گیلان

تأکید رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بر مساعدت با حوزه سلامت گیلان

رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه کشور در نشست هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اذعان به کاستی‌های عدیده در حوزه سلامت گیلان، بر مساعدت ویژه دولت به جهت رفع کمبودهای عرصه بهداشت و درمان استان تأکید کرد. 

به گزارش تفاهم آنلاین، عصر روز گذشته(چهارشنبه) نشست هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور دکتر نوبخت-رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، دکتر زارع-استاندار گیلان، دکتر سالاری-رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و همچنین اعضای هیأت امنا در سالن اجلاس حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.
باید به حوزه سلامت گیلان کمک شود
دکتر محمدباقر نوبخت-رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور در این نشست وضعیت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گیلان را بسیار نگران‌کننده توصیف کرد و اظهار داشت: پیش از این، به نظر می رسید طرح مشکلات و چالش‌های حوزه سلامت گیلان از سوی مسوولان دانشگاه، بزرگ‌نمایی بیش نیست، اما پس از بررسی و بازدیدهای میدانی مشخص شد که زیرساخت‌های حوزه سلامت گیلان معیوب است و باید به آن کمک شود.
عضو هیئت‌امنای دانشگاه علوم پزشکی گیلان به اختیارات قانونی سران اقتصادی و همچنین ظرفیت قانون بودجه برای تأمین منابع کافی به جهت تکمیل پروژه‌های عمرانی حوزه سلامت گیلان اشاره کرد و افزود: ممکن است با منابع عمومی و بودجه کشور بتوانیم بخشی از کمبودهای حوزه سلامت گیلان را جبران کنیم اما با وضعیت اقتصادی فعلی، رفع مشکلات اساسی و زیر ساختی حوزه سلامت به‌ طور کامل غیرممکن است، ولی با استفاده به موقع از ظرفیت‌هایی که قانون بودجه فراهم کرده امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه استان‌ گیلان از استان های اول درگیر شیوع بحران کرونا در کشور، بود، اما در مهار این بیماری، موفق عمل کرده، گفت: هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی گیلان علاوه بر تقدیر از خانواده های جان‌باختگان عرصه سلامت، باید شرایطی را فراهم آورد تا از کادر بهداشت و درمان و همه کسانیکه در این بحران، در فعالیت بودند، تقدیر کند.
استمرار تخصیص اعتبارات ملی ارائه خدمات به مردم را ارزشمندتر می‌کند
دکتر ارسلان زارع-استاندار گیلان نیز در این نشست با اشاره به مساعدت‌های ویژه رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه به حوزه سلامت گیلان، اظهار کرد: مبالغ قابل توجهی به حوزه سلامت گیلان طی شش ماه اخیر تخصیص یافته و بخشی از کمبودها را رفع کرده است.
وی با اشاره به جزئیات اعتبارات صرف شده، افزود: بخش اعظم اعتبارات تخصیص داده‌شده سازمان برنامه‌وبودجه، صرف تکمیل پروژه‌های درمانی ازجمله اورژانس انزلی، فومن و خرید تجهیزات پزشکی نظیر CT اسکن‌ها، اکسیژن سازها، پرداخت معوقات پرسنل و پزشکان و سایر تجهیزات ضروری پزشکی و سرمایه‌ای شده است.
نماینده عالی دولت در استان گیلان، با ابراز امیدواری از استمرار مساعدت‌های دولت در حوزه سلامت، گفت: استمرار تخصیص اعتبارات ملی به گیلان ازجمله برای تکمیل طرح‌های عمرانی حوزه سلامت می‌تواند روند ارائه خدمات به مردم را تسریع کند.
دکتر زارع، تکمیل بیمارستان 400 تخت خوابی سایت لاکان را از خواسته‌های دیرینه مردم گیلان دانست و افزود: تکمیل این بیمارستان در سایت لاکان از مهم‌ترین پروژه‌هایی است که مردم گیلان منتظر افتتاح و بهره‌برداری آن هستند.
وی همچنین به پروژه‌های قابل‌افتتاح در دهه فجر و هفته دولت اشاره کرد و افزود: این پروژه‌ها برای تکمیل، نیازمند 110 میلیارد تومان اعتبار هستند.
استاندار گیلان با اشاره به وضعیت پرستاران داوطلب در کرونا نیز گفت: این پرستاران در ایام کرونا، خالصانه جان‌فشانی کرده‌اند و تعیین تکلیف آن‌ها مورد انتظار است.
نماینده عالی دولت در گیلان همچنین بر تأمین منابع کافی برای تکمیل پروژه‌های سلامت از منابع تهاتر اراضی و املاک مازاد دولتی اشاره کرد و گفت: برخی از پروژه‌ها نظیر بیمارستان 400 تخت خوابی سایت لاکان با منابع کنونی به اتمام نخواهند رسید و پیشنهاد می‌شود از ظرفیت قرارگاه خاتم‌الانبیاء و یا بنیاد مستضعفان برای تکمیل آن‌ها استفاده شود.
تکمیل پروژه‌های حوزه سلامت گیلان نیازمند اعتباری بالغ‌بر 2000 میلیارد تومانی است
گفتنی است که در ابتدای نشست هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر ارسلان سالاری-رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گزارشی از وضعیت کلی حوزه سلامت گیلان به لحاظ عقب‌ماندگی‌های عدیده در زیرساخت‌های بهداشتی، درمانی، آموزشی و فرهنگی دانشجویی ارائه داد.
دکتر سالاری همچنین به تشریح گزارشی در خصوص اقدامات انجام‌شده در جهت ارتقای کمی و کیفی حوزه سلامت پرداخت و در ادامه انتظارات و اقدامات مورد نیاز در آینده برای توسعه حوزه سلامت دانشگاه را نیز تشریح کرد.
دکتر ارسلان سالاری با اشاره به وضعیت بهداشت و درمان گیلان اظهار کرد: استان گیلان، هشت مرکز آموزشی درمانی در رشت، ۹۶۳ خانه بهداشت، ۹۹ مرکز بهداشتی درمانی شهری، ۲۸۸ پزشک خانواده فعال و ۱۶۶۱ بهورز فعال دارد.
وی با اشاره به جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان دارای ۷ دانشکده، ۲۹ مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده، ۵ شرکت دانش‌بنیان، چهار مرکز رشد و یک آزمایشگاه جامع تحقیقات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه ۱۶.۵ درصد دانشجویان این دانشگاه تحصیلات تکمیلی دارند، افزود: آخرین رتبه پژوهشی و آموزشی این دانشگاه در ردیف پانزدهم کشور است.
دکتر سالاری با بیان اینکه استان گیلان تنها دارای ۷ کلینیک تخصصی و فوق تخصصی است، خاطرنشان کرد: این کلینیک‌ها شامل کلینیک تخصصی و فوق تخصصی بعثت، کلینیک تخصصی دندانپزشکی، کلینیک تخصصی و فوق تخصصی شفا، حشمت، پور سینا و رازی است.
وی با بیان اینکه ۴۴۲ عضو هیئت‌علمی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان فعالیت می‌کنند، افزود: این اعضا شامل ۳۱ استاد، ۱۱۹ دانشیار، ۲۵۶ استادیار و ۳۵ مربی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه ۷۵ رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان فعالیت می‌کنند، افزود: ۲۳ رشته در مقطع کارشناسی، ۱۴ رشته در مقطع ارشد، ۲۲ رشته مقطع دستیاری، سه رشته مقطع فوق تخصص و فلوشیپ، دو رشته phd و ۹ رشته دکترای حرفه‌ای ازجمله رشته‌های فعال در سطح دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.
دکتر سالاری به ضعف‌ها و چالش‌های حوزه سلامت گیلان اشاره کرد و گفت: قدمت بالای ۵۰ سال بیمارستان‌های استان، پراکندگی دانشکده‌ها در سطح شهر رشت و عدم اجرای طرح تحول نظام سلامت از بزرگ‌ترین ضعف و چالش‌های حوزه سلامت گیلان در بخش عمرانی است.
وی همچنین به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: پیگیری به جهت حل مشکلات حوزه سلامت در استان و کمک چند مرحله رئیس سازمان برنامه بودجه، پیگیری جهت بهبود زیرساخت‌های درمانی و تجهیزات پزشکی تشخیصی و تسریع درروند اجرای پروژه‌های طرح تحول نظام سلامت و همچنین پیگیری ساخت و تکمیل پروژه‌های سایت لاکان از مهم‌ترین اقدامات دانشگاه در سطح کلان بوده است.
دکتر سالاری به اعتبارات لازم جهت تکمیل پروژه‌های عمرانی دانشگاه اشاره کرد و گفت: این دانشگاه برای تکمیل پروژه‌های حوزه بهداشت، درمان، آموزش، فرهنگی دانشجویی، اورژانس و پژوهشی نیازمند ۲۰.۶۷۹.۰۰۰ میلیون ریال ( بالغ‌بر 2000میلیارد تومان) اعتبار است.
وی با اشاره به پروژه‌های قابل‌افتتاح در هفته دولت گفت: بیمارستان جایگزین ۲۳۱ تختخوابی تالش، ۱۳۷ خوابی لنگرود، فاز دوم بیمارستان ۱۷ شهریور، کلینیک‌های ویژه رشت، آستارا و رودسر، مرکز جامع آزمون مجتمع پردیس لاکان، مرکز جامع سلامت رشتیان، توسعه بیمارستان حشمت و سالن اورژانس تحت نظر سایت لاکان قابلیت افتتاح در هفته دولت رادارند اما برای تکمیل نیازمند ۷۳۵.۵۰۰ میلیون ریال اعتبار هستند.
وی همچنین از افتتاح ۱۰ پروژه در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: کلینیک ویژه شهرستان‌های آستانه، لاهیجان، لنگرود، صومعه‌سرا، فومن و رودبار، بهسازی اورژانس بیمارستان شهید بهشتی انزلی، بلوک زایمان بیمارستان ماسال و منازل متخصصین شهرستان تالش و ماسال از مهم‌ترین پروژه‌های قابل‌افتتاح در دهه مبارکه فجر است که برای تکمیل نیازمند ۳۸۱.۵۰۰ میلیون ریالی می باشند.
دکتر سالاری همچنین خرید خوابگاه‌های دانشجویی با توجه به وضعیت نامناسب خوابگاه‌ها، جذب حداقل ۲ هزار و ۷۲۲ نفر نیروی انسانی، تکمیل پروژه‌های طرح تحول نظام سلامت، تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریور، انزلی و لنگرود، تکمیل و ساخت دانشکده‌ها و سایت لاکان، راه‌اندازی طرح تحول شهری، ساخت بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی پور سینا و خرید تجهیزات پزشکی از هیئت‌امنای صرفه‌جویی ارزی را از رئیس سازمان برنامه بودجه کشور و معاون رئیس‌جمهور خواستار شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا