صنعت-معدن-تجارت

تفاوت ترانسمیتر دما 3144P هارت و فیلدباس

 

تفاوت ترانسمیتر دما 3144P هارت و فیلدباس

ترانسمیتر دما 3144P رزمونت یکی از تجهیزات ابزار دقیق کارآمد است که به‌لطف دقت زیاد در اندازه‌گیری دما، داشتن قابلیت تکرارپذیری، ثبات اندازه‌گیری و البته ماندگاری ویژه در صنایع مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرد. جهت کنترل و انتقال اطلاعات ترانسمیتر دما 3144P رزمونت و سایر تجهیزات ابزار دقیق موجود در سیستم‌های اتوماسیون صنعتی، صاحبان صنایع غالبا از پروتکل‌های ارتباطی هارت و فیلدباس استفاده می‌کنند. هریک از این پروتکل‌های ارتباطی دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند که می‌تواند افراد را با سردرگمی‌هایی مواجه کند؛ بنابراین قصد داریم در این مقاله به بررسی تفاوت‌های ترانسمیتر دما 3144P هارت و فیلدباس بپردازیم.

لزوم متصل‌سازی ترانسمیتر دما 3144P رزمونت به پروتکل‌های هارت و فیلدباس

پروتکل‌های «هارت» و «فیلدباس» در زمره سیستم‌های ارتباطی یک و دوطرفه قرار دارند؛ چنان‌که در پی اتصال ترانسمیتر دما 3144P رزمونت به هریک از این پروتکل‌ها، صنعتگران می‌توانند اطلاعات پایه‌ای متعددی را به ترانسمیتر مدل 3144P ارسال کنند و همچنین از طریق ترانسمیتر، داده‌های مختلفی را به شبکه ارتباطی انتقال دهند. برای پردازش داده‌های دریافت‌شده معمولا از یک کامپیوتر مرکزی استفاده می‌شود. البته به‌یاد داشته باشید که کامپیوتر اتصال‌یافته به پروتکل ارتباطی، تنها اطلاعات یک نوع از تجهیزات ابزار دقیق را دریافت نمی‌کند و در یک سیستم اتوماسیون صنعتی، می‌توان انواع ترانسمیترهای دما، سطح‌سنج‌ها و ترانسمیترهای فشار را به شبکه متصل و کنترل کرد.

پس از جمع‌آوری داده‌های موردنظر توسط تجهیزات پروتکل ارتباطی HART یا فیلدباس، صاحبان صنایع می‌توانند فرایند کالیبره‌کردن تجهیزات ابزار دقیق را عملیاتی کنند؛ همچنین امکان ویرایش و ایجاد تغییر در عملکرد اندازه‌گیری اجزای سیستم اتوماسیون صنعتی وجود دارد. باتوجه‌به تمامی این توضیحات، نهایتا می‌توان به فرایند صنعتی سیستماتیک و دقیقی دست یافت که کنترل تمامی بخش‌های فعالیت آن کار آسانی خواهد بود.

تفاوت‌های اتصال ترانسمیتر دما 3144P رزمونت به پروتکل‌های هارت و فیلدباس

به‌کارگیری سیستم‌های ارتباطی فیلدباس و هارت برای کنترل و کالیبراسیون ترانسمیتر دما 3144P رزمونت و سایر سیستم‌های اندازه‌گیری اتوماسیون صنعتی با تفاوت‌های گسترده‌ای همراه خواهد بود. برخی از این تفاوت‌ها را می‌توان در قالب پارامترهای زیر جست‌وجو کرد:

  1. سیگنال‌های قابل‌تولید برای ارتباط
  2. ضریب احتمال خطای سیگنال
  3. استفاده یا عدم استفاده از کابل
  4. نوع ارتباط یک یا دوطرفه
  5. نوع پیکره‌بندی اتصال
  6. امکان عیب‌یابی دقیق‌تر
  7. میزان راحتی نصب سیستم‌های جدید
  8. امکان هماهنگ‌سازی پروتکل هارت و فیلدباس با تجهیزات صنعتی
  9. مدت‌زمان راه‌اندازی پروتکل‌های فیلدباس و هارت برای کنترل ترانسمیتر دما 3144P رزمونت

درادامه به بررسی برخی از پارامترهای فوق خواهیم پرداخت.

سیگنال‌های قابل‌تولید برای ارتباط

جهت انتقال اطلاعات و کنترل ترانسمیتر دما 3144P رزمونت و دیگر تجهیزات ابزار دقیق، می‌توان از پروتکل فیلدباس استفاده کرد که قابلیت تولید سیگنال‌های دیجیتال را دارد. در سوی مقابل اما، پروتکل هارت قادر به استفاده از سیگنال آنالوگ 4 تا 20 میلی‌آمپر خواهد بود.

ضریب بروز خطا در سیگنال‌های پروتکل هارت و فیلدباس

به‌طور کلی ضریب بروز خطا در سیگنال‌های ارسالی پروتکل فیلدباس کمتر از سیستم ارتباطی هارت است؛ زیرا در سیستم‌های فیلدباس از سیگنال‌های دیجیتال بهره گرفته می‌شود. این در حالی است که در پروتکل HART به‌دلیل بهره‌گیری از سیگنال‌های آنالوگ، ضریب بروز خطا افزایش می‌یابد!

استفاده یا عدم استفاده از کابل برای اتصال ترانسمیتر دما 3144P رزمونت

در دستگاه‌های ارتباطی فیلدباس، بین 12 تا 15 نوع از تجهیزات صنعتی نظیر ترانسمیتر 3144P رزمونت را می‌توان به باکس اتصال فیلد وصل کرد. در پروتکل هارت اما، هریک از تجهیزات دارای حلقه اختصاصی خود هستند؛ بنابراین برای استفاده از پروتکل‌های هارت به مقدار کابل بیشتری احتیاج خواهیم داشت و مسلما با هزینه‌های راه‌اندازی بیشتری روبه‌رو می‌شویم.

نوع ارتباط یک یا دوطرفه

هنگام استفاده از پروتکل هارت برای ایجاد ارتباط با ترانسمیترهای 3144P، به‌یاد داشته باشید که تنها قابلیت ایجاد ارتباط یک‌طرفه را خواهید داشت. این در حالی است که با استفاده از سیستم ارتباطی فیلدباس، می‌توان نوعی ارتباط موثرتر و دوطرفه ایجاد کرد. باتوجه‌به امکان استفاده از ترانسمیتر دما 3144P رزمونت برای اندازه‌گیری و کنترل دما در دیگ‌های بخار، سیستم‌های پایپینگ، سیستم‌های پتروشیمی و پالایشگاهی و تانکرهای تحت‌فشار، توجه به ایجاد ارتباط صنعتی یک یا دوطرفه بسیار پراهمیت است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که از انواع ترانسمیتر 3144P می‌توان برای کنترل و اندازه‌گیری تغییرات دمای کلیه ترکیبات شیمیایی صنعتی، ایجاد شرایط پایدار و بهینه برای تولید، اندازه‌گیری دمای Boilerها و کوره‌های مختلف نیز استفاده کرد.

نوع پیکره‌بندی اتصال

در پروتکل فیلدباس تمامی دستگاه‌هایی نظیر ترانسمیتر فشار، سطح‌سنج، ترانسمیتر دما 3144P رزمونت و… به‌وسیله حلقه ارتباطی «چیکن فوت تایپ» به سیستم متصل و پیکره‌بندی می‌شوند؛ بنابراین، درصورت بروز یک ارور حلقه و کابل، بیشتر از یک دستگاه با خرابی یا ازکارافتادگی مواجه می‌شوند. شرایط در اتصال ترانسمیتر 3144P رزمونت به پروتکل HART البته متفاوت است؛ چنان‌که هریک از تجهیزات به‌وسیله حلقه مختص به خود به سیستم هارت متصل خواهند شد و درصورت بروز هرگونه خطای مربوط به حلقه، تنها همان دستگاه از کار خواهد افتاد.

امکان عیب‌یابی دقیق‌تر برای ترانسمیتر دما 3144P رزمونت

جهت انتخاب پروتکل مناسب برای کنترل و کالیبراسیون انواع ترانسمیتر 3144P رزمونت، بایستی به قابلیت عیب‌یابی پیشرفته سیستم‌های ارتباطی نیز توجه داشت. در همین راستا، بایستی بدانید که با به‌کارگیری سیستم‌های ارتباطی فیلدباس، به قابلیت عیب‌یابی دقیق و حرفه‌ای‌تری دسترسی خواهید داشت؛ بنابراین، پیش از متوقف‌شدن یک دستگاه به‌دلیل خرابی، می‌توانید از عیب‌های به‌وجودآمده یا درحال رخ‌دادن مطلع شوید و مشکل را برطرف کنید. البته چنانچه قصد استفاده از پروتکل‌های هارت را داشته باشید، بایستی امکان عیب‌یابی محدودتر آن‌ها را مدنظر قرار دهید.

شرایط نصب سیستم‌های جدید روی پروتکل هارت و فیلدباس

میزان راحتی اتصال دستگاه‌های جدید به پروتکل فیلدباس، به‌مراتب بیشتر از پروتکل‌های هارت خواهد بود؛ زیرا می‌توان این کار را تنها با کابل‌کشی میان باکس اتصال و دستگاه موردنظر به‌سرانجام رساند. هنگام نصب دستگاه جدید در پروتکل هارت اما، بایستی از یک کابل کمکی بهره گرفت و از همین رو، تعداد کمتری از تجهیزات را می‌توان در مدت‌زمان کوتاه به سیستم ارتباطی وصل کرد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا