اقتصادی

معاون آبفای وزیر نیرو: مشکلی در تامین آب تهران نداریم

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه متوسط مصرف روزانه آب شرب شهروندان تهرانی حدود یک میلیارد متر مکعب می‌باشد که در زمان حاضر به دلیل رعایت بهداشت بیشتر گاهی به ۱.۲ میلیارد نیز رسیده است، گفت: این میزان تاکنون تامین شده و مشکلی از نظر تامین آب در شهر تهران نداریم.

به گزارش تفاهم آنلاین، قاسم تقی‌زاده خامسی امروز (پنج شنبه) در مراسم افتتاح دو پروژه صنعت آب استان تهران با اعتبار ۹۷۵ میلیارد تومان که با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور انجام شد، افزود: از این میزان حدود ۷۵ درصد از پنج سد امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو و شش تصفیه‌خانه که با تصفیه‌خانه امروز به عدد هفت می‌رسد و همچنین ۹٠٠٠ کیلومتر شبکه زیرزمینی آبرسانی تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت با بیان این که ۲۵ درصد از این مجموع از محل سد کرج تخصیص داده شده است، اظهار کرد: تخصیص آب سد کرج برای شهر تهران حدود ۳۲۰ میلیون متر مکعب است که در سال‌های ساخت سد تاکنون نتوانسته بیش از ۲۶۰ میلیون مترمکعب آب را منتقل کند، چرا که تصفیه‌خانه ١و ٢ تهران ظرفیت تصفیه بیش از ۲۶۰ میلیون مترمکعب را نداشته و همیشه ۶۰ میلیون متر مکعب بدون برنامه‌ریزی در رودخانه رهاسازی می‌شود.

تقی‌زاده خامسی گفت: رودخانه سد کرج به طور متوسط در ۵۵ سال گذشته همیشه ۴۶۰ میلیون مترمکعب آورد داشته و برای مدیریت سیلاب در سال‌های متفاوت مجبوریم این آب را بدون برنامه رها کنیم.

وی افزود:‌ از طرفی ۳۰ میلیون مترمکعب نیز برای حقابه زیست محیطی درنظر گرفته شده که هم‌زمان ۱۰۰ میلیون مترمکعب هم به طور متوسط در مقاطع متفاوت رهاسازی می‌شد؛ ضمن این که در سال‌های پرآبی هم تا ۶۰۰ میلیون متر مکعب از سد کرج می‌توانستیم تامین کنیم.

معاون وزیر نیرو گفت: مثلا در سال گذشته ۴۷۲ میلیون مترمکعب سد کرج استعداد تامین آب را داشته است که برای مدیریت سیلاب در برهه‌ای حدود ۱۶۰ میلیون متر مکعب را بدون هدف رها کردیم.

تقی‌زاده خامسی افزود: هدف از احداث این تونل آن است که آب‌هایی را که نمی‌توانستیم برای آنها برنامه ریزی انجام دهیم، بدین طریق به تصفیه‌خانه ششم هدایت کنیم.

تقی‌زاده خامسی یادآوری کرد: ساخت این تونل در سال ١٣٨٤ آغاز شده و تا سال ١٣۹۱ که «تی. بی. ام» خارج شده و اگر این کار دستی صورت می‌گرفت ۱۵ سال طول می‌کشید و برای اینکه آب از سد کرج تا به تصفیه‌خانه بیاید ۴.۵ ساعت زمان می‌برد.

این تونل، آب‌های غیرقابل برنامه‌ریزی را برای استفاده شهروندان فراهم می‌کند. این سامانه می‌تواند نهایتا ۱۵۰ حلقه چاه زیرزمینی که اکنون آب آنها برای تهران استفاده می‌شود را از مدار خارج کند.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان کرد: در تصفیه‌خانه هفتم، آب‌های زیرزمینی پس از افتتاح آن بالا آمده و قابل تحمل است و اگر این کار هم انجام شود و به تدریج از هفته آینده از یک مترمکعب در ثانیه رهاسازی را شروع کرده و سازگاری تونل و تصفیه‌خانه را تست کنیم، در غرب تهران هم این اتفاق خواهد افتاد و سطح آب‌های زیرزمینی بالا خواهد رفت.

تقی‌زاده خامسی در پاسخ به رئیس جمهوری هم گفت: مناطق ۵، ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ و شهر جدید پرند از این آب برخوردار می‌شوند و اکثر این مناطق بخش عمده‌ای از چاه‌ها را استفاده می‌کنند.

هفته گذشته، این آب تست شده و بهترین کیفیت را داراست. EC آن نصف متوسط فعلی تهران و کدورت آن یک دهم کدورت فعلی تهران است.

وی خاطرنشان کرد: به منظور تست سازگاری بین تونل و تصفیه‌خانه، تا رسیدن به ظرفیت نهایی دو تا سه ماه طول می‌کشد.

 

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=52298
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن