علمی و تکنولوژی

آیا قرار دادن کپسول آتش نشانی در خودروهای شخصی ایمن است؟

 

با بررسی آمار می‌توان متوجه شد که سالانه آتش سوزی‌های زیادی برای خودروهای شخصی اتفاق می‌افتند. در داخل خودروهای شخصی مواد اشتعال زا، بنزین، پلاستیک و وسایل زیادی قرار دارند که ممکن است شعله ور شوند و خطرات زیادی را به همراه داشته باشند. اگر در این آتش سوزی‌ها واکنش سریع داشته باشید، قبل از اینکه خطری شما و دیگران را تهدید کند، می‌توانید آتش را خاموش کرده و ایمنی بالاتری داشته باشید. قرار دادن کپسول آتش نشانی در خودرو می‌تواند یک راه حل مهم و بسیار مفید برای مهار آتش سوزی‌های داخل و خارج از خودرو باشد. اما باید برای انتخاب بهترین کپسول آتش نشانی و ویژگی‌های آن دقت کافی داشته باشید تا از عملکرد آن در خودرو بهره مند شوید.

لزوم استفاده از کپسول آتش نشانی در خودروهای شخصی

سالانه آتش سوزی‌های متنوعی به دلیل اشتعال بنزین در خودروهای شخصی اتفاق می‌افتد. متاسفانه بعضی از این آتش سوزی‌ها می‌توانند باعث مرگ و یا خطرات سلامتی زیادی شوند. ضمن اینکه در حوادث رانندگی احتمال نشتی بنزین و خطرات جدی در حوزه آتش سوزی وجود دارد. استفاده از کپسول آتش نشانی در خودروهای شخصی بهترین راه برای کنترل سریع آتش سوزی‌های داخل و بیرون از ماشین است. این کپسول‌ها می‌توانند به سرعت به کمک افراد بیایند و آتش را در سریع‌ترین زمان ممکن اطفا کنند.

انواع آتش سوزی‌های ناشی از خودرو

برای انتخاب بهترین خاموش کننده‌ها در خودرو باید احتمال وقوع آتش‌های مختلف را بررسی کنید. از جمله انواع آتش سوزی‌های احتمالی در خودرو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که هر کدام خاموش‌کننده اختصاصی را نیاز دارند.

  • آتش سوزی کلاس A: آتش سوزی کلاس A قابل کنترل ترین نوع آتش سوزی هاست که می‌تواند به دلیل مواد جامد همچون کاغذ، چوب و لوازم داخل ماشین رخ بدهد. کپسول خاموش کننده آبی برای خاموش کردن آن کافیست.
  • آتش سوزی کلاس B: این نوع آتش سوزی در اثر احتراق مایعات قابل اشتعال همچون روغن، بنزین و الکل رخ می‌دهد. هیچ گاه نباید روی این نوع آتش آب بریزید. استفاده از کپسول‌های آتش نشانی CO2، کپسول‌های آتش نشانی فوم و خاموش کننده پودر بدین منظور کافیست.
  • آتش‌سوزی‌ کلاس C: آتش سوزی کلاس C به دلیل عملکرد نامناسب تجهیزات برقی و سیم‌ها به وجود می‌آید. در صورت مشاهده این نوع حریق تنها مجاز به استفاده از کپسول‌های آتش نشانی CO2 و دی اکسید کربن هستید.

ویژگی‌های کپسول آتش نشانی برای ماشین

کپسول آتش نشانی نصب شده در خودرو باید در مقایسه با سایر کپسول‌ها مقاومت بالایی داشته باشد تا بتواند در برابر ضربه، تغییرات دمایی و سایر عوامل جوی مقاومت کند. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های این کپسول‌های آتش نشانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وزن مناسب: وزن کپسول اطفای حریق نصب شده در داخل ماشین باید پایین باشد. لازم است که وزن این کپسول‌ها را کمتر از 2 کیلوگرم در نظر بگیرید. این موضوع روی سایز کپسول نیز تاثیر می‌گذارد و از اشغال فضای زیاد جلوگیری می‌کند.
  • مقاومت بالا: کپسول‌های آتش نشانی که برای خودرو انتخاب می‌کنید، باید بتوانند مقاومت بالایی در برابر ضربه داشته باشند و با کوچک‌ترین ضربه و فشار دچار آسیب نشوند. بنابراین، ضخامت این کپسول‌ها باید در مقایسه با سایر محصولات بالاتر باشد.
  • حجم و سایز کوچک: این نوع کپسول‌ها باید بتوانند در کنار اطفای حریق با حجم مناسب، فضای کمی را اشغال کنند. از این جهت سایز کپسول‌های آتش نشانی باید کوچک‌تر باشد. همین موضوع باعث شده تا قیمت کپسول آتش نشانی مناسب خودرو نسبت به سایر کپسول‌های آتش نشانی پایین‌تر باشد.

ویژگی‌های کپسول آتش نشانی برای ماشین

بهترین نوع کپسول اطفای حریق جهت استفاده در خودرو چیست؟

هر یک از انواع کپسول آتش نشانی که می‌توانید آن‌ها را از طریق سایت bsma.ir خریداری کنید، برای نوع خاصی از حریق استفاده می‌شوند. نمی‌توان هر نوع حریقی را با کپسول‌های اطفای حریق خاصی خاموش کرد. از آنجایی که حریق ایجاد شده در خودرو عمدتا به دلیل بنزین، گازوئیل، مواد جامد، مواد پلاستیکی و … رخ می‌دهد، باید حتما به دنبال کپسولی باشید که امکان خاموش کردن حریق به صورت سریع و بدون خطرات جانبی را فراهم می‌کنند. آتش نشانی کلاس ABC که با نام کپسول پودر خشک شناخته می‌شود، بهترین نوع کپسول‌های آتش نشانی برای اطفای حریق محسوب می‌شود.

محل نصب کپسول‌های آتش نشانی در خودرو

یکی از مهم‌ترین مواردی که پس از خرید کپسول اطفای حریق برای نصب در خودرو باید به آن توجه کنید، محل نصب این کپسول هاست. به طور کلی، کپسول‌های آتش نشانی باید در محلی نصب شوند که افراد هنگام حریق و حادثه به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. در اکثر مواقع پیشنهاد می‌شود که این کپسول‌ها را زیر صندلی قرار دهید. ولی اگر سایز کپسول زیاد است و یا فضای کافی برای قرار دادن پا با وجود نصب کپسول وجود ندارد، بهتر است که آن‌ها را داخل صندوق عقب بگذارید. هر چقدر دسترسی افراد به کپسول آتش نشانی سریع‌تر و ساده‌تر باشد، به اطفای حریق ایمن‌تر نزدیک‌تر خواهید شد.

آیا امکان انفجار کپسول‌های آتش نشانی در خودرو وجود دارد؟

یکی از نگرانی‌های افراد برای استفاده از کپسول اطفای حریق در خودروهای شخصی این است که با مشکل انفجار هنگام استفاده از آن‌ها مواجه شوند. به طور کلی، این موضوع بسیار بعید است و اگر به درستی کپسول را در جای مناسب نگهداری کنید، خطری شما را تهدید نخواهد کرد. به دلیل فشار بالای داخل کپسول‌های آتش نشانی باید مراقب هر گونه ضربه و تکان خوردن کپسول باشید. اگر کپسول‌های آتش نشانی را جایی قرار دهید که امکان تکان خوردن آن‌ها وجود داشته باشد، ممکن است بخشی از کپسول فرو برود و توزیع فشار در آن دچار مشکل شود. در این صورت احتمال انفجار زیاد است. بنابراین، باید مطمئن شوید که کپسول را در جای مناسب و محکم قرار داده‌اید تا خطری شما را تهدید نکند.

نتیجه‌گیری

کپسول‌های آتش نشانی از تجهیزاتی هستند که نقش مهمی را برای اطفای حریق سریع دارند. در آتش سوزی‌های داخل یا خارج از خودرو وجود یک کپسول آتش نشانی برای مهار و کنترل حریق بسیار حائز اهمیت بوده و باید با دقت این کار را انجام داد.به محل نصب کپسول‌های آتش نشانی در داخل خودرو دقت داشته باشید و کپسول را در یک جای محکم و صاف قرار دهید که ضربه نخورد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا