تزریق واکسن روسی کرونا به داوطلبان
روسیه اعلام کرد: آزمایشهای بالینی پس از تایید رسمی واکسن جنجالی خود علیه کرونا را هفته آینده با مشارکت دهها هزار نفر آغاز خواهد کرد.
به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایسنا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در اوایل این ماه اعلام کرد روسیه به عنوان اولین کشور ساخت واکسن کروناویروس را ثبت کرده است، هرچند این اعلامیه با احتیاط از جانب شماری از دانشمندان و نیز سازمان جهانی بهداشت مواجه شد که بیان داشتند این واکسن هنوز نیاز به یک بررسی دقیق ایمنی دارد.
صندوق سرمایهگذاری مستقل روسیه که پروژه واکسن کرونا را تأمین مالی میکند، روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد آزمایشات “ایمنیزایی و ایمنی واکسن اسپوتنیک-وی” هفته آینده با شرکت بیش از ۴۰ هزار نفر آغاز میشود.
در این بیانیه آمده است که این آزمایشات معادل آزمایشهای فاز سه است که سایر واکسنها تحت آن قرار دارند.
کریل دمیتریف، رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه اظهار داشته که واکسیناسیون گروههای در معرض خطر از جمله پرسنل پزشکی نیز از هفته آینده به صورت داوطلبانه آغاز میشود.
به گفته وی، بیش از ۲۰ کشور درخواست خرید بیش از یک میلیارد دوز واکسن کرونای روسیه را دادهاند که روسیه توافقاتی با چندین کشور برای تولید آن داشته است.
رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه گفته است پیشبینی میشود واکسیناسیون گسترده در روسیه از ماه اکتبر و اولین تحویلهای خارجی در ماه نوامبر یا دسامبر آغاز شود.
خبر تولید این واکسن با نام ماهواره پیشگام اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۵۰ میلادی در روسیه با هواداری فراوان اعلام شد اما دانشمندان غربی هشدارهای لازم را دادند که ممکن است مسکو خیلی سریع در حال حرکت به سمت برنامه واکسیناسیون کروناویروس باشد.
دمیتریف با بیان این که شک و تردیدها در حال کم شدن است، اظهار داشت: ما شاهد تغییر چشمگیر در لحن سازمان جهانی بهداشت بودیم. در ابتدا بله، آنها اطلاعات کافی در مورد واکسن روسی نداشتند، اکنون اطلاعات رسمی ارسال شده است و آنها در حال ارزیابی این اطلاعات هستند.
وی افزود: در عین حال ما هیچ مانعی برای تنظیم کنندگان خصوصی نمیبینیم که واکسن روسی را بدون تأیید WHO تصویب کنند.
همچنین کریل دمیتریف اعلام کرد که واکسن ساخته شده بر اساس آدنوویروس، آزمایشات چند ساله را از سرگذرانده و در بیش از ۲۵۰ کار تحقیقی بالینی مطابق با مقالات منتشره در مجلات معتبر پزشکی مورد پژوهش قرار گرفته است.
وی به سوال مربوط به امن بودن واکسن ضد کووید ۱۹ تولید روسیه پاسخ داد و به عنوان نمونه کاربرد فعال واکسن آدنوویروس، از ارتش آمریکا نام برد که در رابطه با اعضای جدید چند دهه است که از این واکسنها استفاده میکنند.
وی در ادامه افزود: واکسنهایی که حاوی آدنوویروسهای زنده انسانی هستند از جمله در ارتش آمریکا برای واکسیناسیون تمام افرادی که تازه به خدمت احضار میشوند مورد استفاده قرار می گیرند. از سال ۱۹۷۱در آنجا واکسیناسیون بیش از ۱۰ میلیون نفر با این نوع واکسن به انجام رسیده است. نسل دوم این نوع واکسن از سوی اداره کنترل موادغذایی و دارو آمریکا در سال ۲۰۱۱ به تصویب رسید و تا کنون در ارتش آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد.
این نوع واکسن، پیش از این آزمایشات چند ساله را پشت سرگذاشته است و درباره بروز عوارض جداگانهای که با کاربرد آن در ارتباط باشد، تحقیقات کاملی به انجام رسیده است.
بنا بر گزارش اسپوتنیک، روسیه از روز گذشته (پنجشنبه) بیش از ۹۴۲ هزار مورد ابتلا به کروناویروس را ثبت کرده و به چهارمین کشور از نظر شمار مبتلایان کووید-۱۹ پس از ایالات متحده آمریکا، برزیل و هند تبدیل شده است. همچنین شمار قربانیان کرونا در روسیه بیش از ۱۶ هزار نفر اعلام شده است.