ضرورت تنظیم سیاستهای پولی در راستای تقویت تولید
وزیر صمت در آیین امضای تفاهمنامه تامین مالی تولید با سرمایههای خُرد مردمی برضرورت تنظیم سیاستهای پولی در راستای تقویت تولید تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری تفاهم آنلاین ، به منظور استفاده از سرمایه های خرد مردمی در قالب تامین مالی تولید از طریق بازار سرمایه و ابزارهای نوین تامین مالی، مراسم تفاهم نامه همکاری مشترک بین وزارت صمت با سازمان بورس و اوراق بهادار و پلتفرمهای دارای مجوزبا حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و معاونین وزارت صمت و… به منظور تامین مالی حوزه تولید برگزار شد.
توسعه تامین مالی بخشهای مختلف صنعتی، معدنی و تجاری کشور یکی از برنامههای مهم وزارت صمت در راستای حمایت از تولید است و به همین منظور در کنار برنامهریزی برای استفاده بهینه از منابع موجود، بهره گیری از منابع جدید مالی در دستور کار وزارتخانه قرار گرفت.درهمین راستا استفاده از سرمایه های خرد مردمی و هدایت آنها به حوزه تولید از طریق پلتفرمهای تامین مالی جمعی دارای مجوزهای لازم از سازمان بورس، به عنوان یکی از ابزارهای تامین مالی برای حوزه تولید مورد توجه وزارت صمت قرار گرفت و به دنبال احصاء و انتخاب بنگاههای اقتصادی به عنوان جامعه هدف این طرح توسط وزارت، بعداز ظهر امروز تفاهم نامه همکاری مشترک بین وزارت صمت با سازمان بورس و اوراق بهادار و پلتفرمهای دارای مجوز منعقد شد.
حوزههای هدف این ابزار شامل فعالیتهای دانشبنیان، واحدهای کوچک و متوسط (SMEها)، طرحهای تکمیلی و توسعه در مقیاس کوچک، استارتاپها، معادن کوچک مقیاس و … (اعم از سرمایه در گردش و سرمایه ثابت) میباشد.
ضرورت تنظیم سیاستهای پولی در راستای تقویت تولید/ سهم بالای واحدهای خُرد در اشتغال و تولید
وزیر صنعت، معدن و تجارت دراین مراسم ،با تاکید بر تاثیر سیاستهای پولی کشور در حوزه تولید و صنعت به اقدامات وزارت صمت در راستای هدایت سرمایهها به بخش تولید اشاره کرد و گفت: استفاده از بازار سرمایه برای تحقق این امر مورد توجه وزارت صمت است.
علیرضا رزم حسینی ، اجرای این طرح را یکی از برنامههای مهم برای هدایت نقدینگی سرگردان به حوزه تولید در راستای مقابله و کنترل تورم و گرانی دانست و گفت: هرگونه تصمیمگیری در حوزه سیاستهای پولی و اقتصادی باید در راستای تقویت صنعت، تولید، صادرات و واردات باشد که در غیر این صورت با افزایش نقدینگی در جامعه تورم و گرانی ایجاد می شود.
وی اجرای طرح «تامین مالی تولید با سرمایههای خُرد» و طرح « اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر» را از برنامههای مهم وزارت صمت برای هدایت نقدینگی به حوزه تولید عنوان کرد و آنها را موجب افزایش تولید ناخالص داخلی، اشتغال و توسعه اقتصادی دانست.
رزم حسینی سهم واحدهای خُرد در دنیا و ایران در حوزه اشتغال و تولید را بالا توصیف کرد و ایجاد یک بستر مناسب برای جذب سرمایههای خُرد در این واحدها را از وظایف وزارت متبوع خود اعلام کرد و افزود: تحقق این هدف با استفاده از بازار سرمایه در دستور کار وزارتخانه قرار گرفته است.
وزیر صمت در بخش دیگر صحبتهای خود به موضوع بیمه سرمایهگذاری و تضمین حفظ اصل سرمایه مردم تاکید کرد و آن را موضوعی مهم و عملیاتی دانست.
وی در ادامه با اشاره به خدمات مناسب مشاورهای در حوزه تولید در شهرکهای صنعتی کشور گفت: ظرفیت تولید در کشور قابل ملاحظه است و سیاست وزارت صمت در بخش تجارت بینالمللی، واردات مدیریت شده و مبتنی بر تولید داخل است و واردات را بر اساس سیاستهای بالادستی، در راستای تقویت واحدهای تولیدی مدیریت خواهد کرد.
رزم حسینی در پایان ضمن ابراز امیدواری از تحقق اهداف این طرح، رشد صنعتی کشور در سال گذشته را ۷.۱ درصد اعلام کرد و افزود: در سه ماه نخست امسال، علیرغم همه مشکلات و محدودیتهایی که وجود داشت، در ۲۴ رشته صنعتی شاهد رشد بیش از ۵۰ درصد بودیم و در بخش تجارت بینالمللی نیز دستاوردهای خوبی حاصل شده است و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.
ایجاد جهش در بخش تولید با نگاه جدید به حوزه سرمایهگذاری/ حمایت از بنگاههای کوچک با استفاده از سرمایههای خرد مردمی
معاون طرح و برنامه وزارت صمت نیز درادامه این مراسم با تاکید بر سیاستهای وزارت صمت در راستای حمایت از بنگاههای خرد اقتصادی، استفاده از روشهای نوین تامین مالی را یکی از ابزارهای تامین مالی حوزه تولید دانست.
سعید زرندی با بیان اینکه روشهایی متعددی برای تحقق این هدف، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت، گفت: وزارت صمت از ۲ سال گذشته در راستای جبران سرمایهگذاری، استفاده از روشهای نوین تامین مالی را در دستور کار خود قرار داده است.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت، ایجاد جهش در بخش تولید را از مسیر سرمایهگذاری امکانپذیر دانست و در همین راستا تامین مالی و تجهیز سرمایه را از محورهای اصلی برنامهریزی در وزارت صمت در این حوزه عنوان کرد.
طبق توضیحات زرندی، این نگاه جدید در حوزه سرمایهگذاری، به عنوان یکی از مهمترین طرحهای وزارتخانه، از سال ۹۸ آغاز و در سال جاری به مرحله اجرا درآمد.
وی به اجرای طرح اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر و انعقاد ۱۰ تفاهمنامه با بنگاههای بزرگ اقتصادی به منظور حمایت از تولید اشاره کرد و با تاکید بر لزوم حمایت همه ارکانهای نظام از این طرحها، تصریح کرد: در کنار مدیریت حوزه تولید از طریق شرکتهای بزرگ و مگاپروژهها، حمایت از شرکتهای کوچک تولیدی نیز مورد توجه قرار گرفت و علاوه بر حمایت از طریق زنجیره سازی بین واحدهای بزرگ و خُرد، استفاده از سرمایههای خرد مردمی نیز مد نظر قرار گرفت.
طبق توضیحات زرندی، به دنبال تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص حوزه تولید، سیاست وزارت صمت ایجاد یک بسته شامل ابزارهای مختلف تامین مالی تولید بوده است و تامین مالی جمعی (crowdfunding) یکی از این ابزارهاست که از سرمایههای خُرد مردمی برای تکمیل پروژههای تا سقف ۱۰ میلیارد تومان استفاده میشود.
افزایش رشد صنعتی کشور با حمایت وزارت صمت از شرکت های بورسی
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این آیین با اشاره به طرح نوین تأمین مالی جمعی و تقدیر از پیگیری های وزارت صمت در جهت انعقاد تفاهمنامه تامین مالی تولید با استفاده از سرمایههای خرد مردمی گفت: نقش اصلی بازار سرمایه هدایت سرمایه ها و تآمین منابع برای تولید است.
محمد علی دهقان دهنوی با تأکید بر تقویت منابع تولید کشور به عنوان اولویت بازار سرمایه افزود: باید به سمت روش های نوین و جدید تآمین منابع مالی رفته و در کنار روش های قبلی، ایده های جدیدی مانند تأمین مالی جمعی را مورد توجه قرار دهیم.
وی با تشریح روش تأمین مالی جمعی، خاطرنشان کرد: تأمین مالی جمعی، پلتفرم و پایگاهی است برای اتصال پساندازکنندگان خرد و تولیدکنندگان متوسط و کوچک که در واقع نمود مشارکت فراگیر مردم در اقتصاد می تواند باشد.
وی با اشاره به آغاز مسیر اجرای طرح های نوین تأمین مالی مانند روش تأمین مالی جمعی، تصریح کرد: تلاش نمودیم تا تمامی ظرفیت ها و امکانات بازار سرمایه را برای رونق تولید به خدمت بگیریم، چرا که معتقدیم انتفاع نهایی این حمایت به بازار سرمایه بر می گردد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان با اشاره به شعار «اینجا صمت مردم است»، گفت: با حمایت های ویژه وزارت صمت از شرکت های تولیدی ارائه شده در بورس، بدون شک شاهد ارتقای بیش از پیش شاخص های توسعه صنعتی کشور خواهیم بود.
گفتنی است در حال حاضر وزارت صمت به عنوان یکی از متولیان تولید کشور، تامین مالی برای فعالیتهای حوزه صمت را از 2 روش بازار پول (شامل بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی، بند الف تبصره 18 قانون بودجه، طرح رونق تولید، طرح جهش تولید و طرح تام) و بازار سرمایه و ابزارهای نوین تامین مالی ( انتشار انواع اوراق، عرضه سهام و محصولات بنگاهها، ایجاد انواع صندوقها، تامین مالی جمعی، توسعه لیزینگ، افزایش سرمایه بنگاهها، تامین مالی زنجیره تامین و تاسیس انواع شرکتهای سهامی عام پروژه) دنبال میکند.