گیلان

تاکید مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان بر رعایت تقویم زراعی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان بر لزوم رعایت تقویم زراعی‌ سال آتی تاکید کرد و گفت: از کشاورزان زحمتکش می خواهیم که با رعایت دقیق توصیه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان، مقدمات داشتن یک سال زراعی خوب را فراهم سازند.

به گزارش تفاهم آنلاین، وحید خرمی در برنامه زنده دریچه رادیو گیلان با بیان اینکه ذخیره‌سازی آب در مخزن سد سفیدرود در وضعیت منسبی قرار دارد، گفت: تا 25 بهمن‌ماه در مخزن سد سفیدرود، 793 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است که این میزان آب در این بازه زمانی عدد مناسبی است، اما این بدین معنا نیست که در سال زراعی پیش رو مشکلی نخواهیم داشت زیرا که فقدان پوشش برفی مناسب در حوضه آبریز سد سفیدرود می‌تواند برای ما نگران‌کننده باشد.

وی افزود: در خصوص سد شهر بیجار که وظیفه اصلی تامین آب شرب استان را بر عهده دارد، نگرانی وجود ندارد و تمهیدات لازم اندیشیده شده و تاکنون از 105 میلیون متر مکعب حجم قابل ذخیره آب در این سد، 94 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان در خصوص تامین منابع آب کشاورزی نیز گفت: ما برای تامین آب در این بخش منابع مختلفی داریم که عمده ترین آن‌ها سد سفیدرود است.

خرمی با اشاره به ساخت سدهای لاستیکی به عنوان سازه‌هایی منطبق بر محیط زیست گفت: در نقاط مختلف استان 11 سد لاستیکی مصوب شده بود که از این میان 10 سد لاستیکی در دست اجراست و 4 سد لاستیکی نیز در شهرستان‌های لنگرود، آستانه اشرفیه و فومن به بهره‌برداری رسیده‌اند.

وی با اشاره به نتایج مثبت حاصل شده از سد‌های لاستیکی در سطح گیلان گفت : سد‌های لاستیکی در بستر رودخانه‌ها احداث می‌شوند و هیچگونه عوارض زیست‌محیطی از جمله قطع درخت و یا مشکلات مربوط به منابع طبیعی را ندارند و از مزیت‌های آن‌ها می‌توان به توسعه و بهبود آبیاری اراضی کشاورزی از طریق ایستگاه‌های پمپاژ در مخزن این سدهاست و یا کانال‌های انحرافی که در ادامه آن احداث می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان، ایجاد یک بستر مطمئن برای رودخانه‌ها را از دیگر مزیت‌های سدهای لاستیکی عنوان کرد و اظهار داشت: ممانعت از پدیده کف‌کنی یا برداشت‌های غیرمجاز یا بهم ریختن کف رودخانه‌ها در محدوده سد‌های لاستیکی و همینطور جلوگیری از پیش روی آب شور دریا از دیگر مزیت‌های آن می‌توان نام برد.

خرمی در خصوص سایر سد‌های مخزنی در استان گیلان گفت: سد مخزنی پلرود در شرق و شفارود در غرب و همچنین سد دیورش در جنوب استان در منطقه رودبار در دست احداث هستند.

وی افزود: علاوه بر 10 سد لاستیکی در دست در اجرا در استان، مطالعه 10 سد لاستیکی دیگر نیز در استان در دست برنامه می‌باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان در خصوص سر دهنه‌های رودخانه‌های گیلان نیز گفت: عملیات سر دهنه سازی نیز با مصالح رودخانه ای هم اکنون در سطح استان در حال انجام است که در اسفند ماه با شدت بیشتری پیگیری می‌شود و اعلام داشت؛ سردهنه‌های آبیاری کشاورزی تا پیش از آغاز فصل زراعی بطور کامل مهیا خواهند شد.

خرمی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری آبی در استان گیلان افزود :در سطح گیلان بیش از 9 هزار هکتار آببندان داریم و تأکید نمود؛ هرگونه فعالیت گردشگری مورد تایید از سوی فرمانداری‌ها به آب منطقه ای گیلان اعلام شود، مساعدت خواهیم نمود تا این فعالیت‌ها در بستر قانونی خود آغاز گردند.

وی با اشاره به احتمال انجام بارش‌های به هنگام در اسفندماه سال جاری از کشاورزان عزیز خواست با استفاده از این بارش‌ها در خصوص جبران عقب ماندگی شخم زمستانه مزارع خویش و همینطور در خصوص لایروبی آن دسته از آن‌هار داخل مزارع خود که به دلیل کوچکی قابلیت انجام لایروبی ماشینی را ندارند و می‌باید بصورت دستی لایروبی شوند، اقدام نمایند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با تأکید بر رعایت حریم و بستر رودخانه‌ها اعلام داشت: با هرگونه ساخت و ساز غیرقانونی در بستر و حرایم رودخانه‌ها از طریق مجاری قانونی قویا برخورد خواهد شد.

خرمی در پایان سخنان خود ضمن تاکید مجدد بر لزوم رعایت تقویم زراعی، برای زارعین زحمتکش و پر تلاش گیلانی، سالی پر از خیر و برکت آرزو نمود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا