم که بهترین طراح و سازنده سدها و نیروگاه‌های بزرگ جهان هستیم. تا آنجا که برخی از این پروژه‌ها را کشورهای پیشرفته نتوانسته اند انجام دهند.

ترکش دوز با تاکید بر افتخارات فراوانی را مهندسان ایرانی توانسته اند در دنیا رقم بزنند، گفت: ما در کشور سریلانکا برای احداث یک نیروگاه آبی توانستیم با احداث ۶۳۰ متر تونل عمودی آبی، توربین‌های این نیروگاه را به حرکت درآوریم که این کار در دنیا بی نظیر است و برخی شرکت‌های مطرح دنیا نیز از نتوانسته اند انجام دهند.

وی افزود: کشاورزی، صنعت و معدن، حوزه‌هایی است که می‌تواند بیشترین اشتغال را در آن ایجاد کرد و کشور باید به این حوزه‌ها توجه جدی کنند. ما با ورود به عرصه جهانی می‌توانیم مهندسان جوان کشور را از مهاجرت منصرف کنیم. باید در این زمینه برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم.

طی ۱۰ سال گذشته ظرفیت خدمات مهندسی در ایران ۱۰ برابر شده است

مدیرعامل شرکت فهاب قدس بیان کرد: ما نسبت به کشورهای خارجی هم توانمان بیشتر است و هم دانش خوبی داریم. بنابراین باید بتوانیم در زمینه صادرات خدمات مهندسی فعالانه در دنیا حضور داشته باشیم. حجم بازار خدمات مهندسی در دنیا بیش از ۵۷۰۰ میلیارد دلار است. که سهم ما کمتر از یک دهم درصد است.

ترکش دوز گفت: طی ۱۰ سال گذشته ظرفیت خدمات مهندسی در ایران ۱۰ برابر شده است. اگر دولت در این زمینه حمایت کند می‌توانیم بیش از ۳۰ میلیارد دلار برای کشور درآمد ارزی داشته باشیم که حاصل آن اشتغال ۷۰۰ هزار نفری مهندسان جوان و نخبه کشور است.

وی با اشاره بروز سیل در کشور به دلیل عدم مدیریت آب نیز گفت: باید قبل از ایجاد سیل در کشور راه‌های مدیریت آن را پیش بینی کنیم و می‌توانیم از سیل جلوگیری نمائیم. به دلیل بهم خوردن اقلیم ما در شرایط ترسالی قرار گرفته ایم. باید با ایجاد مخزن‌های مناسب آب‌های حاصل از سیل را مدیریت نمائیم تا در زمان مناسب بتوانیم از آنها استفاده کنیم.

وی در پایان افزود: جوان‌های ما باید امیدوار باشند چون بسیاری از بازارهای جهانی را تسخیر کرده ایم. بنابراین باید با کار ئ تلاش بتوانیم این جایگاه رفیع را که بدست مهندسان ما فتح شده است را حفظ کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا