اقتصادی

بسیاری از موانع صادراتی ایران به روسیه برطرف شده‌اند

به گزارش تفاهم آنلاین،کامبیز میرکریمی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روی خط اقتصاد» گفت: محموله‌های صادراتی ایران در دو سال اخیر زیر ۳۰۰ میلیون تومان بوده‌اند.

وی افزود: سال گذشته در حوزه صادرات، ایران جهش وزنی و ارزشی را تجربه کرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه اضافه کرد: روسیه معمولا مواد طبیعی یا خام نمی‌خرد، چرا که خودش به این منابع دسترسی دارد.

وی ادامه داد:‌ تنوع محصولات ایران برای صادرات بسیار زیاد است و این موضوع برای کشور‌های مختلف اهمیت دارد.

کامبیز میرکریمی با اشاره به نرخ ارز در ایران، توضیح داد: جهش قیمت ارز نسبت به ریال، صرفه‌های مختلفی را برای حوزه صادرات به وجود آورد، اما این نفع به دلیل تحریم‌ها و ضعف زیرساخت‌های بانکی به دست کشاورز یا تولیدکننده نرسید.

وی افزود: روسیه کشوری سردسیر است و در فصل‌های سرد سال، به محصولاتی نیاز دارد که در جنوب ایران تولید می‌شوند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به این که برخی از صنایع غذایی شعبه‌هایی را در روسیه دارند، اظهار داشت: برقرار شدن سیستم‌های بانکی میان ایران و روسیه باعث شده تا ما بتوانیم میزان صادرات بیشتری را داشته باشیم و نسبت به سال‌های گذشته با افزایش نسبی رو به رو شویم.

وی با اشاره به این که بسیاری از مشکلات حمل و نقل جاده‌ای میان ایران و روسیه برطرف شده است، توضیح داد: روسیه شبکه‌ی راه‌آهن گسترده‌ای دارد و امروزه برخی از خط‌های این ظرفیت وارد خاک ایران شده‌اند.

کامبیز میرکریمی تاکید داشت: اگر تراز مالی دو کشور در حالت مطلوب قرار داشته باشد، تجارت با پول ملی می‌تواند گزینه‌ی خوبی باشد، اما در حالتی که تراز تجارت منفی باشد، پول ملی کم می‌آورد و ما مجبور می‌شویم از پول ثالث استفاده کنیم.

وی با بیان این که سامانه نیما به روبل توجه کافی ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر شرکت‌های ایرانی و روسی ترجیح می‌دهند از طریق کشورهای واسطه فرآیند تجارت را تکمیل کنند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه افزود: بانک مرکزی باید با ایجاد مشوق‌های مختلف شرکت‌های مختلف را از کار کردن با واسطه‌ها منصرف کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا