اقتصادی

راه‌اندازی نخستین منطقه آزاد ICT کشور تا آذرماه

به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایرنا، «سجاد بنابی» به شرح جزئیات طرح‌های کلانی پرداخت که قرار است تا انتهای امسال از سوی وزارت ارتباطات رونمایی شود.

او بابیان این‌که ابتدای خردادماه امسال همان‌طور که وزیر ارتباطات قول داده بود طرح‌هایی مانند مرکز داده اقماری شبکه ملی اطلاعات، خدمات ابر سراسری و هر ایرانی یک تلویزیون اینترنتی رونمایی و افتتاح شد، افزود: تیرماه امسال، شرایط اتصال هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دیگر به شبکه ملی اطلاعات توسط ایرانسل انجام و یک مرکز داده نیز توسط همراه اول افتتاح شد.

عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت اضافه کرد: مردادماه فاز اول توسعه چهار میلیون VDSL (خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا) و یک‌میلیون پورت FTTH (فیبر نوری تا درب منزل) انجام خواهد شد که قدم بسیار بزرگی است.

امسال سال افتتاح مراکز داده است. آن‌طور که بنابی می‌گوید شهریورماه باید منتظر رونمایی از مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات در منطقه بومهن باشیم.

وی افزود: در همین تاریخ از سرویس NTP شبکه ملی اطلاعات نیز رونمایی خواهد شد. در حال حاضر ما زمان شبکه را از سرویس‌های خارج کشور می‌گیریم یعنی اگر به هر دلیل این سرویس‌ها قطع شود، شبکه و سیستم‌های عامل متصل به آن مختل می‌شود.

اتصال کامل مدارس کشور به شبکه ملی اطلاعات

آبان ماه، فاز دوم توسعه VDSL،  FTTH و پروژه DNS (تکنولوژی اینترنت برای تبدیل نام دامنه به آدرس IP است) شبکه ملی اطلاعات افتتاح‌شده و در همین ماه اتصال کامل مدارس کشور به شبکه ملی اطلاعات نیز اتفاق خواهد افتاد.

بنابی اضافه کرد: آذرماه، هم‌زمان با تولد امام حسن عسگری (ع) و حضرت زینب (س) بهره‌برداری از نخستین منطقه آزاد ICT انجام خواهد شد. مرکزی که زیرساخت آن در منطقه ویژه‌ اقتصادی پیام وجود دارد. راه‌اندازی منطقه آزاد که یکی از پروژه‌های مصوب شبکه‌ ملی اطلاعات است، با هدف تسهیل کیفیت و نوع دسترسی به ترافیک داخلی برای افراد خارج از کشور و صادرات محتوا به خارج انجام می شود.

وی افزود: نقطه مقابلی هم وجود دارد؛ در این فرآیند ترافیک محتوای خارجی -قابل تطبیق با قوانین- از داخل کشور تأمین شده و سرعت دسترسی و کیفیت قطعاً بهتر خواهد بود.

ارتقا سپر دفاعی دژفا، توسعه فاز سوم VDSL، FTTH و اتصال کامل روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات از جمله کارهای مهمی است که بهمن امسال از آن‌ها رونمایی خواهد شد.

در لیست کارهایی که وزارت ارتباطات قرار است انجام دهد، برنامه‌نویس‌ها نیز باید منتظر یک اتفاق جذاب باشند؛ گیت‌هاب ایرانی. برنامه‌نویس‌ها معمولا سورس‌های خود را از طریق پلتفرمی تحت عنوان گیت‌هاب (GitHub) نگهداری کرده و منتشر می‌کنند. سال گذشته شاهد بودیم که دسترسی و دیتای ایرانی‌ها در این پلتفرم با محدودیت مواجه شد و مشکلاتی را ایجاد کرد. به زودی سرویس گیت‌هاب ایرانی راه‌اندازی می‌شود تا عموم برنامه‌نویس‌ها بدون هیچ مشکلی بتوانند از آن استفاده کنند.

آخرین پروژه وزارت ارتباطات در آستانه سال ۱۴۰۰، آغاز به کار بزرگ‌ترین ابررایانه ایران با نام «سیمرغ» است که اسفندماه امسال از آن رونمایی خواهد شد. این کار با مشارکت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشگاه امیرکبیر در حال پیگیری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا