التهاب جنگهای تجاری به نفت رسید
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا پس از اینکه دولت آمریکا، کانادا، مکزیک و چین را هدف تعرفههای سنگین قرار داد و نگرانی از اختلال عرضه نفت دو تامین کننده بزرگ را برانگیخت، افزایش یافت اما دورنمای تقاضای پایینتر برای سوخت، رشد قیمت را محدود کرد.
به گزارش تفاهم آنلاین ، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۳۶ سنت معادل ۱.۹ درصد افزایش، به ۷۳ دلار و ۸۹ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا در ابتدای معاملات، تا رکورد ۷۵ دلار و ۱۸ سنت پیشروی کرده بود که بالاترین قیمت از ۲۴ ژانویه بود.
بهای معاملات نفت برنت با ۶۷ سنت معادل ۰.۹ درصد افزایش، به ۷۶ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید؛ در حالیکه ابتدا تا مرز ۷۷ دلار و ۳۴ صعود پیش رفته بود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز شنبه، دستور اعمال تعرفههای گسترده بر کالاهای مکزیک، کانادا و چین را صادر کرد و جنگ تجاری را آغاز کرد که میتواند رشد جهانی را کاهش دهد و تورم را دوباره شعلهور کند. مقامات کاخ سفید اعلام کردند محصولات انرژی از کانادا، تنها ۱۰ درصد عوارض دارند، اما تعرفه واردات انرژی از مکزیک، ۲۵ درصد است.
آمارپریت سینگ، تحلیلگر بانک بارکلیز در یادداشتی نوشت: موضع نسبتا نرم درباره واردات انرژی از کانادا، احتمالا به دلیل احتیاط است. تعرفههای واردات انرژی از کانادا، احتمالا برای بازارهای انرژی داخلی بیشتر از واردات مکزیک اختلال ایجاد میکند و حتی ممکن است برای کاهش هزینههای انرژی که یکی از اهداف کلیدی رئیسجمهور آمریکا است، مضر باشد.
تحلیلگران بانک گلدمن ساکس انتظار دارند که این تعرفهها، تاثیر کوتاه مدت محدودی بر قیمتهای جهانی نفت و گاز داشته باشد. به گفته تحلیلگران این بانک، کاهش واردات گاز طبیعی آمریکا از کانادا تحت تاثیر تعرفهها، تاثیر چندانی در قیمت گاز طبیعی در آمریکا نخواهد داشت.
طبق آمار وزارت انرژی آمریکا، کشورهای کانادا و مکزیک، منابع اصلی واردات نفت خام از آمریکا هستند، که به اتفاق هم، تامین حدود یک چهارم از نفت پالایشگاههای آمریکا را که به سوختهایی مانند بنزین و نفت گرمایشی تبدیل میشوند، برعهده دارند.
منابع صنعتی گفتند که این تعرفهها، هزینهها را برای خرید گریدهای نفتی سنگین که پالایشگاههای آمریکا برای تولید بهینه، نیاز دارند، افزایش میدهد و سودآوری پالایشگاهها را کمتر کرده و باعث کاهش تولید آنها میشود.
بهای معاملات آتی بنزین آمریکا با ۲.۸۶ درصد افزایش، به ۲.۱۱۷۶ دلار در هر گالن رسید که بالاترین رکورد از ۱۶ ژانویه بود.
سائول کاونیک، تحلیلگر انرژی در شرکت «ام اس تی مارکی» در این باره گفت: تعرفهها برای قیمتهای نفت در کوتاه مدت، به دلیل خطرات اختلال در عرضه، به خصوص برای گریدهای سنگینتر، ریسک صعودی دارند.
با این حال، قیمت نفت ممکن است پس از سه ماهه دوم سقوط کند، زیرا تعرفهها باعث وخامت بیشتر چشم انداز تقاضا میشود و همزمان، اوپک پلاس برای حذف محدودیت عرضه، تحت فشار بیشتر ترامپ قرار گرفته است.
بر اساس گزارش رویترز، نمایندگان اوپک پلاس به رویترز گفتند که این گروه تولیدکننده نفت با وجود فشارهای ترامپ، بعید است برنامههای موجود برای افزایش تدریجی تولید را در نشست روز دوشنبه خود تغییر دهد.