استقبال گسترده بین المللی از توافق برای حل بحران قطر
کشورها و سازمانهای مختلف از پیشرفت مذاکرات میان قطر و عربستان و توافق برای حل بحران منطقه خلیجفارس استقبال کردند.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، لولوه الخاطر، سخنگوی وزارت خارجه قطر در گفتگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه تاکیدکرد: توافق برای حل بحران منطقه خلیج فارس به نفع همه خواهد بود و ضامن وحدت مردم کشورهای حوزه خلیج (فارس) و نیز ضامن امنیت منطقه و استقلال و حاکمیت تمامی کشورهای آن است.
الخاطر گفت: بزرگ ترین متضرر این بحران شوری همکاری خلیج (فارس)، منطقه حوزه خلیج و منطقه بودند و حل این بحران به نفع همه خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه قطر در ادامه تاکید کرد که کشورش به این گفتگوها با رویکردی مثبت و مسؤولانه با توجه به منفعت منطقه و آینده آن ادامه خواهد داد.
وی در ادامه افزود: در این لحظات تنها می توان تلاشهای خالصانه شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر فقید کویت را به یاد آورد که امروز شیخ نواف الاحمد الجابرالصباح آنها را با همان اشتیاق و خلوص ادامه می دهد.
محمد بن عبد الرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر هم در توییتی ضمن تشکر از تلاشهای کویت، تاکید کرد: اولویت قطر منافع و امنیت ملت های حوزه خلیج و منطقه بوده و خواهد بود.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان نیز با انتشار توییتی از تلاش های کویت برای نزدیک کردن رویکردها و نظرات درباره بحران منطقه خلیجفارس تقدیر و تشکر کرد.
سازمان ملل نیز از نزدیک شدن به حل بحران منطقه خلیج فارس استقبال کرد.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در بیانیهای ضمن استقبال از تلاشهای کویت برای ایجاد پلهای تفاهم در منطقه و بیرون آن، ابراز امیدواری کرد که همه کشورهای درگیر در این اختلافات با هم برای اختلافات خود تلاش کنند.
دوجاریک در ادامه بر اهمیت اتحاد منطقه خلیج (فارس) برای صلح، امنیت و توسعه در این منطقه تاکید کرد.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز ضمن استقبال از بیانیه وزارت خارجه کویت درباره مذاکرات نتیجهبخش برای حل بحران منطقه خلیج فارس، از اقدامات امیر فقید کویت و تلاشهای امیر فعلی این کشور و نیز اقدامات دوستان کشورهای این منطقه و در راس آنها رئیس جمهور آمریکا جهت حل بحران تقدیر کرد.
همچنین این سازمان بر همبستگی و ثبات کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی که تکیهگاهی برای امنیت و ثبات کشورهای عضو این سازمان هستند، تاکید کرد.
دبیرکل شورای همکاری خلیجفارس نیز در بیانیهای ضمن استقبال از بیانیه کویت اعلام کرد: این بیانیه قدرت و همبستگی شورای همکاری خلیج (فارس) و نیز توانمندی آن در پشت سر گذاشتن تمامی موانع و چالش ها را نشان می دهد.
در ادامه این بیانیه تاکید شد: مردم حوزه خلیج (فارس) از این بیانیه خوشحال بوده و به تقویت روابط کشورهای این حوزه و رویکرد آنها برای آینده منطقه هستند.
یک منبع مسؤول در دبیرخانه اتحادیه عرب اعلام کرد، احمد ابوالغیط، دبیرکل این اتحادیه از تلاشها و اقداماتی که کویت در این مرحله برای از بین بردن اختلافات کشورهای عربی انجام می دهد، استقبال می کند.
این منبع به دنبال اظهارات اخیر ناصر الاحمد الصباح، وزیر خارجه کویت درباره حل بحران منطقه خلیجفارس، به نقل از ابوالغیط اعلام کرد: هرگونه اقدام عربی و صادقانه ای که هدف از آن پایان دادن به اختلافات عربی بر اساس شفافیت، صراحت و احترام متقابل باشد، به منزله تقویت همکاری عربی و تلاشی ستوده و قابل تقدیر است.
منبع یاد شده به نقل از دبیرکل اتحادیه عرب تاکید کرد: ادامه یافتن اختلاف نظرها از قدرت و توانمندی ساختار عربی در رسیدن به موضعگیری هایی مشترک در مورد مسایل مهم و حیاتی میکاهد و تنها راه واقعی برای پایان یافتن این اختلافات اعتمادسازی دوباره میان برادران از طریق نابودی ریشه های مشکلاتی است که اساسا به بروز اختلاف نظر منجر شدند.
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا اظهار کرد: آمریکا امید بسیاری به حل اختلافات منطقه خلیج (فارس) دارد و حل این اختلافات اقدامی مناسب برای ملت های منطقه است.
پامپئو در اظهارات خود در گفتگوی منامه از پیش بینی زمان رسیدن به چنین راه حلی خودداری کرد و تنها عنوان کرد: واشنگتن به تلاش ها برای سهولت بخشیدن به انجام گفتگوهایی برای حل این مساله ادامه خواهد داد.
ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن با استقبال از توافق های اعلام شده از سوی کویت در چارچوب تلاش ها برای حل بحران منطقه خلیجفارس عنوان کرد: بیانیه منتشر شده از سوی کویت در راستای خواسته های مردم منطقه از جمله رشد و شکوفایی بوده و در تقویت امنیت کشورهای عربی برای مقابله با چالش های مشترک نقش بهسزایی دارد.
الصفدی با تقدیر از تلاشهای گسترده صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر فقید کویت و تلاشهای نواف الاحمد الجابرالصباح، امیر فعلی کویت برای پایان دادن به بحران منطقه خلیج فارس و تحقق همبستگی میان کشورهای این منطقه و نیز تلاش های آمریکا برای پایان دادن به این بحران تاکید کرد: پایان یافتن اختلافات منطقه خلیج فارس و رسیدن به آشتی در واقع منفعت مشترک کشورهای حوزه خلیجفارس و کشورهای عربی است چرا که امنیت و ثبات منطقه خلیج (فارس) پایه اصلی امنیت و ثبات کشورهای عربی است.
وزارت خارجه عمان نیز در بیانیهای از بیانیه کشور کویت استقبال کرده و تلاشهای امیر فقید کویت و نیز امیر کنونی این کشور در حل اختلافات منطقه خلیج فارس و همچنین اقدامات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد این بحران را ستود.
این وزاتخانه تاکید کرد: این تلاشها اشتیاق همه طرف ها به همبستگی و ثبات کشورهای حوزه خلیج (فارس) و منطقه را برای رسیدن به توافقی قطعی که همبستگی دائم میان تمامی این کشورها را برقرار کرده و رشد و شکوفایی را برای ملتهای آنها رقم بزند، نشان می دهد.
خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) نیز اعلام کرد، تشکیلات خودگردان فلسطین از اقدامات کویت برای نزدیکسازی رویکردهای کشورهای عربی حوزه خلیج (فارس) استقبال می کند.
به گزارش وفا، تشکیلات خودگردان ابراز امیدواری کرد تلاش های کویت به موفقیت برسند و موجب تقویت همبستگی کشورهای عربی و فلسطین شوند.
همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین از تعاملی که وزرای خارجه عربستان و قطر با اقدامات کویت داشتند، تقدیر کرد.
وزارت امور خارجه ترکیه نیز با انتشار بیانیه ای از اقدامات اخیر برای حل اختلافات در خلیج استقبال و از تلاشهای صمیمانه کویت برای یافتن راهحل قدردانی کرد.
در این بیانیه آمده است: امیدواریم اختلافات موجود در اسرع وقت از طریق گفتگوی بی قید و شرط حل شود و تحریم های نابه حق علیه قطر بدون تاخیر پایان یابد. ترکیه مثل همیشه به تلاش برای امنیت و ثبات خلیج ادامه خواهد داد.
عربستان، مصر، بحرین و امارات متحده عربی ۵ ژوئن ۲۰۱۷ تمام روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع و علیه این کشور تحریم های اقتصادی اعمال کردند.
این کشورها قطر را به «حمایت از گروه های تروریستی» متهم کرده و بر دوحه یک درخواست ۱۳ مادهای برای عادی سازی روابط با این کشور تحمیل کردند.
قطر نیز اتهامات این کشور را رد و اعلام کرد که هیچ درخواست مغایر حقوق بین المللی را نخواهد پذیرفت.