تکمیل نیروگاههای عسلویه و طوس تا سال 1405 توسط «ومپنا»
جلسه تحلیلی گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا به همت شرکت سبدگردان کاریزما و مشاور سرمایهگذاری آوای آگاه و با حضور مدیران گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا و فعالان بازار سرمایه برگزار شد.
به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از آوای آگاه؛ جلسه تحلیلی گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا به همت شرکت سبدگردان کاریزما و مشاور سرمایهگذاری آوای آگاه و با حضور مدیران گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا و فعالان بازار سرمایه برگزار شد. مهمترین نکات مطرحشده در این جلسه به شرح زیر است:
با رویکرد جدید مجموعه مپنا که به شفافیت بیشتر در احصای داراییهای خود تأکید دارد، تقسیم سود شرکت اصلی بهگونهای خواهد بود که رضایت سهامداران و فعالان بازار سرمایه را جلب کند.
تفاوت سود شرکت اصلی و سود تلفیقی طی دو سال گذشته از ۱۲ برابر به ۴ برابر کاهش یافته است. این روند نشاندهنده حرکت به سمت نرخهای تقسیم سود بالاتر است.
در شرکت مپنا، میزان سودآوری و نرخ تقسیم سود قابل توجه بوده است. اگرچه این موضوع بیسابقه نیست، اما در یک دهه گذشته چشمگیر محسوب میشود.
مپنا تاکنون دو مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۱۵۵ مگاوات نیروگاه بادی دارد. علاوه بر این، قراردادی به ظرفیت ۴۳۰ مگاوات با ساتبا منعقد شده است.
درخصوص نحوه و زمان وصول مطالبات از شرکتهای مدیریت شبکه برق ایران، ساتبا و توانیر اعلام شد که کیفیت وصولیها نسبت به گذشته بهبود یافته است. همچنین وضعیت وصول مطالبات از ساتبا نیز مطلوب ارزیابی شد.
بخشی از مطالبات مپنا از شرکت برق حرارتی است که طبق توافقات انجام شده، در قالب تهاتر داراییها، مالیات و مولدسازی با سازمان برنامه و بودجه و توانیر به تفاهم رسیده است.در ارزشگذاری شرکت مپنا، نحوه وصول مطالبات بهصورت محافظهکارانه لحاظ شده است.درخصوص تولید برق غرب کارون مپنا اعلام شد که سوخت مصرفی این منطقه ریسکی برای مپنا ایجاد نمیکند. تسهیلات مربوط به غرب کارون باید بهصورت ارزی بازپرداخت شود.
در حوزه پروژه گناوه اعلام شد که در تلفیق مالی مپنا، تسهیلات براساس نرخهای روز تسعیر شدهاند. با این حال در پروژه گناوه این تسعیر برمبنای نرخهای زمان ایجاد تسهیلات انجام شده است.با نگاه مثبتی که هلدینگ مپنا به بورس انرژی داشت و مجوزهایی که در دولت قبل اخذ شد و همچنین نقدشوندگی خوب، ۷۰درصد برق تولیدی هلدینگ مپنا در بورس انرژی عرضه شد.چنانچه قراردادهای دوجانبه توجیه داشته باشند، ورود میکنیم و بعضاً با برخی شرکتهای فولادی در حال مذاکره هستیم.نرخ سوخت نیروگاه در حال حاضر سه برابر شده است. پارسال ۲۵ تومان بهطور خالص بود و امسال ۷۵ تومان محاسبه میشود.
طبق صورتهای مالی میانگین موزون، قیمت فروش برق هر کیلووات ۲۷۳ تومان است.واقعیت این است که مجموعه مپنا علاوه بر اینکه سازنده تجهیزات است، بهرهبرداری را نیز خود انجام میدهد. نیروگاههای ما به گونهای نیستند که نتوانیم تجهیزاتمان را جایگزین کنیم.
خبر خوب اینکه واحد سه بخار نیروگاه عسلویه و نیروگاه طوس هم در حال تکمیل هستند و از ابتدای سال ۱۴۰۵ این دو واحد بخار هم به شبکه سراسری وصل میشوند.منابع همه پروژههای فعلی که در مپنا در حال انجام است، تأمین شده و ما بدون تأمین مالی هیچ پروژهای را شروع نمیکنیم و حتی تعهد نمیدهیم.140 مگاوات ارتقای ظرفیت در نیروگاههای توس و پرند گرفته شده است.