مراقبت های تغذیه ای برای مادران باردار و شیرده مبتلا به کرونا
در شرایطی که کرونا همچنان در کشور جولان می دهد و حتی سرعت انتقالش هم بالا رفته است، مادران باردار و شیر ده یکی از گروه های در معرض خطر این بیماری قرار دارند که ممکن است به کووید-۱۹ مبتلا شوند. بر همین اساس این افراد باید بیش از دیگران مراقبت های تغذیه ای دوران بیماری و نقاهت را جدی بگیرند.
به گزارش ایسنا و بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه و جامعه وزارت بهداشت، مادران باردار و شیرده مبتلا به کرونا باید یکسری نکات و مراقبت های تغذیه ای را رعایت کنند که این نکات در ادامه ذکر می شود:
– آب بدن به مقدار کافی تامین شود و مصرف مایعاتی چون سوپ ها مثل سوپ مرغ و آب میوه ها را افزایش دهید.
– وعده های غذایی کم حجم با دفعات زیاد بهتر تحمل می شوند.
– در صورت بروز اسهال، از وعده های غذایی سبک و کم حجم استفاده شود و از غذاهای خیلی داغ و خیلی سرد پرهیز شود.
– از مصرف غذا های پرچرب بپرهیزید.
– در صورت عدم تحمل شیر از مصرف آن خودداری شود.
– میوه هایی همچون سیب و موز مفید است، اما میوه هایی مثل هلو و انجیر مصرف نشود.
– وعده های غذایی کوچک و حاوی مقادیر بالای مواد مغذی شامل پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین ها و مواد معدنی مصرف شود.
– از مواد غذایی غنی از ویتامین و املاح به خصوص انواع میوه ها و سبزی های تازه و فصل بیشتر استفاده شود.
مراقبت های تغذیه ای مادران باردار و شیرده در دوران نقاهت بیماری کووید-۱۹
– ارائه وعده های غذایی کوچک در طول روز حاوی مواد مغذی از جمله پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین ها و مواد معدنی
– افزایش دفعات وعده های غذایی
– تامین آب بدن با استفاده از آب آشامیدنی سالم و مصرف مایعاتی چون سوپ ها و آب میوه های طبیعی
– استفاده از انواع میوه های در دسترس مانند موز، آلو، زرد آلو، طالبی، کیوی، پرتقال و سبزی ها مانند اسفناج، جعفری، هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی و سیب زمینی در برنامه غذایی روزانه.