اقتصادی

ثبت رکوردی تازه در کاهش تولید نفت اوپک در ماه ژوئن

به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از خبرگزاری آرگوس‌مدیا، تولید نفت خام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه ژوئن به کمترین مقدار ثبت‌شده رسید، زیرا سه کشور حاشیه خلیج فارس این سازمان کاهش تولید داوطلبانه مازادی را بر سهمیه خود مطابق توافق اوپک و متحدانش (اوپک پلاس) اعمال کردند و دیگر اعضای این سازمان نیز پایبندی بیشتری به سهمیه خود داشتند.

تولید این سازمان در ماه ژوئن نسبت به ماه مه یک میلیون و ۸۲۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۲۲ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه در روز رسید. این کاهش تولید بیشترین رقم ثبت‌شده در آمارهای موسسه آرگوس به شمار می‌آید که اطلاعات آن به ژانویه ۱۹۹۸ بازمی‌گردد.

این کاهش تولید نفت در شرایطی رخ داده است که عربستان، امارات و کویت کاهش تولید مازادی را بر سهمیه کاهش تولید خود مطابق ائتلاف اوپک پلاس اعمال کردند و تولیدشان در ماه ژوئن را به ترتیب به روزانه ۷ میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه، ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه و ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه رساندند.

این توافق عربستان و کویت را بر آن داشت تولید خود را در میدان مشترک نفتی خفجی که به‌تازگی با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار بشکه در روز دوباره آغاز به‌کار کرده است، متوقف کنند.

این سه کشور تولیدکننده حاشیه خلیج فارس کاهش تولید مازاد داوطلبانه را در ماه ژوئیه تکرار نخواهند کرد، زیرا ائتلاف اوپک پلاس کاهش تولید ماه ژوئن خود را در این ماه تمدید کرده است.

۲۳ کشور تولیدکننده نفت اوپک و غیراوپک حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) در نشست ماه آوریل بر سر کاهش تولید در سه مرحله به ترتیب ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه برای مدت دو ماه، ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه برای ۶ ماه و ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برای ۱۶ ماه به توافق رسیدند.

کاهش تولید روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای ماه‌های مه و ژوئن اوپک پلاس که قرار بود به ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز برسد، برای یک ماه دیگر و تا پایان ماه ژوئیه تمدید شد، با این تفاوت که مکزیک مشمول این تمدید یک ماهه نیست و کاهش تولید ماه ژوئیه ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.

عربستان که ریاست کمیته وزارتی نظارت بر توافق کشورهای عضو و غیرعضو اوپک (JMMC) بر توافق کاهش تولید را به‌عهده دارد، تلاش کرده است با فشار بر کشورهای تخطی‌کننده مانند عراق، قزاقستان، نیجریه و آنگولا آنها را به پایبندی به سهمیه کاهش تولید و جبران تولید بیش از حدشان در ماه‌های ژوئیه تا سپتامبر وادار کند.

نشست بعدی کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک (JMMC) که قرار است ماهانه برگزار شود، ۱۵ ژوئیه (۲۵ تیرماه) و برای ارائه پیشنهاد درباره میزان کاهش تولید برگزار می‌شود.

تولید نفت عراق و نیجریه در ماه ژوئن به شدت کاهش یافت، اگرچه هر دو کشور هنوز نتوانسته‌اند به طور کامل به سهمیه کاهش تولید خود مطابق توافق اوپک پلاس پایبند باشند. تولید نفت عراق با کاهش روزانه ۳۵۰ هزار بشکه به کمترین سطح از سال ۲۰۱۵ و تولید نیجریه به کمترین سطح از سال ۲۰۱۶ رسیده است.

سطح پایبندی آنگولا به سهمیه‌اش در ماه مه تنها ۷۱ درصد بود و از این کشور خواسته شد که تخطی خود را جبران کند. این پایبندی در ماه ژوئن بهبود یافت، هنگامی که تولید این کشور به کمترین سطح در ۱۵ سال اخیر رسید و سطح پایبندی آن نیز به ۱۰۹ درصد رسید.

با وجود اینکه ونزوئلا از توافق کاهش تولید اوپک پلاس مستثناست، در کاهش تولید ماه ژوئن اوپک نقش داشت، چراکه تحریم‌های آمریکا سبب شده است تولید این کشور به ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار بشکه در روز برسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا