کارآفرینی

آموزش ؛ اولویت نخست کارآفرینی

دکتر حوریه یحیایی

آموزش همواره در همه جوامع  اولویت نخست کارآفرینی بشمار می رود.تربیت کارآفرینان در گروی سبکی از تعلیم و تربیت است که مهارت محور است و هرگز محیطی با خصوصیات فرد محوری نبوده و سبک کلاس دانش محور تسهیل کننده می باشد. بطور خاص تمرکز ویژه بر کسب دانش آکادمیک، ممکن است باعث ایجاد مدل آموزشی شود که به جای تقویت و تشویق به نوآوری و روحیه کارآفرینی، آن را در نطفه خفه کند.

امروزه در دنیا تلاش های فراوانی می شود تا افراد را از سنین پایین تحت تربیت کارآفرینی در بیاورند. به همین علت آموزگاران خوش ذوق این حوزه در راس پیکان آموزش های کارآفرینی قرار می گیرند. شاگردانی که در همان مقاطع اولیه تحصیلی مدام در معرض شنیدن جملات انگیزشی قرار دارند و در کلاس درس ، حین تعلیم و تربیت، کارآفرینی را می آموزند.

آن ها تشویق می شوند که برای خودشان کسب و کار راه بیاندازند و حتی با تجربه های عملی کوچک و بزرگ کارآفرینی می آموزند پول و کالا را چگونه در زندگی روزمره مبادله نمایند. احتمال اینکه این کودکان نیز در آینده به سراغ کارآفرینی و راه اندازی یک کسب و کار بروند، به مراتب بیشتر است.

آموزش نخستین گام اصلی تربیت زنجیره ی کارآفرینان در یک اجتماع اند، به گونه ای که توسعه ی کارآفرینی در یک کشور قطع به یقین، مستلزم آموزش و تربیت استادان مجرب کارآفرینی است. اساتید کارآفرین افرادی هستند که در طول سال های فعالیت شان همواره در تلاشند که با تغییر الگوهای سنتی، دریچه های تفکرات نو و متفاوت را برای شاگردانشان بگشایند.

آن ها نه تنها الهام بخش اند، بلکه با فکر باز، اعتماد به نفس، آینده ای سرشار از امید و انرژی را تزریق می کنند. از اینرو بسیاری از اقتصاددانان، رهبران سیاسی و افراد موفق جهان بر این عقیده اند که تقویت احساس و مهارت های کارآفرینی در میان گروه های متفاوت جامعه از سوی اساتید و معلمان، نه تنها سبب افزایش موقعیت فردی و گروهی افراد در اجتماع خواهد شد، بلکه در نهایت زمینه های رشد اقتصادی، انسجام اجتماعی و فقر زدایی را در جامعه محقق خواهد ساخت. از اینرو صرفنظر از میزان توسعه یافتگی، همه کشورها در تلاشند تا با استفاده از راهبردهای آموزشی توسعه کارآفرینی بر موانع توسعه غلبه نمایند.

کارآفرینی با تمام تفاوت های ظاهری که با حوزه ی آموزش دارد اما شباهت های متعدد و ارتباط تنگاتنگی با آن دارد. که همین ویژگی ها سبب گشته که بسیاری از کارآفرینان موفق امروزی چون استیو وزنیاک ( از موسسین اپل) و … پیش از آنکه کارآفرینان مطرح امروزی باشند، اساتیدی برجسته بوده اند. اساتید کارآفرین پرور عمدتا یک شعار مشترک برای شاگردانشان بیان می کنند، (مشکلات یک فرصت هستند) این جمله خاطر نشان می کند که باید به مشکلات پیش رو به مثابه یک فرصت تازه بنگریم و چاره ای جز برطرف کردن آن ها نخواهیم داشت.

معلمانی که به شاگردانشان خاطر نشان می کنند، همواره در نظر داشته باشید، چیزی که سرنوشت انسان ها را می سازد استعدادهایشان نیست، بلکه انتخاب هایش است و امروزه کارآفرینی به چیزی بیش از یک انتخاب بوده و تبدیل به یک ضرورت شده است. اساتیدی که با قلب شان آموزش می دهند و نه با کتابشان و تربیت نیروی انسانی خلاق، متخصص، مسئولیت پذیر، آینده نگر، فعال و نوآور و از همه مهم تر کارآفرین از زیر دستان پر مهرشان اتفاق می افتد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا