استقبال چشمگیر مردم از سی امین نمایشگاه فرش دستباف ایران
همزمان با برگزاری سی امین نمایشگاه فرش دستباف ایران،که نوع خود بزرگترین نمایشگاه فرش جهان محسوب می شود، شهروندان با حضور در سالن های نمایشگاه ، از غرفه های آن بازدید و با دسته بافته های شهرهای مختلف کشور، آشنا می شوند.
به گزارش پایگاه خبری تفاهم آنلاین ؛ علاوه بر شهروندان؛ تجار و بازرگان داخلی و خارجی نیز از غرفه های نمایشگاه بازدید و با تولیدکنندگان و بافندگان وارد مذاکره برای خرید انواع فرش می شوند.
سی امین نمایشگاه فرش دستباف ایران با محوریت توسعه صادرات و یافتن بازارهای جدید صادراتی در کشورهای مختلف جهان، بویژه آمریکا و کشورهای اروپایی، برپا شده است.
در سی امین نمایشگاه فرش دستباف ایران، بیش از 400 شرکت تولیدی و صادراتی هنر- صنعت فرش دستباف کشور حضور و مشارکت دارند و گنجینهای از قالی های دستباف، مهمترین کالای فاخر ایرانی و آثار کم نظیر بافندگان و هنرمندان ایرانی را به نمایش گذاشته اند.
در این نمایشگاه؛ انواع فرش های دستباف مناطق مختلف ایران در اندازه ها و رنگ های مختلف، قالی و قالیچه، تابلو فرش های مختلف و دیگر دست بافته های هنرمندان ایرانی عرضه شده و فضایی بسیار متنوع و رنگارنگی را در معرض دید مخاطبان قرار داده شده که چشم هر بیننده ای را خیره می کند.
افزایش صادرات در کنار فروش داخلی، معرفی ظرفیت های این بخش اقتصادی، برنامه ریزی برای حل مشکلات، موانع و نقاط ضعف موجود این صنعت ، ایجاد بستر های مناسب برای سرمایه گذاری های داخلی و خارجی ، ایجاد زمینه اشتغال و کارآفرینی، آشنایی دست اندرکاران با محصولات، نوآوریها و ظرفیت های موجود، ایجاد فضای رقابتی سالم میان تولیدکنندگان داخلی برای ارتقای کیفیت تولید و ایجاد ارتباط مستقیم و رو در رو میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ، مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در حاشیه برگزاری این نمایشگاه از آغاز اجرای طرح شناسنامه دار شدن فرش های خانگی برای شهروندان خبر داد.
خانم فرحناز رافع گفت: افرادی که دارای فرش دستباف در منازلشان هستند هم میتوانند با مراجه به نمایشگاه و ارزیابی فرش خود توسط ارزیابان تخصصی مستقر در نمایشگاه، شناسنامه دریافت کنند و همچنین فرشهایی که در نمایشگاه فروخته میشود در صورت نداشتن شناسنامه میتوانند با مراجعه به غرفههایی که کارگزاریهای تخصصی فرش در آن فعالند شناسنامه دریافت کنند و از کالای خریداری شده از لحاظ مقیاس کیفیت و ارزش آن اطمینان یابند. وی همچنین از فعالیت ۱۲ هزار و ۳۰۰ تولیدکننده فرش دستباف در کارگاههای متمرکز، غیرمتمرکز و مجتمعهای قالیبافی در کشور خبر داد.
خانم رافع با اشاره به میزان تولید فرش در کشور گفت: با بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ متر مربع تولید، میزان تولید فرش در سال گذشته، ۷ درصد رشد داشته و هم اکنون تولیدکنندگان در بیش از ۱۲ هزار و ۳۰۰ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز و مجتمع قالیبافی فعالیت دارند.
وی درباره وضع صادرات فرش نیز افزود: در این بخش صادرات خوبی داریم که با توجه به افزایش مقدار صادرات حمل مسافری فرش تا ۲۴ متر، فرشهای ابریشمی بیشترین صادرات را به در این نوع روش به خود اختصاص داده اند البته رقم درستی در این نوع صادرات اظهار نمیشود.
به گفته خانم رافع برای کمک به تولیدکنندگان رقم صادراتی فرش برای اظهار به گمرک را کاهش داده ایم به عنوان مثال رقم صادراتی فرش ابریشم در سال ۹۷ متری ۲۰۰۰ دلار بوده و هم اکنون به ۹۰۰ دلار کاهش یافته که این رقمها قابل مقایسه با گذشته نیست و بیش از دو و نیم برابر کمتر اظهار میشود و اگر این مقدار را ضربدر دو و نیم برابر کنیم به رقم صادراتی سالهای ۹۲ و ۹۴ بازمیگردیم.
سی امین نمایشگاه فرش دستباف ایران تا 7 شهریور ماه هر روز از ساعت 10 صبح تا 19 عصر در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آماده بازدید علاقمندان است.