صنعت-معدن-تجارت

آفریقا، جدیدترین مقصد مصالح ساختمانی ایران

شرکت‌های ایرانی فعال در حوزه تولید و صادرات مصالح ساختمانی آماده می‌شوند، سهم خود را در بازار آفریقا افزایش دهند.

به گزارش ایسنا، قاره پهناور آفریقا با بیش از ۵۰ کشور، در طول سال‌های گذشته به ثباتی نسبی رسیده و همین امر منجر به افزایش فعالیت‌های اقتصادی و بهبود فضای زیرساختی این منطقه شده است. آمارها نشان می‌دهد که آفریقا در سال ۲۰۱۸ میلادی بیش از هزار میلیارد دلار واردات کالا داشته که بخش عمده‌ای از آن در اختیار چین است.

ایران اما هرچند تجارت خود را با آفریقا متوقف نکرده اما در سال‌های گذشته عملا از بازار این کشور استفاده چندانی نیز نداشته است. به دنبال تجدید ارزیابی‌های صورت گرفته از سوی سازمان توسعه تجارت، دفتر عربی و آفریقایی این سازمان خبر از پیگیری صادرات مصالح، تجهیزات و لوازم ساختمانی ایران به آفریقا داده است.

این سازمان اعلام کرده: در چارچوب برنامه‌های سازمان توسعه تجارت ایران جهت معرفی بازارهای جدید صادراتی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان و با توجه نیازهای کشورهای آفریقایی و پتانسیل‌های صادرات محصولات مذکور به کشورهای آفریقایی، مقرر است میز کالا- منطقه‌ای بررسی راهکارهای توسعه صادرات مصالح، تجهیزات و لوازم ساختمانی ایران به کشورهای آفریقایی روز دوشنبه ۲۱ مهرماه و با حضور سفرای ج. ا. ایران در کشورهای کنیا، کنگو، کینشازا و غنا در سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شود. قرار است در این میز علاوه بر شرکت‌های خصوصی تولیدکننده و صادرکننده محصولات مذکور، نمایندگان دستگاه‌های دولتی مانند وزارت امور خارجه، ستاد آفریقا …و همچنین اتاق بازرگانی و اتحادیه‌های ذی‌ربط و شرکت‌های حمل و نقل کالا حضور پیدا کنند.

این سازمان درباره آخرین وضعیت بازار مصالح ساختمانی در آفریقا نیز توضیح داده: کشورهای آفریقایی به دلیل افزایش جمعیت و قرار گرفتن در مسیر توسعه و شهرنشینی، بازار مناسبی برای بسیاری از مصالح، تجهیزات و لوازم ساختمانی ایران محسوب می‌شود. کشورهای چین، اسپانیا، ایتالیا، هند، فرانسه، ترکیه و بلژیک مهمترین صادرکنندگان محصولات مذکور به قاره آفریقا هستند. ایران در سال ۱۳۹۸ حدود ۶۲۰ میلیون دلار تجهیزات ساختمانی شامل سیم و کابل، کاشی و سرامیک، شیشه، شیرآلات، در و پنجره و لوله و پروفیل و… به جهان صادرات داشته که حدود ۱.۵ میلیون دلار آن به قاره آفریقا بوده است.

سازمان توسعه تجارت ایران امیدوار است با همکاری و تعامل نزدیکی که با سفارتخانه‌های ج. ا. ایران در کشورهای آفریقایی برقرار کرده است، بتواند در زمینه معرفی بازارها و تجار علاقمند آفریقایی به طرف‌های ایرانی، سطح روابط تجاری با قاره آفریقا را به دوران قبل از شیوع ویروس کرونا برساند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا