محاسن سیستم جدید صدور و تمدید کارت بازرگانی
رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق ایران با با بیان اینکه در سیستم جدید صدور و تمدید کارت بازرگانی محاسنی وجود دارد، گفت: از جمله حسنهای سیستم جدید آن است که هر دستگاهی که در صدور کارت بازرگانی دخیل است، مسئولیت را به عهده گرفته و نسبت به آن پاسخگو خواهد بود.
محمد لاهوتی در گفتگو با خبرگزاری فارس با اشاره به توافقات صورت گرفته میان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی روزهای گذشته در مورد صدور کارت بازرگانی، گفت: تا پیش از این، هر بخش از دستگاههایی که در صدور کارت بازرگانی نقش داشته، اعم از اینکه دریافت کننده مدارک یا تائید کننده و صادرکننده کارت بودند، عملا در یک پروسه، اقدام به انجام مراحل صدور کارت بازرگانی کردند که در نهایت، نوع سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی، عملا کار را به سمتی پیش برد که هجمههای زیادی به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران وارد شود.
رئیس کمسیون تسهیل تجارت وتوسعه صادرات اتاق ایران افزود: بر این اساس، هر فردی که درخواست دریافت کارت بازرگانی را داشت، تمام مدارک خود را به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تحویل میداد و اتاق نیز، امور مربوط به خود را رسیدگی کرده و سپس پرونده را به سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها ارجاع میداد و این سازمانها باید تائید نهایی را انجام داده و مجدد با ارجاع پرونده به اتاق، کار صدور کارت بازرگانی انجام میشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با تغییرات صورت گرفته در پروسه صدور کارتهای بازرگانی و با توجه به توافقات جدید صورت گرفته، عملا فردی که تقاضای دریافت کارت بازرگانی دارد، باید به سامانه جامع تجارت مراجعه کرده و در آنجا تمام مدارک مورد درخواست را بارگذاری کند؛ اما نکته حائز اهمیت آن است که یکسری از موانعی که در گذشته در حوزه صدور کارت بازرگانی اعم از استعلام از بانک مرکزی و موضوع انگشتنگاری و گواهی عدم سوءپیشینه وجود داشت و معطلی بسیاری را برای متقاضیان ایجاد میکرد، اکنون برداشته شده و در سیستم جدید، به دلیل برخط بودن سامانه جامع تجارت با سیستم قوه قضاییه و همچنین بانک مرکزی، استعلام به صورت آنلاین صورت میگیرد.
به گفته لاهوتی ، در شرایط جدید صدور کارت بازرگانی، موضوع اخذ سوءپیشینه برداشته شده و به صورت آنلاین همراه با ثبت درخواست متقاضی برای دریافت کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت، بررسی و گواهی آن صادر میشود. این اقدام در حالی رخ داده است که اخذ این گواهی یکی از موضوعاتی بوده که همواره مورد نقد جدی فعالان اقتصادی قرار داشته و پروسه وقتگیری بوده است.
وی اظهار داشت: در سامانه جامع تجارت به دلیل ارتباطی که با سایر سامانههای نظارتی وجود دارد، هویت یک فرد قابل شناسایی بوده و به راحتی در رابطه با یک فرد میتوان صلاحیت را تائید نمود. از سوی دیگر، از جمله حسنهای سیستم جدید آن است که هر دستگاهی که در صدور کارت بازرگانی دخیل است، مسئولیت را به عهده گرفته و نسبت به آن پاسخگو خواهد بود؛ پس بخش عمدهای از هجمههایی که در گذشته به اتاق بازرگانی در مورد کارتهای بازرگانی یکبارمصرف یا اجارهای وارد می شد، کم خواهد شد و عملا وقتی که تائید دستگاههای ذیربط طبق قانون برای اتاق ارسال شد، اتاق بازرگانی ضمن صادرکردن کارت عضویت بازرگانی و صدور کارت بازرگانی به صورت توامان، کارتها را در اختیار بازرگان قرار میدهد و این اتفاق مثبتی است که هر دستگاهی را نسبت به مسئولیت خود در این حوزه، پاسخگو میکند.
لاهوتی معتقد است با توجه به اینکه رتبهبندی کارتهای بازرگانی در حال حاضر توسط وزارت صمت انجام گرفته است و در سامانه جامع تجارت وجود دارد لذا این وزارتخانه بنا بر رتبه کارت ها ، به راحتی سقف هر کارت را در هر حوزه میتواند مشخص کند.