کارآفرینی

افتتاح پنجره واحد کسب و کار در ۴ استان دیگر

به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از مهر، فضای کسب و کار از جمله شاخص‌های تعیین‌کننده وضعیت اقتصادی هر کشور است که با استناد به آن می‌توان، به بررسی و تجزیه و تحلیل شرایط بخش‌های مختلف پرداخت. در این بین یکی از مؤلفه‌های مهم در فضای کسب و کار مربوط به «شروع کسب و کار» است؛ در ایران به دلیل تعدد قوانین و دستگاه‌های تصمیم گیرنده و مجوزدهنده، فرایندی که یک فعال اقتصادی برای شروع کسب و کار خود باید طی کند به طور میانگین ۷۲.۵ روز محاسبه شده است.

یعنی فرد ۷۲.۵ روز باید بین دستگاه‌های مختلف پاسکاری شود تا بتواند کسب و کار خود را آغاز کند. البته این ۷۲.۵ روز عدد میانگین بوده و قطعاً تعداد روزهای انتظار برای شروع کار، بیشتر از این عدد هم می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود فرد انگیزه خود را برای ورود به کار از دست بدهد. از سویی دیگر نیز طولانی بودن فرایند شروع کسب و کار باعث شده رتبه ایران در شاخص «شروع کسب و کار»، ۱۷۸ از بین ۱۹۰ کشور باشد.

رهبر انقلاب نیز چندی پیش بر اهمیت این موضوع تاکید کرده بودند؛ ایشان در سخنانی که به صورت ویدئو کنفرانس در جمع تولیدکنندگان و کارگران ایراد می‌کردند، فقدان پنجره واحد کسب و کار را مانعی برای تسهیل صدور مجوز کسب و کار دانستند و از روند طولانی صدور مجوز انتقاد کردند.

در این راستا، مرکز ملی مطالعات و پایش بهبود فضای محیط کسب و کار طی ماه‌های گذشته به دنبال راه اندازی پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار با همکاری دستگاه‌های همجوار بوده است تا با متمرکز کردن فعالیت‌ها، روند صدور مجوز کسب و کار از متوسط ۷۲.۵ روز به سه روز کاهش یابد که در نهایت پس از بررسی‌های همه جانبه، دهم خرداد ماه این پنجره واحد در اتاق بازرگانی آغاز به کار کرد.

آغاز به کار پنجره واحد در ۴ استان از فردا

به گزارش مهر، با توجه به اینکه در حال حاضر این پنجره واحد فقط در تهران فعال است، مقرر شد پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در ۴ شهر اصفهان، تبریز، شیراز و مشهد نیز آماده سازی شود که در همین راستا، طبق اعلام فیروزی رئیس مرکز پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد فردا یکشنبه پنجم مرداد ماه، پنجره واحد در این ۴ استان با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.

طبق اعلام فیروزی، اجرای مراحل ثبت نام مالیات مستقیم و دریافت کد اقتصادی و همچنین ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده در فرآیند پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در تهران و ۴ استان فوق الذکر صرفاً مطابق با بخشنامه شماره ۱۹۴۸۷ مورخ ۱۳۹۹/۲/۲۰ وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص اصلاحیه مواد فصل دوم آئین نامه اجرایی موضوع تبصره ۳ ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم (اصلاحی ۹۴/۴/۳۱) و همچنین دستور العمل شماره ۵۰۶/۲۰۰/۹۹ مورخ ۱۳۹۹/۲/۲۱ سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص ماده ۱۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده” کشور صورت می‌گیرد.تمامی ادارات سازمان امور مالیاتی کشور مکلفند اطلاع رسانی لازم در این زمینه را از طریق نصب تخته اعلانات، آگهی و درج در وبگاه سازمان امور مالیاتی کشور به اطلاع مودیان برسانند. همچنین سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است، اطلاع رسانی لازم را در خصوص در بخشنامه فوق الذکر به مراجع و سازمان‌هایی که برای ارئه خدمت نیازمند کد اقتصادی هستند، انجام دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا