انرژی

بهره برداری از طرح های توسعه ای صنعت گاز با وجود شدیدترین تحریم‌ها

صنعت نفت با وجود شدیدترین فشارها و تحریم‌ها نه تنها در بهره‌برداری از تاسیسات تولیدی خود موفق بوده بلکه توانسته در چنین شرایط دشواری طرح‌های توسعه‌ای خود را نیز پیش ببرد.

به گزارش تفاهم آنلاین، بیژن زنگنه-زیر نفت امروز دوشنبه، سوم شهریورماه در آیین بهره‌برداری رسمی از طرح‌های ملی وزارت نفت شامل؛ طرح توسعه مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، آغاز عملیات بهره‌برداری رسمی از خطوط لوله ششم و نهم سراسری انتقال گاز و پنج ایستگاه تقویت فشار گاز که با حضور حسن روحانی، رییس جمهوری، حسن منتظر تربتی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران و جمعی از مدیران ارشد صنعت گاز به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار داشت: با بهره برداری از خطوط انتقال گاز ششم و نهم سراسری، صادرات ۸۰ میلیون مترمکعب گاز در روز محقق شده است.

وی با بیان این که امروز در هفته دولت 4.7 میلیارد یورو طرح نفتی و گازی به بهره برداری می‌رسد، گفت: فاصله زیادی بین مراکز اصلی تولید گاز در جنوب با مقاصد مصرف در مرکز و شرق و غرب و شمال وجود دارد، بنابراین برای انتقال ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز، به یک خط لوله ۵۶ اینچ و چندین ایستگاه تقویت فشار نیاز داریم که برای هر خط هزینه بین ۱.۵ تا ۲ میلیون دلار نیاز است. هر ایستگاه نیز به هزینه‌ای ۷۵ میلیون یورویی نیاز دارد.

نوشته های مشابه

وزیر نفت ادامه داد: وقتی می خواهیم ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز را از عسلویه به سایر نقاط کشور منتقل کنیم، به بیش از ۶ خط لوله و ده‌ها ایستگاه تقویت فشار نیاز داریم.

به گفته زنگنه، جمع سرمایه گذاری در این طرح‌ها ۳.۱ میلیارد یورو است که 1.1 میلیارد یورو آن توسط بخش خصوصی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۷۶ طراحی دیسپچینگ گاز (سیستم نظارت یکپارچه) شروع شد، افزود: مسوولیت دیسپچینگ پایش شبکه گاز است و دیسپچینگ به صورت لحظه ای تصمیم گیری می کند.

زنگنه در پایان، با بیان اینکه بیش از ۳۷ هزار کیلومتر خطوط انتقال گاز داریم  و ۹۵ درصد جمعیت تحت پوشش گاز هستند، گفت: عمده نیروگاه ها نیز از سوخت گاز استفاده می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا