بانک-بیمه-بورس

تشریح اقدامات اثربخش بانک توسعه تعاون در اقتصاد ملی

حجت‌اله مهدیان مدیرعامل بانک توسعه تعاون در گفتگویی به مناسبت هفته تعاون با روابط عمومی ضمن اشاره به اینکه بانک توسعه تعاون از ابتدای تاسیس تاکنون علاوه بر ایفای نقش موثر در حوزه پولی و بانکی کشور تلاش کرده تا با فعالیت موثر در رونق‌بخشی حوزه تعاون نیز اثرگذاری بی‌بدیل خود را به اثبات رساند، گفت: عملکرد و فعالیت بانک توسعه تعاون در خلال مدت 11 سال متوجه توسعه و رونق کمی و کیفی بخش تعاون و تعاونگران بوده است.

به گزارش تفاهم آنلاین، مهدیان افزود: این بانک جوان توسعه‌ای در حال حاضر با 402 شعبه و 48 باجه در سراسر کشور در حال خدمت‌رسانی به عموم هموطنان است و وجود تنها 8.7 درصد از شعب بانک در استان تهران و مابقی در سراسر کشور نشان از توجه و اهتمام بانک به توزیع شعب جهت دسترسی بهتر تعاونی‌ها دارد.

وی تصریح کرد: همچنین برابر اساسنامه مصوب، بانک موظف است 70 درصد از تسهیلات پرداختی را در چرخه فعالیت اقتصادی بخش تعاون قرار دهد و 30 درصد مابقی تسهیلات اعتباری تخصیصی به بخش خصوصی تعلق گیرد که عملا آمار و ارقام عملکردی این بانک حاکی از تحقق این مهم می‌باشد.

 

مهدیان با تاکید بر اینکه بانک توسعه تعاون با هدف‌گذاری و اولویت قرار دادن موضوع جهش تولید از ابتدای سال 99 تاکنون در بخش‌های مختلفی ایفای نقش نموده، به پرداخت تسهیلات مربوط به رفع موانع تولید و رونق در تعاونی‌ها و بنگاه‌های کوچک و متوسط، استمرار اجرای طرح ملی اعطای تسهیلات ارزان قیمت به منظور توسعه و ایجاد اشتغال پایدار روستایی و عشایری و عاملیت بند الف تبصره 18، کمک به حفظ حیات بنگاه‌های اقتصادی از طریق امهال و تمدید هدفمند تسهیلات پرداختی، اعطای وام قرض‌الحسنه به مدد‌جویان کمیته امداد و بهزیستی، ازدواج و مشاغل خانگی در چارچوب برنامه ابلاغی بانک مرکزی ج.ا.ا طراحی و ارایه محصول ویژه در جهت استقرار مدل تأمین مالی بر مبنای زنجیره‌های تولید خصوصا در بخش تعاون اشاره کرده و تصریح کرد: همه عناوین این برنامه عملیاتی حاکی از باور و سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی بانک در جهت کمک به جهش تولید و رونق بخش تعاون می‌باشد.

 

 

نقش بی‌بدیل بانک توسعه تعاون در رونق اشتغال

 

مدیرعامل بانک توسعه تعاون عملکرد این بانک را با توجه به وظایف، ماموریت، تعهدات و تکالیف از چند منظر قابل بررسی دانست و اشاره کرد: در بخش تسهیلات توسعه‌ای و کمک به ایجاد اشتغال تاکنون مجموعا بیش از 2.200 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی پرداخت شده که این تسهیلات منجر به ایجاد بیش از 47.800 اشتغال جدید شده است.

مهدیان افزود: همچنین در حوزه اشتغال فراگیر بانک توسعه تعاون تاکنون بالغ بر 435 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت نموده که این تسهیلات در مناطق مختلف کشور بیش از 6.398 شغل جدید ایجاد نموده است.

 

پرداخت تسهیلات موثر از خرید تضمینی گندم تا کمک به سیل زدگان

 

مدیر عامل بانک توسعه تعاون در بخش دیگری از این گفت‌وگو به پرداخت موفق و موثر تسهیلات حمایتی و تکلیفی بانک اشاره کرده و افزود: در بخش پرداخت تسهیلات حمایتی و تکلیفی اقدامات عملکردی بانک شامل وام قرض‌الحسنه به مددجویان کمیته امداد، بنیاد شهید، بهزیستی و مشاغل خانگی بوده که از ابتدای سال جاری تاکنون در این بخش به میزان 67 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

وی گفت: البته این رسته از تسهیلات به همین‌جا ختم نمی‌شود. اعطای تسهیلات مناطق سیل‌زده به میزان 30 میلیارد تومان در سال جاری، مشارکت در طرح خرید تضمینی گندم طی سال 99 به میزان 500 میلیارد تومان و اعطای تسهیلات ازدواج به میزان 131 میلیارد تومان نیز از جمله این اقدامات است که تنها در 5 ماهه نخست سال جاری بوده است.

به گفته مهدیان تاکنون همچنین بیش از 1.3 میلیارد تومان کمک بلاعوض نیز به سیل‌زدگان استان‌ها پرداخت شده است.

 

ایفای نقش اثرگذار در راستای مقابله با آثار اقتصادی ویروس کرونا

 

این مقام مسئول در بخش پایانی این گفت‌وگو به برنامه‌های ویژه بانک توسعه تعاون برای مقابله با آثار اقتصادی کرونا پرداخت و گفت: در بخش تسهیلات حمایتی در راستای مقابله با آثار شیوع ویروس کرونا در بخش‌های مختلف اقتصادی، بر اساس توافق‌نامه چهارجانبه فی‌مابین بانک، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق کارآفرینی امید و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون مقرر شده تا تسهیلات حمایتی در قالب سرمایه درگردش مجموعا به مبلغ 100 میلیارد تومان به تعاونی های تولیدکننده محصولات مقابله با ویروس کرونا با نرخ سود 14درصد از محل منابع داخلی بانک پرداخت گردد که تاکنون 9 میلیارد تومان از این تسهیلات پرداخت شده و مابقی نیز به شعب استان‌ها ابلاغ شده و در حال بررسی و پرداخت است.

مهدیان در پایان تصریح نمود: همچنین تاکنون 47933 فقره وام قرض‌الحسنه پرداختی به تعاونی‌ها جمعا به مبلغ 52 میلیارد تومان که سررسید اقساط آنها در ماه‌های اسفند 98 و فروردین و اردیبهشت سال 99 بوده امهال و به سه ماه پس از سررسید آن اضافه گردید که سایر مشتریان نیز بر اساس رسته شغل‌های اعلامی در حال انجام می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا