فرهنگی

تجلیل از نویسندگان حوزه انقلاب اسلامی در لبنان

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، از تعدادی از شخصیت‌های فرهنگی لبنانی که آثاری پیرامون جمهوری اسلامی ایران تألیف کرده‌اند، تجلیل کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، در این مراسم که با حضور تعدادی از شخصیت‌ها، نویسندگان و پژوهشگران لبنانی و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مرکز فرهنگی امام خمینی در بیروت برگزار شد.

عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی کشورمان در لبنان، در این مراسم گفت: شرایط استثنایی موجود در جهان باعث شد، مراسم امسال جشن پیروزی به نحو دیگری برگزار شود.

او با اشاره به این که امام خمینی (ره) بار دیگر هویت دینی را به جامعه بازگرداند تا زندگی بشریت روح الهی به خود بگیرد، گفت: امام به خوبی درک کرده بودند که اسلام می‌تواند تمام نیازهای زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را تأمین کند و پیاده کردن آن در نهایت باعث شد تا غرب احساس خطر کند و ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی را ترویج کند و با اقدام‌های تروریستی مفهوم دیگری از اسلام را در اذهان عمومی مردم جهان معرفی کند. در شرایط کنونی جهان، نیازمند حکومتی بر پایه عقیده و ایمان هستیم و امام خمینی و شاگردان مکتبش منادی بازگشت به خویشتن و معرفت اسلام حقیقی بودند و منتقد غرب و غرب‌زدگی شرق و وابستگی به خارجی بودند.

رایزن فرهنگی کشورمان با بیان این‌که امام خمینی (ره) خواهان تحقق عرفان عملی بود، خاطرنشان کرد: آموزه‌های انقلاب اسلامی اعم از اخلاق، معنویت، اخلاص، ایثار، انسانیت، توکل و ایمان باعث شد تا انقلاب اسلامی رنگ عدالت و استقلال به خود بگیرد و هیچ‌گاه اقدام به تجاوز حتی با دشمنان اصلی خود نکند. هم اکنون با گذشت بیش از چهار دهه ثمرات این انقلاب را در منطقه و جهان مشاهده می‌کنیم و ایران تبدیل به قدرتی صنعتی و علمی شده است. که دیگران روی آن حساب باز می‌کنند و باعث نگرانی قدرت‌های مستکبر شده است.

در ادامه فیلم کوتاهی از دستاوردهای انقلاب اسلامی پخش شد و ژوزف عون، شاعر مسیحی هم سروده‌هایش را درباره انقلاب اسلامی و امام خمینی برای حاضران خواند.

سپس قطعه موسیقایی ارکستر سمفونی ملی کشورمان با نام «بیروت درد تو درد من است» با رهبری آندره الحاج که در ابراز همدردی با ملت لبنان پس از انفجار بندر تولید شد، پخش و دکلمه‌ای توسط دانش آموز ایرانی مقیم لبنان به دو زبان فارسی و عربی قرائت شد.

در ادامه خزعلی، استاد دانشگاه الزهرا و خواهر شهید حسین خزعلی، به جایگاه زن در دیدگاه امام خمینی و انقلاب اسلامی پرداخت و نقش زنان ایرانی را در انقلاب اسلامی و دستاوردهای آنان را در دوران جمهوری اسلامی برشمرد.

برنامه بعدی پخش فیلم‌های کوتاه تاریخچه انقلاب و دستاوردهای کشورمان را در دوران چهل ساله بود.

در پایان از تلاش‌ها و زحمات شخصیت‌هایی که در تولید آثاری مرتبط با انقلاب اسلامی ایران پرداخته‌اند، تجلیل شد.

ابتدا آندره الحاج، رهبر ارکستر سمفونی ملی لبنان، به دلیل رهبری ارکستر سمفونی ملی ایران در اجرای قطعه‌ای با عنوان«بیروت درد تو درد من است»، پس از دریافت تقدیرنامه‌اش از دست رایزن فرهنگی کشورمان گفت: من با ارکستر سمفونی‌های بسیاری در جهان ارتباط داشته‌ام، اما باید بگویم از زیباترین روزهای عمرم حضورم در تهران و دیدار با شخصیت‌های هنری و بسیار حرفه‌ای آنجا بود و باید بگویم هیچ کشوری چنین اقدامی در ابراز همدردی با ملت لبنان انجام نداده است.

سپس جمال واکیم، نویسنده مسیحی و استاد روابط بین‌الملل دانشگاه لبنان به دلیل تألیف کتابش با عنوان «ایران و جایگاه ژئو سیاسی آن» مورد تقدیر قرار گرفت.

همچنین از فؤاد خشیش، نویسنده شیعی در مرکز مطالعات «باحث» و استاد رسانه در دانشگاه لبنان تجلیل شد.

در ادامه مراسم از دلال عباس، استاد بازنشسته دانشگاه لبنان و ایران‌شناس لبنانی، تقدیر شد.

محسن صالح، استاد دانشگاه لبنان، پژوهشگر مسائل منطقه و فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد آمریکا هم پس از دریافت تقدیرنامه‌اش گفت: به ملت ایران و جانفشانی‌هایش درود می‌فرستم که به رغم تمام تحریم‌ها و تبلیغات رسانه‌ای منفی و مشکلات موجود، هم‌چنان مسیر کشور را در راه پیشرفت ادامه می‌دهد و امیدوارم ایران، تمدنی بسازد که جبران تاریخ به استضعاف کشیده محرومان باشد.

در ادامه از تلاش‌های شهید ارجمند فلسطینی فتحی شقاقی تقدیر به عمل آمد و تقدیرنامه‌اش به نماینده جنبش جهاد اسلامی «احسان عطایا» در لبنان اهدا شد، او گفت: تأکید می‌کنم که پیروزی انقلاب اسلامی ایران عمق راهبردی دیگر پیروزی‌ها بر ضد استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی بود و امام توانست با موفقیت‌های بدست آمده در برابر قدرتمندترین کشورهای دنیا یعنی آمریکا بایستد و از تمام جنبش های آزادی خواه حمایت کند و باید گفت ایران ستون فقرات محور مقاومت و آزادی فلسطین را تشکیل می‌دهد.

هادی قبیسی، پژوهشگر مسائل سیاسی و رسانه‌ای، مشاور و معاون دبیرکل اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی، نیز به دلیل اثرش با عنوان« امام خمینی، چالش معرفت زمانی و حضوری» مورد تقدیر قرار گرفت.

همچنین از عدنان منصور، وزیر خارجه پیشین و نیز سفیر اسبق لبنان در ایران که به دلیل نوشتن کتابی با عنوان «ایران: الدولة والثورة وآیات الله»(ایران، کشور، انقلاب و آیت الله) مورد تقدیر قرار گرفت.

در پایان از وزیر سابق لبنان «طراد حماده » نیز قدردانی شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا