توافق تجاری چینی-اروپایی در پساکرونا
مقامات چین که اقتصاد کشورشان به سبب پیامدهای همهگیری جهانی ابتلا به ویروس مرگبار کرونا با رکود شدید روبرو شده است، میکوشند در جریان هشتمین دور مذاکرات با اتحادیه اروپا در زمینه موضوعات تجاری و اقتصادی بر سر تداوم گفت و گوهای دوجانبه در مورد احیا و رشد اقتصاد جهان به توافق برسند.
به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایرنا، هشتمین دور مذاکرات میان چین و اتحادیه اروپا از طریق تماس ویدئویی روز سه شنبه با حضور «لیو هو» معاون نخست وزیر چین میگوید و «والدیس دومبرووسکیس»، معاون اجرایی رئیس کمیسیون اروپا صورت پذیرفت.
به گزارش یورونیوز در جریان گفت و گو، چین و اتحادیه اروپا همچنین توافق کردند به روند مذاکرات برای ایجاد توافق جامع سرمایهگذاری سرعت بیشتری ببخشند و همکاریهای خود را برای پیشگیری از ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا و تولید واکسن این بیماری افزایش دهند.
به باور مقامات دو طرف، همکاری چین و اتحادیه اروپا برای احیای اقتصاد جهان پس از پایان بحران کرونا ضروری است.
اگر چه به سبب شیوع بیماری کرونا اقتصاد اتحادیه اروپا نیز دستخوش بحران شد، این بلوک با برخورداری از جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ میلیون نفر، تولید ناخالص داخلی بالا، پول واحد و تجارت گسترده در عرصه جهانی، همچنان یکی از بزرگترین بازیگران در صحنه جهانی به شمار میآید.
از دیگر سو، چین با حدود یک میلیارد و سیصد میلیون جمعیت، اولین صادرکننده جهان به شمار میآید و جایگاه جهانی قابل توجهی را در جهان به خود اختصاص میدهد.
گفتنی است که در دهه اخیر اتحادیه اروپا و چین ازجمله بازیگران اصلی در عرصه سیاست بینالملل به شمار میآیند.
در حال حاضر چین یک قدرت اقتصادی و سیاسی بزرگ در عرصه جهانی مطرح میشود.
اعمال تحریم در بحبوحه گفت و گو
به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، اتحادیه اروپا دقیقا در زمانی که مذاکرات تجاری را با چین آغاز کرد، به علت رفتارهای پکن در هنگ کنگ تحریمهایی را علیه چین اعمال کرد.
این تحریمها شامل محدودیت صادرات تجهیزاتی است که پکن میتواند از آنان برای سرکوب اعتراضات استفاده کند.
اتحادیه اروپا همچنین برای تسهیل ارائه روادید و پناهندگی به ساکنان هنگ کنگ تلاش خواهند کرد.
چین تا کنون در مورد تحریمهای جدید در ارتباط با هنگ کنگ، تصمیمی اتخاذ نکرده است.
گفتنی است اتحادیه اروپا در حالی از سیاستهای دولت ترامپ علیه چین حمایت میکند که برخی از کشورهای این منطقه از جمله آلمان به شدت بازار چین وابسته هستند.