توانمندسازی نیروی کار؛ زیربنای پایداری تولید و اشتغال
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: از طریق تأمین سرمایه ثابت، توانمندسازی نیروی کار، ارائه خدمات فرهنگی و بیمهای و اعمال مشوقها، به پایداری اشتغال و تولید کمک خواهیم کرد.
به گزارش تفاهم آنلاین ، علی آشتاب مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارتقای سطح صیانت و سلامت نیروی کار و ایجاد فضایی امن برای فعالیتهای اقتصادی است. در کنار تجهیزات نیروی کار و کارفرما به عنوان دو رکن اصلی، محور تحقق شعار سال هستند. وی ادامه داد: بازرسان ما بهعنوان مشاوران امین در محیطهای کار، با ارائه نظرات کارشناسی، برگزاری دورههای آموزشی قوانین و مقررات برای تشکلهای کارگری و کارفرمایی و بهروزرسانی دانش فنی کارگران و کارفرمایان، در تلاشند تا از طریق آموزش، نظارت و ایجاد فضای تعاملی و سازنده، زمینه ارتقا سلامت نیروی کار را فراهم کنند.
آشتاب عنوان کرد: از سوی دیگر، با نظارت بر حسن اجرای قانون کار، زمینه تحقق حقوق کارگران را فراهم میکنیم و سعی داریم بین کارگر و کارفرما فضایی تعاملی و توأم با سازش ایجاد کنیم تا در کنار هم بتوانند به تولید بپردازند و در تحقق شعار امسال بکوشند.
وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایهگذاری در حوزه نیروی انسانی، ارتقای دانش فنی، صیانت از سلامت و بهبود رفاه آنان است، افزود: باید بین کارگر و کارفرما چنان رابطهای شکل بگیرد که هر یک خود را ملزوم و مکمل دیگری بدانند. مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با بیان اینکه تأمین بیمه نیروی کار، یک الزام قانونی است، عنوان کرد: هیچ کارفرمایی مجاز نیست نیروی کاری را بدون بیمه بهکار گیرد. علاوه بر بیمه درمانی، بیمه بیکاری نیز از حمایتهای مهم سازمان تأمین اجتماعی است که در صورت اخراج غیرارادی کارگر از طریق پرداخت مقرری ماهانه و ارائه خدمات بیمهای از او پشتیبانی میکند.
وی ادامه داد: در مورد قالیبافان، با سازمان تأمین اجتماعی مذاکره شده و مقرر شد بر اساس فهرست ارائهشده توسط انجمنهای مربوطه، اقدامات حمایتی انجام شود، همچنین بیمه مشاغل صنفی نیز تحت پوشش این سازمان قرار دارد. آشتاب با اشاره بر اینکه نظارت بازرسان کار بر رعایت قانون بیمه از جمله اولویتهای اصلی است، گفت: در حال حاضر، نزدیک به ۴ هزار کارگر ساختمانی در انتظار بهرهمندی از بیمه هستند که سازمان تأمین اجتماعی در سطح کشور این موضوع را پیگیری میکند. از سوی دیگر، با همکاری شهرداری و استانداری، تلاش میشود تا سطح درآمدی سازمان افزایش یابد و سهمیهبندی به گونهای تنظیم شود که افراد بیشتری تحت پوشش قرار گیرند.
پایداری اشتغال و تولید در گرو توانمندسازی نیروی کار
وی با بیان اینکه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان، موضوع جلوگیری از تعدیل نیرو را پیگیری میکند، افزود: از طریق تأمین سرمایه ثابت، توانمندسازی نیروی کار، ارائه خدمات فرهنگی و بیمهای و اعمال مشوقها، به پایداری اشتغال و تولید کمک خواهیم کرد.
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم تصریح کرد: برای کارگران فصلی نیز پوششهای بیمهای و نظارتهای ادواری در نظر گرفته شده است، لذا با بهکارگیری مشوقهای حمایتی، سعی داریم از این قشر بهصورت ویژه پشتیبانی کنیم. وی ضمن تاکید بر اینکه تشکلهای کارگری پل ارتباطی بین کارگران، کارفرمایان و دولت هستند، گفت: این تشکلها علاوه بر پیگیری منافع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کارگران، در ترویج فرهنگ کار نیز نقش مؤثری دارند، در استان ما ۶۳ تشکل کارگری فعال است و برنامههای آموزشی بهصورت جدی دنبال میشود.
کاهش ۱۱ درصدی حوادث ناشی از کار
آشتاب افزود: در سال گذشته، ۶ هزار بازرسی از بنگاههای اقتصادی انجام شد که نتیجه آن کاهش ۱۱ درصدی حوادث کاری بود. اگرچه نظارت اصلی بر عهده وزارت راه و شهرسازی است، اما بازرسان کار در حوزه ایمنی و بهداشت محیط کار نیز نظارتهای مشورتی اعمال میکنند و در صورت مشاهده موارد خطرساز، تذکرات لازم را ارائه میدهند. آشتاب بیان کرد: در حوزه آسیبهای اجتماعی، با همکاری کارخانجات، استقرار مشاوران در محیطهای کار را دنبال میکنیم. همچنین، با انعقاد تفاهمنامه با دادگستری و انجمن مشاوران، برنامههای آموزشی در محیط کار اجرا میشود. وی ادامه داد: طرح کالابرگ الکترونیکی (طرح یسنا) به تأمین بخشی از نیازهای خانوادههای کمدرآمد کمک میکند. بر این اساس، به کودکان دارای سوءتغذیه در دهکهای یک تا پنج مبلغ ۱٫۱۰۰٫۰۰۰ تومان و در دهکهای شش و هفت مبلغ ۶۰۶٫۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم عنوان کرد: در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز دورههای آموزشی در بنگاههای اقتصادی برگزار میشود. از دیگر برنامههای ما میتوان به مسکن کارگری، آموزشهای فرزندپروری، مهارتهای زندگی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، و ترویج فرهنگ اقامه نماز اشاره کرد. وی ادامه داد: وضعیت اشتغال در استان مطلوب است و فضای کاری آرام و تعاملی است و از طریق مراکز کاریابی تلاش میکنیم تا نیروی کار مورد نیاز بنگاهها را تأمین کنیم.
آشتاب در پایان اظهار کرد: ضعف مهارتی نیروی کار و کمبود فرهنگسازی در حوزه کار از چالشهای اصلی است که باید از طریق آموزش، توانمندسازی، و تبلیغات رسانهای (بهویژه صداوسیما و دانشگاهها) برطرف شود.
ایسنا