معاون وزیر صمت: گرانی لوازم خانگی بعد از تولید و در بازار اتفاق می افتد
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که گران شدن لوازم خانگی مربوط به گرانی در تولید نیست بلکه در بازار این اتفاق افتاده است گفت: در حال مشخص کردن جامعه هدف برای عرضه مستقیم لوازم خانگی از تولید کننده به مصرف کننده هستیم.
به گزارش تفاهم آنلاین، مهدی صادقی نیارکی در گفتگو با خبر 21 شبکه یک سیما با بیان این که در حوزه لوازم خانگی سنگین 100 درصد نیاز کشور را در داخل تولید میکنیم افزود: تولید تلویزیون در مقایسه با 8 ماهه نخست سال 98 پنجاه و نه درصد، لباسشویی 58 درصد و یخچال فریزر 28 درصد افزایش داشته است، اما در کولر آبی منفی 6 درصد کاهش داشتیم.
وی گفت: این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه سال 96 در تلویزیون 8 درصد، لباسشویی 19 درصد، یخچال فریزر 45 درصد و کولر آبی 6 درصد رشد داشت.
صادقی افزود: اکنون عمق ساخت داخل در لوازم خانگی بزرگ 70 درصد و تولید داخل پاسخگوی 100 درصد نیاز داخلی است.
وی گفت: امسال برای تولید 12 میلیون دستگاه لوازم خانگی بزرگ و کوچک برنامه ریزی کرده ایم و سال گذشته نیز 9 میلیون دستگاه تولید کردیم.
صادقی افزود: تولید لوازم خانگی حدود 1 میلیارد دلار ارزبری دارد، اما حدود 8 میلیارد دلار کالای تولید داخل جایگزین آن میکنیم که اگر این کالاها در داخل تولید نمیشد باید 8 میلیارد دلار ارز خارج میکردیم.
وی گفت: با توجه به رشد 100 درصدی نرخ ارز 30 درصد واردات مربوط به لوازم خانگی از این افزایش تأثیر مستقیم گرفته است، اما گران شدن لوازم خانگی مربوط به گرانی در تولید نیست بلکه در بازار این اتفاق افتاده است.
صادقی افزود: شاخص بهای تولید کننده بیشتر از شاخص بهای مصرف کننده است.
وی گفت: مهمترین اولویت وزارت صمت تأمین مواد اولیه برای تولید کنندگان لوازم خانگی از جمله توزیع ورق با نرخ مصوب و بدون قیمت رقابتی در بورس کالاست.
صادقی افزود: در حال مشخص کردن جامعه هدف برای عرضه مستقیم لوازم خانگی از تولید کننده به مصرف کننده هستیم.