معرفی بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی
دکتر محمدعلی مجتهدی گیلانی /لاهیجی، دارای دکترای ریاضی، گرایش مکانیک سیالات از سوربن فرانسه با درجه شایان افتخار، در سال ۱۳۱۷و استاد تمام دانشکده فنی دانشگاه تهران بود. وی از سال 1323 به مدت 35 سال بطور پیوسته ریاست دبیرستان ماندگار البرز تهران را عهدهدار شد. همچنین از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۴ ریاست و احیاگر دانشگاه صنعتی پلی تکنیک / امیرکبیر بود. وی از ۱۱ آبان ۱۳۴۴ مسئولیت تأسیس دانشگاه صنعتی آریامهر / شریف را بر عهده گرفت و پس از تهیه زمین، از بهمن ۴۴ تا ۲ مهر 1345 ضمن بنیانگذاری دانشگاه صنعتی شریف، نخستین رییس آن شد و تا بهمن ۱۳۴۶ با افتخار رییس آن دانشگاه بود.
وی یکی از چهرههای فروزان علمی، فرهنگی و مدیریت آموزشی کشور است که تداعیکننده روحیه ایراندوستی، صداقت، شهامت، نظم، پشتکار، امانتداری، پاکدستی و بویژه توصیه ناپذیری، نخبهپروری و دارای مکتب مدیریت آموزشی الگوساز و مختص به خود است. دکتر مجتهدی در این ۲ مرکز آموزشی و علمی، بسیاری از دانشمندان و مشاهیر علمی کشور را بشایستگی تربیت کرد. او در دهم تیر ماه 1376 در شهر نیس فرانسه درگذشت و در همانجا به خاک سپرده شد.
- معرفی بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی «عامالمنفعه»:
در 21 مهر 1394 هـ . ش بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی «عامالمنفعه» به همت جمعی از فارغالتحصیلان و دانشآموختگان دبیرستان ماندگار البرز تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده فنی دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دوستداران علم و فرهنگ با هدف زنده نگاهداشتن نام و یاد دکتر مجتهدی و تبیین و ترویج مبانی و شاخصههای مکتب مدیریت آموزشی ایشان، تحت شماره 36982 در ثبت تهران بطور رسمی ثبت و تأسیس شد. مؤسسان بنیاد برآنند تا با طراحی و اجرای سازمانی پویا و مدرن؛ ارزشهای بنیادین، روشها و الگوی مدیریتی و فعالیتهای کلیدی دکتر مجتهدی همراه با دغدغههای تعلیمی، تربیتی و علمی ایشان را تدوین، استانداردسازی و ترویج نمایند.
بر اساس مطالعات راهبردی، رسالت بنیاد «توسعه سرمایههای انسانی و اجتماعی» و شعار سازمانی آن «به مملکتتان خدمت کنید» تعیین شده است.
- نتایج فعالیتها و خلاصه گزارش عملکرد:
مهمترین اهداف عملیاتی شده و عملکرد بنیاد بویژه طی ۵ سال اخیر ( ۵۴ ماه گذشته) عبارتند از:
- تاسیس، تجهیز و حمايت مالی و معنوی و اداره مراکز آموزشی و فرهنگی به صورت عامالمنفعه.
- مشارکت در ساخت، تجهیز و بهرهبرداری از مراکز هماهنگی کارآفرینی روستایی در مناطق محروم با هدف توانمندسازی جوامع محلی با استفاده از ظرفیتهای در دسترس روستاها به منظور کارآفرینی، اشتغالزایی و درآمدزایی که با راهبری موضوعی شرکتهای کارآفرین و دانشبنیان حامی بنیاد ( مشروط به توسعه بازار و درآمدزایی مشترک) صورت میگیرد. در این خصوص به کمک و حمایت مالی نیکوکاران ارجمند، تاکنون ۵۳مین مدرسه و مرکز هماهنگی کارآفرینی روستایی را در بلوچستان در حال ساخت و بهرهبردای دارد.
- طراحی و تأسیس مجتمع فرهنگی گردشگری دکترمجتهدی در زمین اهدایی ابتدای مسیر بام سبز شهر زیبای لاهیجان شامل خانه موزه، بنای یادمان و آرامگاهی زنده یاد دکتر مجتهدی به همراه سالن اجتماعات، مراکز اقامتی، فروشگاهی و کارگاهی هنری. اکنون پس از دریافت موافقت اصولی، در حال دریافت پروانه ساختمانی مجتمع از شهرداری لاهیجان با سرمایهگذاری لااقل ۱۵ میلیارد تومانی میباشد.
- تاسیس مراکز نرم و مغز افزاری ۳ گانه زیر در راستای ایفای رسالت بنیاد:
- تأسیس و راهاندازی مرکز توسعه مهارت و سرمایه اجتماعی به منظور توسعه منابع انسانی و سرمایههای اجتماعی در سطح فردی، خانوادگی، گروهی، سازمانی و اجتماعی با مهارتآموزی از نوع مغز افزاری [ مهارتهای ذهنی و اندیشهای] و با اهتمام به طراحی و اجرای آزمونها [ همراه با تحلیل جامع شخصیت به روش انحصاری] و دورههای آموزشی همراه با مربیگری حرفهای به مدیریت علمی آقای مهندس امیرحسین حمیدیان موسس و مدیر شرکت آینده نگاران مدیریت و فناوری آروین.
- تأسیس و راهاندازی مرکز خدمات نوآوری کارآفرینی، مرکزی با محوریت فعالیت و ارتباطات مجازی، محیطی صمیمی جهت تبادل نظرات و ارائه خدمات نوآورانه به قشر جوان با هدف کمک به ایجاد کسب و کارهای خرد بر مبنای ظرفیتهای مناطق، به مدیریت علمی پرفسور داود فدایی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر و مدیرعامل سازمان مردم نهاد حامیان اشتغال و کارآفرینی نت ( نت حامی).
- تأسیس و راهاندازی مرکز نوآوری و فناوری جوان به منظور آموزش رشتهها و فناوریهای نوین / های تک، هدایت تحصیلی و شغلی جوانان با نگاه آیندهپژوهی و آیندهنگرانه و طراحی ایدههای خلاق، نو و تبدیل آن به فرآیند تولید محصولات فناورانه در رشتهها و گرایشهای مختلف و مورد نیاز کشور مدیریت علمی دکتر حمیدرضا بهاری مدیرعامل شرکت ساعی تک.
بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی «عامالمنفعه» – اردیبهشت ۱۴۰۱