کارآفرینی

کرونا؛ فرصتی برای دگردیسی مشاغل سنتی

به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایرنا، سمیه گلپور درخصوص شیوع کرونا و تاثیر آن بر مشاغل، گفت: بسیاری از کارگاه‌های کوچک و بزرگ با شیوع بیماری کرونا یا به حالت تعلیق درآمدند یا تعطیل شدند و مشاغل در طبقات پایین‌تر صدمات بسیاری را متحمل شدند.

وی افزود: دولت تلاش کرد با تسهیلات مختلف همچون پرداخت بیمه بیکاری و پرداخت تسهیلات به کارگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا، بخشی از مشکلات را برطرف کند، اما برخی از افراد که بیمه نبودند و یا اطلاعات آن‌ها در جایی ثبت نشده بود، از این کمک‌ها بهره‌ای نبردند.

رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن صنفی کارگری زنان اظهارداشت: همچنین در این بین بسیاری از زنان که در بخش خدمات همچون هتل‌ها، رستوران‌ها و مواردی از این دست فعالیت می‌کردند، بیکار شدند، اما هزینه‌های زندگی تعطیلی ندارد و انجام برخی مشاغل خانگی کمک بزرگی برای این افراد بود.

وی تاکید کرد: باید به فرصت‌هایی که با شیوع کرونا ایجاد می‌شود، برای عبور از مسائل استفاده کرد، برای نمونه با تعطیلی برخی کسب‌وکارها و توجه به خرید و فروش‌ در فضای مجازی گسترش یافته است و اقبال به این سو هر روز بیشتر می‌شود.

گلپور گفت: در حال حاضر، بسیاری از افراد در خانه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدام به تولید ماسک، گان و دیگر اقلام بهداشتی برای مقابله با بیماری کرونا کرده و از این طریق مایحتاج زندگی خود را تامین می‌کنند.

وی ادامه داد: باید اقداماتی که برای گذار از شرایط کرونا انجام می‌شود، کارشناسی شده باشد و ضروری است تا مسئولان تامل بیشتری در این زمینه داشته باشند.

وی اظهار داشت: شیوع بیماری کرونا موجب شد، نسبت به برخی نقص‌های خود همچون نداشتن بانک جامع اطلاعات از کارگران رسمی‌ و غیررسمی‌ واقف شویم و در آینده در این زمینه اقدامات موثری انجام دهیم، چرا که اگر کارگران نباشند، چرخ‌های تولید نمی‌چرخد. این فعال صنفی گفت: آمار دقیق و مشخصی از نیازمندان جامعه به طور مشخص نداریم.

همچنین اینکه در سایت وزارت کار چند نفر بیمه هستند، نمی‌تواند آمار جامع و کاملی ارائه کند؛ بنابراین باید فکر اساسی در این زمینه اتخاذ شود تا شاهد صحنه‌های ناخوشایند نباشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا