اقتصادی

توصیه‌های بهداشتی برای تولید کمتر پسماند در روزهای کرونایی

 

 

 

به گزارش تفاهم آنلاین، صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به آخرین وضعیت دفن پسماند در پایتخت گفت: میزان پسماندهای عادی یا همان پسماندهای خانگی که در بهمن ماه به مجتمع آرادکوه و مراکز تفکیک مناطق وارد می‌شد، روزانه حدود ۴ هزار و ۹۰۰ تن بود که حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تن از آن به کود و کمپوست تبدیل و مابقی که حدود دو هزار و ۴۰۰ تن بود دفن می‌شد.

وی ادامه داد: پس از شیوع ویروس کرونا، تهران اولین شهری بود که از همان ابتدا کار تفکیک پسماند را تعطیل کرد و به همین دلیل میزان پسماند ورودی به آرادکوه در اسفندماه به بیش از ۷ هزار تن رسید. این یعنی روزانه ۷ هزار تن پسماند باید جمع آوری، منتقل و دفن می‌شد که اقدامی نفس گیر برای پرسنل ما بود.

علیپور با اشاره به وضعیت پسماندهای پزشکی و بیمارستانی گفت: حجم این پسماندها در بهمن ماه سال گذشته بین ۷۰ تا ۸۰ تن بود که با اضافه شدن پسماند بیمارستان‌های کرونایی در مواردی حتی روزانه ۱۱۰ تن پسماند بیمارستانی را جمع آوری کردیم. نکته مهم این است که ما تمام این پسماندها را عفونی تلقی کرده و سایت ویژه ای را برای دفن پسماندهای کرونایی در نظر گرفتیم. البته در حال حاضر حجم این نوع پسماند به حدود ۸۰ تا ۹۰ تن کاهش یافته است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره نحوه تعامل بیمارستان‌ها برای تحویل پسماندهای پزشکی و عفونی نیز توضیح داد: نیروهای ما در بیمارستان حضور ندارند و این تکلیف وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان حفاظت از محیط زیست است که پسماندهای بیمارستانی را به صورت اصولی و درست به ما تحویل دهند. در این زمینه جلساتی با مسئولین امر داشتیم و مواردی که اقدامات مربوط به اتوکلاو و بسته‌بندی به درستی انجام نشده بود را گزارش کردیم. با توجه به بی خطرسازی این نوع پسماندها در بیمارستان‌ها ما ایزوله کردن پرسنل و تجهیز آنها به پوشش بهداشتی مخصوص را بسیار جدی گرفتیم و حفظ سلامتی پرسنل را در اولویت اول کارمان قرار دادیم.

به گفته علیپور؛ پاکبانان و کارگران پسماند قشری هستند که به اندازه تیم درمان در خط اول مقابله با ویروس کرونا حضور دارند و به شکل نفس گیر اقدامات پر ریسک مربوط به جمع آوری، انتقال، دفع و دفن پسماند را انجام می‌دهند.

وی در ادامه به مکاتبات خود با سازمان‌های بین المللی مختلف برای دریافت تجربیات آنها در زمان شیوع ویروس کرونا پرداخت و تصریح کرد: سازمان مدیریت پسماند حسب دستور شهردار تهران یکی از سازمان‌های درگیر در موضوع مهار ویروس است. بعد از اتفاقاتی که در چین افتاد با مکاتباتی که با سازمان بهداشت جهانی، شهردار ووهان و سفیر چین داشتم سعی کردم از تجربیات آنها استفاده کنم و حتی دستورات سخت‌گیرانه‌تری را از ابتدا پیاده کردیم. به طور مثال، به عنوان اولین شهر تمام خطوط پردازش و تفکیک پسماند را تعطیل و کارگران را با پرداخت حقوق مرخص کردیم.

علیپور اضافه کرد: در مورد پاکبانان هم با ارسال دستورالعمل به مناطق ۲۲ گانه بر بحث حفاظت فردی مثل تهیه ماسک و دستکش تاکید کردیم. محل‌های اسکان کارگری را نیز روزانه بعضاً دوبار ضدعفونی می‌کنیم. در نهایت دلیل صحت ادعای ما مبنی بر رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند این باشد که با وجود همه‌گیری ویروس، هیچ مورد ابتلاء به ویروس کرونا نداشتیم.

وی از شهروندان خواست تا اگر پاکبان یا کارگر پسماندی را دیدند که از ماسک یا دستکش استفاده نمی‌کند، حتماً این موضوع را از طریق سامانه ۱۳۷ به مسئولان شهرداری گزارش دهند.

علیپور در پایان گفت: همچنین از مردم می‌خواهم که در این روزها با استفاده کم‌تر از وسایل یک بار مصرف، پسماند کمتری تولید کنند، آب و مایعات داخل پسماند قرار ندهند تا شیرابه تولید نشود و پسماندهایی مثل ماسک و دستکش را در خیابان رها نکنند. در خانه هم ماسک و دستکش را بعد از استفاده داخل پلاستیک جداگانه قرار دهند و در آن را ببندند و داخل کیسه اصلی قرار دهند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا