انرژی

معاون وزیر نفت در امور گاز : بدمصرفی گاز، مستقیماً بر اقتصاد کشور تاثیرگذار است

حفظ حقوق مردم صرفاً در تأمین گاز خانگی نیست، بلکه مشکلات ناشی از محدودیت‌ انرژی گاز برای صنایع و بخش مولد اقتصاد هم به نوعی، تضییع حقوق مردم و نسل‌های آتی است؛ چراکه اثر کلی بر اقتصاد کشور دارد، پس لازم است این آگاهی‌بخشی از سوی اصحاب رسانه صورت پذیرد که بدمصرفی، مستقیماً بر اقتصاد کشور تاثیرگذار است.

به گزارش تفاهم آنلاین ، سعید توکلی، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران پیش از ظهر امروز، ۹ آبان ماه ۱۴۰۳ در نشست با اصحاب رسانه که در سالن شهید رجایی ساختمان شهدای این شرکت و با حضور برخی از مدیران ارشد این صنعت برگزار شد، ضمن بیان مطلب فوق، افزود: شدت مصرف انرژی در کشور، بیش از ۳ برابر میانگین جهانی است؛ با توجه به این‌که طبق پیش‌بینی‌ها، دمای هوا امسال حدود ۴ درجه سردتر است، این موضوع به‌معنای افزایش روزانه مصرف گاز به میزان ۱۰۰ میلیون مترمکعب خواهد بود.

وی ادامه داد: این در حالی است که بر اساس برآوردها، هر یک درجه کاهش دما، به‌طور میانگین، ۲۵ میلیون مترمکعب گازطبیعی (معادل یک فاز پارس جنوبی) افزایش مصرف به همراه دارد.

به گفته توکلی، هرچه مصرف در بخش خانگی بیشتر شود، تحویل گاز به صنایع و نیروگاه‌ها محدودتر و سوخت معادل بیشتری به آن‌ها تحویل داده می‌شود؛ ضمن آن‌که بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز در اوج مصرف گاز ناترازی داریم که باید با اعمال محدودیت و تحویل سوخت معادل به نیروگاه‌ها و صنایع، جبران شود.

وی تأکید کرد: به‌عنوان مثال، مجموع مصارف گاز صنایع سیمان کمتر از یک فاز پارس جنوبی است، یعنی اگر یک درجه کاهش دمای خانه‌ها تحقق یابد، گاز کافی به آن‌ها که می‌توانند در اقتصاد کشور تأثیر بسیاری داشته باشند، تحویل می‌شود.

توکلی یادآور شد: راهکارهایی به‌منظور بهینه‌سازی مصرف انرژی در اسناد بالادستی و قانون برنامه هفتم پیشرفت وجود دارد که باید عملی شود.

افزایش ناگهانی مصرف گاز در هفته نخست آبان‌ماه

وی با بیان این‌که میزان گاز تحویلی به شبکه سراسری در هفته نخست آبان‌ماه، نسبت به سال گذشته بیشتر و بسیار قابل توجه بوده و به‌رغم افزایش مصرف، شبکه در شرایط پایداری قرار دارد، تصریح کرد: اولویت شرکت ملی گاز ایران در زمستان، تأمین گاز مصرف‌کنندگان بخش خانگی، تجاری، حمل و نقل، کشاورزی و صنایع غیرعمده هستند.توکلی افزود: این در حالی است که مصرف بخش خانگی- تجاری به ۷۱۰ میلیون مترمکعب در روزهای سرد سال می‌رسد؛ یعنی این گروه ۸۰ تا ۸۵ درصد مصرف در زمستان را به خود اختصاص می‌دهند!

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه، با اشاره به این‌که امسال یک سال استثنایی خواهد بود، زیرا نخستین بار است که توده هوای سرد اسکاندیناوی وارد کشور ‌شده، گفت: این توده هوای سرد ۱۱ استان شمالی کشور را تحت تاثیر قرار داد و در واقع، این سرمای شدید باعث کاهش ۱۲ درجه‌ای دمای وزنی و موجب شد تا مصرف ما اخیراً بیش از ۶۰ درصد افزایش در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده را ظرف ۵ روز تجربه کند.

توکلی گفت: این مساله زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که بدانیم ۷۵ درصد از منابع تولید گاز کشور در جنوب است و برودت هوا در شمال کشور؛ بنابراین گاز باید این فاصله طولانی را طی کند تا گرمابخش هموطنان‌مان در این منطقه باشد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود اصحاب رسانه نسبت به دو موضوع اجرای اسناد بالادستی برای بهینه‌سازی مصرف مثل مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و ارتقای استاندارد کیفی تأسیسات گرمایشی حساسیت داشته باشند؛ ضمن این‌که در کنار این موارد، برخی تأسیسات صنایع هم راندمان مناسبی ندارند؛ بطور مثال در برخی نیروگاه‌ها راندمان به حدی پایین است که شاید بالغ بر ۷۰ درصد گاز دریافتی هدر می‌رود و این، در واقع، سرمایه ملی است که هدر می‌رود، پس در نگاهداری آن کوشا باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا