دسته‌بندی نشده

تجارت یک و نیم میلیارد دلاری ایران و پاکستان

تجارت کشورمان با پاکستان در سال 98 بیش از سه میلیون و 231 هزارتن کالا به ارزش یک میلیارد و 522 میلیون و 822 هزار و 705 دلار بوده است.

به گزارش تفاهم آنلاین، سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار داشت:با تبدیل بازارچه مرزی “ریمدان” به مرز رسمی، تجارت با پاکستان مورد توجه رسانه ها قرار گرفت و بعضا عدد و رقم هایی در خصوص تجارت با این کشور در محافل علمی و رسانه ای مطرح شد که به دور از صحت بود، تجارت کشورمان درسال 98 با پاکستان بیش از یک و نیم میلیارد دلار بوده است که سهم صادرات کشورمان یک میلیارد و 112میلیون و 822هزار و 705 دلار و سهم واردات از پاکستان به کشورمان هم 410میلیون دلار بوده است.

لطیفی در خصوص حجم تجارت کشورمان و پاکستان گفت: از لحاظ وزنی بیش از سه میلیون و 231هزارتن کالا بین دو کشور در سال 98 تبادل شد که بیش از دو میلیون و 865هزار تن از ایران به پاکستان صادر شد و 366هزارتن کالا نیز از پاکستان به کشورمان وارد شده است.

سید روح اله لطیفی ،سخنگوی گمرک اظهار داشت: تجارت کشورمان با پاکستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و با وجود محدودیت های کرونایی در 8ماهه نخست امسال بیش از یک میلیون و738هزارتن کالا به ارزش 708میلیون دلار تبادل تجاری صورت گرفته است که سهم صادرات کالا به پاکستان یک میلیون و 538هزار تن به ارزش 590میلیون دلار بوده و سهم واردات از پاکستان نیز 120هزار تن به ارزش 118 میلیون دلار بوده است.

لطیفی در خصوص مرز رسمی “ریمدان” افزود: اگر چه با هماهنگی دو کشور بازارچه ریمدان به مرز رسمی تبدیل شده است، اما این به آن معنی نیست که ما با پاکستان از این گذرگاه و سایر بازارچه های مرزی صادرات نداشتیم بلکه پیش از این نیز یکی از مسیرهای صادرات کالا در جنوب استان سیستان و بلوچستان به پاکستان بازارچه های مرزی ریمدان و پیشین بوده است و این تغییر می تواند رویه های دیگر گمرکی را در مرز ریمدان فعال کند.

سخنگوی گمرک در خصوص زمان اجرای کامل رویه های گمرکی در “ریمدان” گفت: امیدواریم با سرعت بخشی ساخت اماکن مرزی و امکانات مورد نیاز سخت افزاری در این منطقه توسط وزارت راه و شهرسازی، شرایط استقرار کامل نرم افزارها و پرسنل گمرک هر چه سریعتر فراهم شود تا پس از عملیاتی شدن آن همه رویه های گمرکی از جمله صادرات، واردات، ترانزیت و مسافری از این مرز رسمی صورت پذیرد.

لطیفی تصریح کرد: با توافقات انجام شده بازارچه مرزی “پیشین” نیز به عنوان دومین بازارچه مرزی، پس از” ریمدان” در جنوب شرق کشورمان، تا پایان سال به مرز رسمی تبدیل خواهد شد که مجموع مرزهای رسمی دو کشور به سه مرز خواهد رسید.

وی افزود: برنج، لوازم و تجهیزات صنعتی از جمله کالاهای وارداتی از این کشور است و انواع هیدرو کوبورها گاز مایع، سوخت، مصالح ساختمانی، میوه و صیفی جات، مواد غذایی، لوازم آشپزخانه، لوازم ارایشی و بهداشتی، خشکبار، سنگ، ظروف، لوازم یدکی ماشین الات و… عمده کالاهای صادراتی کشورمان به پاکستان است.

کالاهای صادراتی کشورمان به پاکستان است.

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=58126
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن