اقتصادیکارآفرینی

راهکارهای کاهش هزینه‌های زندگی کارگران

حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در شرایط اقتصادی حاضر که بسیاری از بنگاهها و کارفرمایان با مشکلات متعددی از جمله نبود نقدینگی مواجه‌اند، نیازمند حمایت بیش از پیش دولت هستیم.

وی افزود: طی چند سال اخیر هزینه‌های معیشت کارگران نیز تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز و تحولات اقتصادی افزایش یافته و این امر به کاهش قدرت خرید خانوارهای کارگری منجر شده است که در این راستا دولت باید برنامه حمایت از کارگران را در جهت کاهش هزینه‌های زندگی آن‌ها در دستور کار قرار بدهد.

این کارشناس حوزه کار، پرداخت وام‌های کم بهره و ودیعه مسکن را یکی از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از کارگران در خانه‌های استیجاری زندگی می‌کنند که در صورت دریافت وام‌های ارزان و کم بهره و قرض‌الحسنه مسکن بخشی از هزینه‌های مسکن و اجاره بهای آن‌ها را پوشش می‌دهد.

حاج اسماعیلی در عین حال اختصاص سبد کالای اساسی را از دیگر برنامه‌های حمایتی عنوان کرد و گفت: دولت با همراهی کارفرمایان سبد کالای اساسی را ترجیحا به طور ماهانه و یا دو ماه یک بار برای کمک به ارتقای معیشت خانوارهای کارگری پیش‌بینی کند.

این کارشنان حوزه کار در پایان با اشاره به فاصله بین حداقل دستمزد و معیشت خانوارهای کارگری ابراز امیدواری کرد و گفت: شورای عالی کار با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی کارگران نسبت به سال گذشته و تعیین رقم سبد معیشت کارگران حداقل دستمزد سال آینده را به شکل منطقی تعیین کند.

به گزارش ایسنا، کمیته دستمزد شورای عالی کار در هفته‌های اخیر رقم سبد معیشت ماهانه کارگران را نزدیک پنج میلیون تومان تعیین کرد که این رقم نسبت به سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش داشته است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا