اقتصادی

امکان بازگشت مشتریان نفت ایران وجود دارد؟

اخبار این روزها حاکی از این است که ایران با مشتریان قدیمی خود در آسیا وارد مذاکره شده است.

به گزارش تفاهم آنلاین، صادرات نفت ایران دنبال بازگشت تحریم های آمریکا در اواسط سال ۲۰۱۸ و پایان معافیت‌های واشنگتن برای برخی از مشتریان نفت ایران در سال ۲۰۱۹، متاثر شد. شماری از پالایشگاه‌های چینی همچنان به خرید نفت ایران ادامه می‌دهد. پیش از این تحریم‌ها، چین، هند، کره‌جنوبی و ژاپن بزرگ ترین مشتریان نفت ایران در آسیا بودند.

ایسنا در این باره نوشت: صادرات نفت ایران در اوایل سال ۲۰۱۸ حدود ۲.۵ میلیون بشکه در روز بود. سیتی گروپ ایران را بزرگ ترین عامل غیرقابل پیش‌بینی برای بازار نفت در سال ۲۰۲۱ خوانده است. در این بین جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا پیشنهاد حضور در مذاکرات برای احیای برجام را مطرح کرده اما تهران خواستار آن است که ابتدا تحریم ها برداشته شوند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، هند که سومین واردکننده بزرگ نفت در جهان است، امیدوار است بایدن رویکرد ملایم تری در خصوص ایران اتخاذ کند و هند بتواند واردات نفت از ایران را از سربگیرد. چین با تحریم‌ها مخالف بوده و آمریکا را متهم کرده فراتر از حوزه قضایی خود عمل کرده است.

مرتضی بهروزی‌فر، کارشناس ارشد حوزه انرژی در این باره عنوان کرد: اگر شرایط غیر از این باشد و ایران نتواند با مشتریان قدیمی خود وارد مذاکره شود دچار مشکل می شویم، در دوره گذشته که دچار تحریم شده بودیم با تصویب برجام ایران توانست کمتر از شش ماه با مشتریان خود وارد تعامل شود.

وی تاکید کرد: اکنون نیز انتظار همین است و امیدواریم باتوجه به تجربیاتی که از گذشته داریم و اقداماتی که انجام شده است و زمانی که گشایش‌ها اتفاق افتاد ایران مجدد با کشوهای آسیای شرقی ارتباط برقرار خواهد کرد.

به گفته این کارشناس ارشد حوزه انرژی کشورهای چین و هند و کره و ژاپن بازارهای سنتی ما هستند و اگر ما نتوانیم وارد این بازارها شویم و آن ها را حفظ کنیم دچار بحران می شویم، حتی در چشم اندازهای آینده عملا آسیای جنوب شرقی متقاضی نفت خواهد بود نه کشورهای اروپایی و آمریکایی به همین دلیل این مساله برای ایران بسیار مهم و قابل توجه است.

بهروزی‌فر با اشاره به جلسه آینده اوپک پلاک و تصمیم برای افزایش و کاهش تولید نفت، اظهار کرد: اوپک و اوپک‌پلاس به دنبال حفظ سطح قیمت‌ها هستند اما باتوجه به گزارش‌هایی که مطرح می‌شود حجم مازاد عرضه رو به کاهش است و شواهد نشان می‌دهد که به دلیل اثرگذاری واکسن، تقاضا افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه واکسن کرونا می‌تواند تبعات اقتصادی شیوع این بیماری را کاهش دهد، گفت: انتظار می‌رود که بازار نفت در شش ماه آینده بهبود یابد و دور از ذهن نیست که کشورهای اوپک‌پلاس بخشی از کاهش تولید را حذف کنند هرچند در نظر داشته باشید که در اجلاس قبلی عربستان یک میلیون بشکه مازاد بر توافق اوپک پلاس متعهد شد و ممکن است این کشور این میزان را برگرداند و یا کمتر کند.

به گفته وی، بعید است که تغییرات زیادی در توافقات گذشته اوپک‌پلاس اعمال شود چراکه می‌دانند بازار هنوز شکننده است و باید با احتیاط گام بردارند.

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=65517
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن